Шта искуцати у дрвену кућу изнутра: 5 модерних варијанти

У правилу, дрвени строп захтијева даљњу обраду како би јој се естетски вида. Популарност ниске градње повећава се са сваком годином. Већина изграђених зграда су дрвене зграде. Када су у дрвеној кући, заправо, сви зидови одмах спремни за завршну обраду, плафони у таквим случајевима захтијевају додатну обраду, тако да је украс стропа висококвалитетан и лијеп.

Строп у дрвеној кући као предност

Покрити строп иу вишекатним зградама иу дрвеним кућама на различите начине. Могуће је одабрати које је варијанте боље, само упоређивањем свих фактора који директно утичу на обраду стропа.

Ти фактори укључују:

 • Однос нивоа природног осветљења са планираним вештачким;
 • будуће планирање и дизајн просторија;
 • очекивани степен влажности просторије;
 • Функционално именовање просторије;
 • Висина плафона у просторији;
 • Расположивост другог спрата;
 • Доступност степеница.

На избор материјала за прераду утичу многи фактори - то је дизајн просторија и висина плафона

.

Упркос разноврсности унутрашњих понуда стропа у дрвету, можете се договорити у било ком правцу. Истовремено, наглашавање еколошке и природне природе може бити не само у руралном стилу уз помоћ дрвене прераде.

4 начина да се направи строп у дрвеној кући

Изградња плафона захтева детаљну анализуобрада Израда квалитетних поправака је увијек профитабилнија и економичнија у дугом року, посебно у новом дому. Могуће је правилно подићи плафон, за то је потребно знати основну класификацију стропних конструкција.

Плафони могу бити:

 1. вјешање;
 2. везови;
 3. затезање;
 4. Комбиновано.

На основу специфичности сваке стропне конструкције и подешавања просторија, можете изабрати како да шијете плафон.

Боље је не штедети на материјалима и направити квалитативно облагање - дугорочно гледано, користи од такве одлуке ће бити очигледне

Вреди узети у обзир висину просторија. Да би се спријечило клизање фолије са центиметара са ниским строповима, потребно је избјегавати висеће стропне системе, који се причвршћују на додатни оквир.

Стропна направа у дрвеној сеоској кући

Да би се у стропу правилно нацртао плафон, потребно је детаљно проучити уређај и плафонски систем. У ту сврху важно је имати идеју о дизајну горње границе.

Стропни систем у дрвеним зградама састоји се од (по реду одоздо према горе):

 • унутрашње уређење;
 • плоче;
 • греде;
 • филм о парној баријери;
 • Изолациони материјал;
 • хидроизолација;
 • Дрвени Лаго;
 • Под или подна облога на другом спрату.

По правилу, строп у дрвеној кући је вишеслојна структура која се састоји од греда и хидроизолације

.

Неколико фактора је под утицајем изградње плафона у брвнари: хидроизолација, топлинска изолација, као и функционалност простора изнад плафона. Последња тачка је условна, ако се соба не користи преко плафона, онда се Настиа не држи. Ако је плафон са спољне стране кров, онда ће, уместо подне облоге, задњи слој конструкције бити кровни материјал.

Материјал који је најпогоднији у дрвеној кући

За унутрашњу страну стропа одговараће велики број материјала. Али постоје њихова ограничења. На пример, не препоручује се прекривање стропа унутар пластичног материјала. Прво, природна атмосфера трупаца се губи, а друго, пластика може да изгори.

Можете покрити строп:

 1. Природни дрвени материјал;
 2. Конструкција напона са незапаљивом ПВЦ фолијом;
 3. суви зид;
 4. Фурниране плоче;
 5. МДФ плоче.

Дизајн стропа треба да буде повезан са општим ентеријером куће. Стога су материјали одабрани узимајући у обзир обраду зидова и подне конструкције. Ако постоји задатак, да се облога направи сопственим рукама, онда се дизајн одабире на основу сложености инсталације.

Без сумње, за дрвену кућу је најпогоднији плафон који покрива природне материјале, као што је прућа

.

Могуће је бојење плафона, ако је плафон прекривен гипсаном плочом. У овом случају, боја је визуелно подешена.

Бела је у стању да увећа простор и подигне висину собе. Прије фарбања, све сухозидне површине морају бити третиране китаром тако да је касније могућепромените боју поклопца.

