Шта је бежични позив на вратима стана?

Сваке године бежична технологија продире у нова подручја. И захваљујући њима данас, свако од нас има приступ бежичним позивима који су веома популарни. Али, упркос свим предностима, треба их бирати на основу одређених критеријума. Они ће их још више обазирати.

садржај

 • Принцип рада уређаја
 • Разлике између модела станова и улица
 • Предности и недостаци
  • предности
  • недостаци
 • подешавање позива
 • На шта треба обратити пажњу приликом избора?
 • закључак

Принцип рада уређаја

Ако се сетимо како је обичан звоно, онда делује као главни радни елеменатдугме, које се налази на жици , што је довело до тренда, који се налази у стану. У овом случају сам уређај се доводи у мрежу, без чега не може да ради. А када притиснете тастер сигнала почиње да иде на жице, што је резултирало у стамбеној звук се чује.

Слично томе, бежични позиви функционишу, али они имају једну важну разлику. У овим уређајима, кабл који се користи за пренос сигнала замењен је радио таласима. Ова опција пружа велику погодност јер можете заборавити на гомилу жица. Друга важна карактеристика таквих уређаја је да могу да се покрећу из редовне батерије или батерије. Због тога се могу поставити чак и на значајну удаљеност од мреже. Постоје и такви модели који комбинују обе варијантехране У пракси, ово се постиже постављањем унутар дугмета батерије, уз напајање електричног кабла на звучник.

стигне сигналу тренутку када посетилац притисне дугме. У дизајну динамике обезбеђен је пријемник, који ради у случају таласа, резултирајући звучним сигналом. Тако власник куће одмах сазна да су му дошли.

Бежични позиви могу радити на различитим удаљеностима, што је одређено врстом материјала из којег је зграда подигнута. Ако је позив инсталиран у згради од бетона и цигле, а на њеном путу још увијек има метална врата, онда све то смањује јачину сигнала.

Интересантна иновација најновијих модела бежичних позива постављених на редовним улазним вратима је могућност одабира било којег звука звона који је постављен на задану. Исто тако, власник може додати и свој избор. Ово се може урадити помоћу фласх картице, рачунара или мобилног телефона. Функционалнији бежични позиви често садрже више звучника. То вам омогућава да одаберете различита места за пријемнике у стану, што вам омогућава да чујете звучни сигнал у сваком случају, шта год да радите.

Данас су на располагању и типови бежичних позива, који су опремљени са неколико тастера . Ову опцију ће прије свега оцјењивати власници приватних кућа, гдје постоји неколико улаза на различитим странама парцеле.

Разлике између модела станова и улица

Уколико сте заинтересовани за бежичне везе, а ви одлучите да га инсталирате на улазним вратима, морате имати на уму да сваки од ових модела израчунатеда раде у специфичним околностима . На пример, стандардна верзија браве намењен за уградњу на врата обичног стана. Ако планирате да га стави на улици, боље ти је да изаберете модел који пружа посебну заштиту, што га чини још поузданији, а не само тело већ и елементе дизајна.

бежични позив намењен за уградњу на отвореном, трајаће дуже него што је уобичајено, ако је обезбеђен заштитни визир. Захваљујући овом елементу уређаја ће бити заштићени од кише, ветра, сунца и прашине. Али запамтите да је визир не мора променити сигнал. Такодје пожељно да је изабрани модел присутандодатна заштита , штити унутрашње компоненте и механизама наслоњен влаге и прашине. Имајте на уму да нису сви модели без проблема да пренесете операцију под условима оштре температурне промене, топлотних таласа и екстремне хладноће.

Ако желите да спречите оштећења на вирелесс позив од вандала, изаберите производе који имају јак случај. Најбоље је ако се дугме не направљен од пластике и метала и да ће обезбедити додатне механизме заштите. Одмах треба припремити за чињеницу да је куповина таквих позива ће вас коштати велику суму од стандарда.

Предности и недостаци

бавио па шта је разликаизмеђу бежичних позива и обичних електричних аналогија, можете се осврнути на њихове предности и недостатке. Наравно, овдетреба узети у обзир бренд и земљу пореклаодређеног уређаја. Али ако анализирате производе који су доступни до сада, онда можете формирати општу листу предности и недостатака који су својствени овој врсти уређаја.

Предности

Бежични позиви се карактеришу следећим предностима:

 • недостатак жица . Ако одлучите да изаберете сличан тип позива онда нећете морати да постављате кабловске мераче. Ова тачка је веома важна за оне који размишљају о успостављању позива на улици. Такође ћете бити лишени потребе да отворите рупе у зидовима, да сакријете жице у њима, да направите разарајуће промене у изгледу унутрашњости. Ови уређаји се напајају аутономним напајањем, тако да их можете поставити тамо гдје их желите.
 • једноставна инсталација . Поступак за постављање таквих позива није праћен озбиљним потешкоћама, које у великој мјери доприносе недостатку жица.
 • Погодност употребе. Да би се процијениле све предности бежичног позива не могу само посјетитељи, већ и власници куће.
 • Могућност употребе сложених комплета. По жељи, власник стана може купити додатне предмете или комплетан сет како би додао нове гумбе и звучнике у тим собама гдје је то потребно.
 • могућност превазилажења . Ако је након прве инсталације власник рачунаоодабрано мјесто није сасвим прикладно, тада се може одабрати други за позив, ау процесу инсталације неће имати потешкоћа.
 • Статични изглед. Данас су на располагању различити позиви који се разликују не само у дизајну боја, већ иу конфигурацији и изведби. То омогућава да се покупи варијанта позива која не може погоршати изглед просторије.

