Шта је еко шпон, употреба овог фурнира за израду врата

Савремена производња грађевинског материјала оријентисана је на њихову доступност апсолутно свим категоријама купаца. Наравно, ствари направљене од дрвета су веома лепе. Али су и високе и тешке. Нове технологије вам омогућују да производите материјал који је много јефтинији и лакши. Ово је ЕзСхоп.

садржај

 • карактеристика еко-спужве
 • предности
 • недостаци
 • Еко шпон производне технологије
 • Браве унутрашњих врата
 • Како се бринути за Ескесхон
 • Шта је потребно за монтажу врата

карактеристика еко-спужве

Танке дрвене плочекоје се користе у производњи намјештаја - то је фурнир. Екошпон је и писмо, али не и чисто дрво. Производи се од равномерно обојених и лепљених чипова помоћу преса. Под притиском чипова, зрак се истискује. Листови су вишеслојни, издржљиви и слични текстури природног дрвета. Материјал је лаган, након чега слиједи само брига. Такав фурнир је одличан за израду унутрашњих врата.

Еко-ципела може симулирати низове стабала великог броја палета боја. Обим и жигосање дају пластици природан изглед. Ипак, лако можете видјети да је овај материјал неприродан. Потпуно поновите текстуру дрвета која није способна за било коју технологију. Али еко-шпон је најближи циљу. онје супериорнији у квалитети ламинатаи другим умјетним премазима. Његова главна предност је цијена. Унутрашња врата са овим премазом су много јефтинија од природнихфурнира

предности

Направљен уз помоћ модерне технологије, такав фурнир има многе оперативне предности:

 1. Отпоран на влагу. Не буја када вода удари у површину фурнира. Можете га користити у просторијама високе влажности (купатило, кухиња).
 2. Овај материјал је веома лаган. Ово олакшава рад на инсталацији.
 3. Не мијења боју под директним сунчевим зракама.
 4. Отпоран на хабање због специјалних заштитних премаза. Такав материјал се не може огребати. Вероватноћа пукотина и чипова је смањена због врло високе чврстоће.

недостаци

Поред позитивних страна, овај материјалтакође има недостатке , који се морају узети у обзир приликом куповине еко-обуће:

 1. Такав фурнир има малу звучну изолацију.
 2. Еко шпон лоше пролази ваздух, т. К. У материјалу постоји синтетичка компонента. Стамбена микроклима пати, а просторије често морају проветравати.
 3. Овај материјал ће имати снагу у односу на природни низ. Употреба физичке силе ће проузроковати значајна оштећења површине. У случају озбиљних оштећења, рестаурација врата ће бити тешка.

Еко шпон производне технологије

Еко шпон не може да се упореди с природним фурниром. Споља, он подсећа на дрвену површину, али јевештачки материјал . То је вишеслојна пластика. За производњу користити двосмерне пресе континуираног дјеловања. Они су изворни материјал и притиснули равномерним притиском. Постепено повећање притиска дозвољавауклоните све ваздушне инклузије, материјал је опремљен пластичношћу.

Браве за унутрашња врата

технологија фасетирањазаснива се на адхезији еко шпонана бази врата. Може се израђивати или из чврстог низа, или од припремљених МДФ плоча. Врата из еко шпона су много јефтинија од врата низа. Врло удобан за собе с високим пролазом. Врло погодна за буџетску опцију.

Асортиман је одличан, па се при избору врата морају придржавати следећих правила:

 1. Потребно је одредити функцију коју ће врата изводити. Са транспарентним стаклом није погодан за купатило или тоалет. Спаваћа соба не захтева врата, направљена од пуног дрвета.
 2. Важно је унапријед размислити о томе ко ће извршити уградњу врата. У уметнику да разјасни која врата је боље купити.
 3. Затражите потврду о квалитету од продавца. Сазнајте где се налазе врата за заштиту животне средине и безбедност на скали важности.

Како се бринути за Ескесхон

Како би се осигурало да је површина третирана еко-кожом увијек атрактивна, треба пажљиво водити рачуна. Потребно је користити високо квалитетне алате за полирање еко-шпона. Потребно је и чишћење складишта. Видљиву контаминацију треба обрисати сунђером, натопљеном алатом. Отисци на стакленим плочицама очисте брисачем.

Шта је потребно за монтажу врата

За постављање врата морате припремити све потребне алате:

 • ниво;
 • маркер;
 • лепак;
 • монтажна пена;
 • окови за врата.

Пријеинсталација морапоравнати зид . То ће помоћи у елиминацији дисторзија. Обратите пажњу на под и косине. Након уклањања старих врата, потребно је подесити рупу, ојачати дрвену структуру климавих конструкција. Ово ће избјећи дисторзије.

Ако су врата украшена, петље су причвршћене и крило врата је ојачано на њима. Затворена бојом фурнира избушене рупе са чеповима. Инсталиране су ручке и браве. У последњем скретањупостављен је праг . Облик тканине треба да буде идеалног правоугаоног облика, а углови су равни.

Ако сте били суочени са питањем избора материјала за врата, онда морате из практичних разлога. Погледајте еко-шпон. Овај квалитетан, издржљив и лијеп материјал ће украсити кућу дуги низ година.

Данас се асортиман еко-спужве непрестано шири. То омогућава корисницима да изаберу модел за свој укус.