Дрвени материјали за строп у кући

Најхармоничнији украс за плафон у дрвету - покривање природним дрветом. Дрво комбинује основне дизајне куће и чини унутрашњост комплетном и природном.

До точке пада су:

 • Дрвени панел (облога од паноа);
 • Дрвени панели;
 • Панели од фурнира и МДФ плоча.

Дрвена облога на стропу ће помоћи да се унутрашњост сеоског дома допуни интегритету и хармонији

Приватна кућа пружа више простора за унутрашњу декорацију. А природна жеља да се овај третман природног материјала учини увек добродошао. Да би се дрвени материјал заштитио од могућности пожара, на њега се наноси заштитно решење.

Строп шперплоче у модерној дрвеној кући

Постоји могућност прекривања површине стропа материјалом од шперплоче. Овај начин има и предности и значајне недостатке. Неколико слојева фурнира, који су спојени базом лепка, формирају листове фурнира, који се разликују по дебљини и величини.

Предности таквих писама:

 1. Ниска цена материјала од шперплоче;
 2. еколошки
 3. снага;
 4. Са листовима од шперплоче, можете поравнати плафон или затворити греде.

Међутим, шперплоча од брезе мења облик влаге, али истодобно и издржљивији. Материјал шперплоче од црногоричних врста отпорнији је на влагу и пропадање. Због тога је вредно пажљиво проучити означавање материјала од шперплоче.

Строп шперплоча је одлична опција задрвена кућа због ниских цијена и трајности

Означавање "ФЦ" означава да је слој фурнира погодан за унутрашњу прераду и тиме отпоран на влагу. Међутим, коришћење оваквог третмана у купатилу је непожељно.

Са изравнавањем дрвених стропова и сухозидних плоча, које, за разлику од шперплоче, имају боље перформансе.

Декорација плафона у дрвеној кући

Чист изглед стропа не само да штеди, већ и квалитативно користи све предности које укључују греде, греде и трупце. Ако истражите оригиналне дрвене интеријере кроз фотографије и видео записе, можете нацртати општи концепт могућег дизајна зграде.

Начини одбијања греда:

 • Ојачати лустере и уређаје;
 • уметнички украшава греде;
 • Украсите греде текстилом;
 • Створи додатно осветљење од ЛЕД лампи;
 • Причврстити кукице, отковке, кравате и друге додатке на греде;
 • Причврстите на носаче греда које могу објесити цвијеће.

Код облагања дрвеног стропа није потребно сакрити греде и греде, јер се могу лако оштетити

Лијепе фотографије декорација стропова с гредама само потврђују популарност дрвених објеката. Истовремено, савремени трендови нису усмерени ка еко-кућама.

Правилна изолација стропа

Као иу старој кући, иу новој, питање додатне изолације стропа може бити акутно,чак и ако је кућа изграђена са штедњаком. Питање топлотне изолације стропа у дневнику је веома велико, тако да се мора сматрати да је постављено и детаљно.

Разврстани су следећи методи изолације површине плафона:

 1. екстерни;
 2. Унутра.

Свака од метода ће бити подједнако ефикасна под одређеним условима и са одређеним грејачима. На пример, слагање паропропусних материјала се користи за спољну методу, а паропропусна - за унутрашњу.

Структура топлотне изолације такође зависи од начина изолације плафона.

Степен топлотне изолације стропа у великој мјери зависи од температуре и микроклиме у згради

Условна схема топлотне изолације:

  \ т
 • Греде преклапања;
 • Одговарајући грејач;
 • филм за заштиту од паре;
 • Усељавање.

Гријач се бира узимајући у обзир многе факторе. Да бисте напунили грејач чврсто и без празнине, можете користити хоботницу. Пуњење овог материјала ће бити брзо.

Излити плафон полиуретанском пјеном у одсуству глодара који једу овај грејач. Сваки изолациони материјал је посебан. И време које ће бити утрошено на проучавање ових особина се исплати, јер је топли дом гаранција удобности.

Дрвени стропови у ентеријеру (видео)

\ т

Изградња еколошких дрвених кућа није само почаст моди, већ и свијест о предностима и вриједности природних материјала. И ако такве кућеконструисане су са пажљивом разрадом свих детаља, узимајући у обзир правила еко-кућа, онда је максимална ефикасност изражена и финансијском економијом, и повољном унутрашњом микроклимом у кући.

Примери како подрезати плафон у дрвеној кући унутра (фото)
)