недостаци

Истовремено, треба имати на уму да ови уређаји имају и неке недостатке. Међутим, на основу тога не бисте требали закључити да они имају више минуса, те их стога не би требали купити. У просјечним моделима који се нуде по ниским цијенама обично се виде сљедећи недостаци. Међу недостацима бежичних позива, главни су:

 • слабо причвршћивање . Прво, у овом тренутку, морате обратити пажњу на оне који размишљају о инсталирању модела на чичак. Ако се уређај користи погрешно или ће бити изложен неповољним спољним факторима, он ће дуго радити на вратима или бити прекривен слојем љепила лошег квалитета, што повећава вјероватноћу пада позива са висине, што може завршити озбиљним оштећењем тијела, као и унутрашњим елементима.
 • Честа замена батерија . На тржишту постоји много модела који раде само на батеријама, које трају веома кратко. Из тог разлога, важно је да редовно проверавате колико је напуњености остало у уређају, а ако је потребно, промените га унев Све ово ће, наравно, захтијевати додатне трошкове, што ће повећати трошкове одржавања уређаја.
 • Чекање. Погрешан рад на вратима може бити узрокован заглављивањем услед продора влаге и прашине у тело, као и утицајем критично ниских температура или померања контаката.
 • нема сигнала . Сличан проблем се може јавити у ситуацији када звучници нису добро опажени сигналом који долази са дугмета. Могући узроци проблема у раду уређаја могу бити и због судара. Можда изгледа овако: чини се да је неко притиснуо дугме, али уопште нема звука.
 • Недостатак заштите од крађе. С обзиром на чињеницу да дугмад на вратима не стављају жице, за обичне вандале или лопове неће бити много потешкоћа у уклањању таквог позива.

Међутим, у моћи сваког потрошача да се лиши горе наведених недостатака. Да би се то постигло, неопходно је да изабрани инструмент максимално узме у обзир карактеристике свог рада.

подешавање позива

Процес постављања позива на врата је прилично компликован догађај, у којем се могу појавити неке потешкоће. Да бисте то избегли, препоручујемо да прво проверите да ли је монтажна шема која се користи за ову ставку погодна за вас. Постојинеколико опција за спровођење подешавања позива :

 • врата . Догађа се да материјал зида не допушта да се у њега једноставно заврти вијак или се не може држати на усни. У овом случајуИнсталација позива се може извршити директно на крилу врата.
 • Близу улаза . Типично, место се поставља директно на ормариће или са благим удубљењем на зиду близу отвора за постављање дугмета.
 • врата . Сличан начин инсталације може се користити за приватне куће у којима је позив инсталиран на улици. Приликом решавања проблема са локацијом уређаја, уверите се да неће осетити негативне ефекте падавина, сунца и других спољних фактора.

Говорећи о карактеристикама инсталације, овде, као главни елемент који фиксира позив, може бити чичак, једноставна двострана трака или вијци. Прва опција има смисла размотрити када инсталирате једноставне дизајне дизајниране да буду постављене унутар куће. Ако је власник изабрао модел улице, најбоље је да га причврститена вијке , будући да овај носач гарантује најбољи ниво поузданости уградње. За завртање вијака, елементи елемената уређаја укључују посебне отворе. Осим тога, вијци могу да фиксирају постоље или суспензију за позив.

Шта треба да тражим приликом избора?

Процес одабира одговарајућег типа позива захтијева највишеодговорно понашање . И овде је важно узети у обзир неколико кључних тачака:

 • Тип уређаја. Иако су сви позиви бежичног типа и раде на истом принципу, сви се могу разликовати.
 • Изглед идизајн . У том смислу, разлика између модела је заснована на параметрима као што су боја и тип тела, као и облик и дизајн.
 • Број коришћених батерија и њихов тип. Овој тачки треба посветити посебну пажњу, јер зависи од тога колико ћете новца потрошити на услугу позива.
 • Радијус пријема сигнала. За власнике прилично пространих станова има смисла размотрити могућност куповине модела повећане снаге, имајући у виду да би уређај који купујете требао дати довољну снагу звучном сигналу који ће бити у стању превазићи стајалиште на путу препрека.
 • мелодија . Осим пријатног тона, звучни сигнал не би требао бити ограничен на једну опцију. Најбоље од свега, ако изаберете уређај, биће могуће променити стандардну мелодију или снимање.
 • Квалитет материјала за тело. Одлучујући се за избор пластичног модела, треба имати на уму да се са дугим утицајем спољних фактора може брзо срушити.
 • Пакет. Прије куповине потребно је открити, овај модел долази с додатним звучницима, видеоглазе и другим корисним уређајима. У случају њиховог одсуства, неизбежно је да сазнате да ли овај позив може радити заједно са неопходним уређајима које купујете одвојено.

закључак

Бежични позив у стан је веома користан уређај који може да демонстрира много више практичности у раду, за разлику од традиционалних модела. Међутим, при избору таквог уређаја је потребноузети у обзир његове карактеристике. Треба имати на уму да овај уређај радиуз помоћ бежичних технологија . Због тога, да би се звучни сигнал боље уочио кроз врата, важно је изабрати мјесто за постављање звучника, гдје се може произвести сигнал који не може изгубити снагу тијеком дистрибуције стана.

Такође треба да узмете у обзир где је најбоље позиционирано дугме за позивање. Ако одаберете неуобичајену опцију за инсталацију, на примјер, са љуљачком на вратима, онда морате осигурати да материјал на којем се типка поставља осигурава поуздану везу. Само у овом случају нећете дуго размишљати о потреби замене тако важног елемента читавог позива.