Шта јести воћке у јесен?

Храњење стабала и жбуња у јесен је једна од компоненти високог приноса следеће године. Треба га произвести узимајући у обзир старост засада, квалитет тла и доступност наводњавања. Три ђубрива за воћно жбуње и дрвеће се састоје од калијума, азота и фосфора.

врсте ђубрива

Гној. Стајњак се разрјеђује водом у омјеру 1: 5 и уноси у жљебове, копају око дебла, а утори се закопавају. Садржи азот, калијум, фосфор, магнезијум, калцијум и друге елементе. Служи за смањење нивоа соли и киселости у земљишту.

Компост. Компост је направљен од отпада биљног и животињског поријекла, трава је истиснута, корова, остатака из кухиње, сушених биљака, лишћа, муља са рибњацима, фецеса.

Тресет. Тресет је пресовани раствор биљног и животињског поријекла, често се користи за малчирање. Није потребно сушити тресет.

Асх. Пепео регулише киселост земљишта. Садржи сумпор, фосфор, калијум, манган. Ако спалите младе биљке, пепео ће се показати најкориснијим. Прије гнојења потребно је мијешати с водом и једноставно резултирати резултатом.

Птичји измет. Разблажити водом у омјеру 1:10

Основни принципи оплодње воћака

Главне мере за ђубрење стабала се производе два пута годишње. Рано прољеће до почетка раста пожељно је довести у земљу твари које стимулирају раст изданака. У ту сврху користити ђубрива која садрже азот. У јесен након жетве, земљиште треба обогатити калијем и фосфором. Пустит ће дрвећенапунити хранљиве састојке који су конзумирани током плодоношења. После садње у првој години живота, стабла више не оплоде, а сва прерада почиње од друге године. И што је ближе периоду плодоносних биљака, већа је и вриједност и учинак оплодње за биљку.

Услови за жетву воћака у јесен

Постављање ђубрива воћака у пролеће је велика грешка. Сваки прелив има свој посебан значај, а за сваку сезону раста постоје правила за ђубриво.

Након што су извађени са својих стабала, неопходно је, без одлагања у дугачкој кутији, почети обогаћивати осиромашену земљу корисним супстанцама и елементима у траговима. Пад стабала је могућ од краја августа и траје до септембра-октобра.

Како користити жетву у јесен за дрвеће

Фосфатна ђубрива се такође користе током активног периода биљака. Али унесена у земљу од јесени је залог више бујног цветања, јер фосфорни препарати треба да "активирају" своје креативне способности. Фосфатна ђубрива се такође користе током активног периода биљака. Али унесена у земљу од јесени је залог више бујног цветања, јер фосфорни препарати треба да "активирају" своју креативну способност.

Храњење високих стабала

Гнојива се уносе у тло када су зачепљена или отпуштена. У овом случају, коријен стабла се храни. Крушка такође треба витамине и минерале у пролеће. Маке Цхицкен Литтернеопходно је у малој количини, иначе постоји ризик од спаљивања дебла и корена дрвета. Приликом мешања нитрата са водом, важно је посматрати пропорцију од 1: 0.5. Сваке године у пролеће треба повећати количину употребљеног ђубрива, како дрво расте и расте.

Храњење садница

За саднице, најбоље ђубриво у априлу ће бити азотне супстанце које стимулишу раст њихових изданака. Ако дрво даје слабу културу, додатно се препоручује додавање урее у односу 5 м /1 м2. пиерцинг цирцле. За одрасла стабла, обрада се врши по ободу цијеле круне.

течна храна за животиње

Будући да јесени још увијек треба дати воћкама велике количине воде, многи вртлари користе течна гнојива. Да би се то постигло, минерална ђубрива се растварају у потребној количини воде, затим се добијени раствор још увек разблажује и сипа у жлебове око цеви. Обично се користе аммофос, суперфосфат, било која калијумова ђубрива која се лако растварају. Од органских ђубрива најбоље је правити пудинг од гноја, крава, пилетина.

Стопе примене ђубрива у воћкама

Под стаблом млађим од 8 година, направите 30 кг. Конопља, и под културама старијим од 9 година - 50 кг. Ђубриво се мора полагати у земљиште на дубини од 12-15 цм (Цхерри и шљива) или 15-20 цм (јабука и крушка). Под јабуке и крушке, поред органске материје, можете додати и 300 м суперфосфата и 200 м калијум сулфата. Они се полажу заједно са хумусом или раштркани око дрвета, посути земљом иватеред

За трешње и шљиву потребно је разриједити 3 жлице суперфосфат и 2 кашике калијум сулфат у 10 литара. вода и великодушно резано дрво. Сваком одраслом стаблу ће требати 4 канте ђубрива.

Методе ђубрења стабала

Коришћење стабала коријена се користи у прољеће и јесен ради побољшања карактеристика тла и засићења биљака важним елементима. Разређена складишта се постепено апсорбују кроз мале процесе кореновог система. Чишћење се одвија дуго времена (од 5-10 дана и дуже у зависности од дубине полагања и количине ђубрива).

За брзо засићење слетања азотом и другим супстанцама, користи се исхрана стабла крајњим коријењем. Буквално за 2-3 дана лишће се потпуно апсорбује од стране супстанце која се наноси на њих.

Храњење одређених врста дрвећа

Различите врсте биљака одговарају различитим хранљивим састојцима. Оно што је погодно за једну башту, друге могу изазвати непоправљиву штету. Због тога је тако важно исправно покупити неопходне земљане радове.

Плодови јабуке се обично хране неколико пута годишње. Корени овог стабла захтевају фосфор, калијум и калцијум. Због тога се ове хранљиве материје уносе у коренски систем. Кисело земљиште ће спречити добре приносе јабуке. Борба са овим проблемом ће помоћи лимети. Израђује се у процесу копања.

Пестициди фосфора и калијума нису ништа мање неопходни. Обично се уносе испод корена. Такође је добро хранити ову воћну културу пепела.

Жетва

Веома је важно правоодредити одстрањиву зрелост плодова. У овом тренутку, раст јабука у волумену престаје, љетне сорте добијају карактеристичну боју и укус, лако се одвајају од фетуса. Плодови старих класа су мало раније пре него што стекну светлу боју, како би спречили њихово сазревање. За жетву воћа унапријед припремите вртне степенице, кошаре-столбусхки, покривене унутар вреће, кутије и материјал за пакирање (струготине). Плодови се уклањају ујутро након сушења роса, сортирају се, складиште у складиштима воћа, подрумима, подрумима, гдје се температура одржава од 0 до 3 степена топлоте, влажности зрака -85-90%.

Замрзавање корена и њихово обнављање

Коренов систем воћака и жбуња у Средњој стази одржава пад температуре од -15 ... -16 степени, патуљасти -17 ... -18 степени, али ако има мало снијега зими и нема одговарајућег заклона у облику малча, онда ће коријени вјеројатно замрзнути. . Као резултат тога, стабло воћа или грм може да пропадне. Када приметите заостајање у расту - одмах ставите у припрему земљишта да помогне дрвету да ојача.

На крају, послужимо се табелом која ће нам рећи који елементи недостају.