Шта је инсталација, како изабрати висећи тоалет је исправна

У завршној фази поправке у купатилу долази вријеме за избор водовода. Данас се купатило може опремити не само стандардним елементима, већ и новим занимљивим уређајима. Причвршћивање тоалета са инсталацијом постаје све популарније. У модерном ентеријеру изгледају складније, а захваљујући посебном систему за монтажу, простор у купатилу је у великој мери уштеден. Да бисмо разумели коју инсталацију и како да изаберемо тоалет за вјешање, у овом чланку ћемо размотрити карактеристике различитих типова, критеријуме селекције и неколико популарних произвођача ове врсте опреме.

Постављање тоалета, шта је то?

Инсталација је метална конструкција на којој су фиксиране водоводне и додатне компоненте (нпр. Типка за испирање).

Занимљиво!Дугмад за испирање можда неће бити уопште ако је опрема опремљена савременом аутоматизацијом.

У инсталацији постоје различити механизми и комуникације, што купатило чини естетски атрактивнијим. И дизајн система вам омогућава да прикључите уређаје на различитим местима, тако да можете експериментисати са локацијом елемената.Важно!Могуће је уградити подни тоалет с инсталацијом, монтирање овјесног модела није предувјет.

Типови тоалетних инсталација

Сви комплети (инсталација и тоалет) могу се поделити у две велике групе: блок и оквир.

Оквирни систем је монтажни дизајн са могућношћу избораследећих параметара:

 1. Начин монтаже.Постављање оквира може се поставити и на зид и на под, што је у неким случајевима једина опција.
 2. Димензије пројекта.У овом дизајну не постоје стандардне величине, већ се састављају појединачно за сваки појединачни случај.
 3. Опција монтирања.На пример, могуће је уградити угаону инсталацију за висећи тоалет. Ово решење се често користи за веома мала купатила.

Оквирни систем је најсвестранији и најпогоднији од свих постојећих опција за инсталирање тоалета.Међутим, трошкови су одговарајући (најмање 3 пута већи од стандардног тоалета).

Опција више буџета је инсталација блок система. То је мало јефтиније, али има неколико недостатака у односу на оквир:

 1. Само стандардне величине.
 2. Инсталација система може се вршити искључиво на носивом зиду.
 3. Систем је моноблок, то јест, постављање додатних или замјена постојећих елемената је тешко остварити.

Предности и недостаци инсталација тоалета

Дакле, боље: инсталација или обичан ВЦ? Да би се разумело шта је најбоље за купатило, потребно је детаљно размотрити предности и недостатке инсталација.

Упркос структурним разликама између оквира и блок система, све инсталације имају заједничку листу предности и мана.

предности:

 • Атрактиван изглед.Такви системи су обичноИзведени су у модерном минималистичком стилу, допуштајући складан улазак у сваки ентеријер.

 • Уштеда простора у купатилу. Резервоар обичног инструмента обично има значајне димензије. Посебно, његова дубина не допушта да се сједиште што је више могуће приближи зиду. Код инсталације са дубином од 12-15 цм, седиште се причвршћује директно на кутију, штедећи простор.

 • Чистоћа.Због чињенице да су цијеви постављене унутар зида, на њима се не накупља прашина. Осим тога, када је тоалет суспендиран, лакше је опрати под.

 • Потпуно одсуство или минимални ниво буке. Систем за испирање је у зиду, тако да је ово решење најтише.
 • Поузданост и трајност.Инсталације су данас веома популарне, тако да да би остали конкурентни, произвођачи стално побољшавају своје моделе, покушавајући да елиминишу грешке и повећају свој животни век.
 • Могућност замјене подне облоге већ након уградњевисећег ВЦ-а са инсталацијом (прегледи на интернету потврђују да је ова могућност врло погодна, јер се често дешава да постоји потреба за замјеном неколико сексуалних плочица).

недостаци:

 1. трошкови(неколико пута виши од стандардних ВЦ шкољки).
 2. Недостатак директног приступа цијевима. Можете се обезбедити инсталирањем шахтова за праћење стања цеви. На крају крајева, ако дође до цурења, треба их елиминисатинајкраћим условима.
 3. Комплексност поправке и замене.У случају тешке поправке или потпуне замјене опреме, мораће потпуно раставити зид.

Димензије тоалета за инсталацију

Димензије инсталације тоалета могу бити различите, све зависи од маште дизајнера. Међутим, можете одабрати најчешће величине (или стандардне). Дужина тоалета са инсталацијом (или дубином) је обично од 50 до 60 центиметара. Висина посуде (не треба мешати са висином инсталације) - 30-50 центиметара. Ширина - од 30 до 40 центиметара.

Такве инсталационе величине за вјешање шкољки су најпогодније. Мања одступања, наравно, неће утицати на удобност. Али има и прилика када, на пример, да би се, на пример, представило необично дизајнерско решење, потребно је доста проширити или сузити структуру. Затим, погодност постаје жртва стила.

Напомена!Постоје и стандардне уграђене бурад. Ретко, њихова ширина је већа од 50 центиметара, а најчешће је 10 цм.

Поред тога, димензије ВЦ шкољке са инсталацијом зависе од типа система:

 1. Следеће димензије су карактеристичне за уградњу оквира:
 2. Дубина уграђеног дијела инсталације - 15-30 центиметара.
 3. Висина целог дизајна - 80-140 центиметара.
 4. Ширина уграђеног дијела је 40-60 центиметара.
 5. Димензије лажних тоалетних шкољки са блок системом:
 6. Дубина -10-15 цм.
 7. Ширина - 50-60 центиметара.
 8. Висина - обично до 100 центиметара, али постоје и већи модели.

Који је висећи тоалет са инсталацијом бољи? (Избор главних параметара)

Како одабрати инсталацију за висећи ВЦ? Многи обраћају пажњу само на скуп функција и цијену робе - то је погрешно. Вриједи се одговорније бавити овим питањем, јер ће се ова опрема спалити, а њено растављање је сложен и дуготрајан процес.

Приликом избора привјеске за ВЦ, потребно је обратити пажњу на:

 1. Укупне димензије.Није потребно изабрати најкомпактнији модел, јер је главна ствар - да је уређај погодан за употребу.
 2. Тип система.Ако вам дизајн Вашег купатила омогућава да инсталирате блок систем без потешкоћа, није потребно преплаћивање. Међутим, у тешким условима (на пример, ако зид није на месту инсталације), боља инсталација за тоалет ће бити оквир.
 3. Материјали. Непоштени произвођачи понекад праве оквир за уградњу танког метала, који се савија током процеса инсталације. Осим тога, не постоји квалитативни премаз самог тоалета, може бити клизање или брза појава пукотина и огреботина. Зато је важно да пажљиво проучите модел који желите да купите.
 4. Произвођач.Модели нових брендова су наравно јефтинији. Али ако одаберете тоалет за инсталирање непознатог произвођача, имате велики ризик.
 5. Цена.
 6. Ниво буке.
 7. Гаранција.Обратите пажњу на трајање гарантног периода (посебно ако се одлучите за куповину модела младог произвођача).
 8. Рецензије на интернету. Да би сазнали која инсталација за ВЦ је боља, неопходно је проучити рецензије на интернету. Чак и неки модели популарних компанија могу имати било које карактеристике дизајна или недостатке који нису прикладни за ваш случај. Рецензије ће вам помоћи да избегнете такве проблеме.

Најбољи произвођачи тоалетних инсталација

Најтежа опција за избор тоалетне инсталације је пронаћи доброг произвођача. Сваке године се појављују нове компаније, које обављају обимне рекламне активности, снабдевају опрему у најпосећенијим продавницама иу најкраћем року постају лидери у продаји. Али да ли је то добро или не? Који тоалети су најпоузданији?

Да би се одлучило које вјешање ВЦ-а које је фирма боље изабрати, на основу прегледа на интернету, направили смо оцјену произвођача.Инсталирање тоалета је главни правац њихових активности, јер сваке године побољшавају технологију производње, остају високе и прате конкуренте.

\ т
Произвођач Земља
5. место - Геберит Швајцарска
4. место - Виса Холандија
3-ое место - Церсанит Пољска
2. место - Грохе Немачка
1. место - Мира Немачка

Инсталације за тоалете Геберит

Швајцарска група компанијаГеберитвећ више од једног века производи висококвалитетну санитарну опрему. А асортиман компаније покрива свепросторије за опремање купатила: тоалети, канализациони системи, инсталације и тако даље.

С обзиром на константно висок квалитет производа, компанија прима већу добит, чији највећи дио улаже у куповину најмодерније опреме и развој јединствених производних технологија. Производи компаније заступљени су у десетинама земаља широм свијета.Главне предности представљеног производа - трајност и висока еколошка безбедност.