Шеме за планирање сеоске куће површине 10 хектара (58 фотографија): примери планирања, плана уређења пејзажа

Угодне бриге чекају оне који су коначно остварили своје снове, постајући власник сопствених остатака земље. За уређење мале парцеле од 1000 квадратних метара. м ће морати напорно радити. Овдје без схеме планирања сеоска кућа површине од 10 хектара не може учинити.Где почети и шта градити?

Ако сусједна подручја нису ограђена, провјерите присуство граничних знакова. Није сувишно разјаснити границе парцеле и поуздано означити њен периметар. Када се параметри на терену поклапају са подацима катастарског пасоша, можете почети са креирањем плана.

Присуство одређених објеката и њихово уређење зависи од преференција одређене породице. Неки верују да је дацха намењена сељацима са свежим поврћем и воћем. Да би то урадили, они су спремни да раде без држања за руке. Други не желе да савијају леђа и очекују само безбрижну забаву у природи.Није потребно почети градити план без размишљања о свим замршеностима и нијансама.

Али на територији од 10 хектара можете:

 • да сагради кућу, гаражу, купатило, видиковац, стакленик;
 • да сломи цветну башту;
 • инсталирати базен и стационарни роштиљ;
 • уређење игралишта са љуљачкама, тобоганом и сандбоком;
 • воћке; • направити вртне кревете;
 • ископати мало језерце и бацити кроз минијатурни мост;
 • да бисте поставили оригиналне тракеплочице, цигле или рушевине;
 • успостављање удобних клупа;
 • распоређене по скулптури.

Радите шта год желите, с довољно маште и средстава!кућа

Наравно, власник сеоске куће је власник своје територије. Међутим, постоје правила о изградњи. Усклађеност са утврђеним захтјевима обавезни су и за чврсте грађевинске компаније и за појединце.

При избору места за кућу, мора се узети у обзир да удаљеност не смије бити мања од:

 • 12 м од сљедеће зграде;
 • 5 м од коловоза;
 • 4 м од комерцијалних зграда;
 • 1-1,5 м од ограде са сусједима.Локација за будућу стамбену зграду мора бити изабрана на основу локације инжењерских комуникација. Такођер је важно како ће кућа утјецати на будуће засаде: неће ли их засјенити.

Ако град није у плановима власника, кућа се може поставити било гдје. У супротном, структура је боље приступити једној од граница парцеле, наравно, са стандардима усклађености. Пожељно је да се улазна врата налазе на јужној или југоисточној страни, а одводни систем не дозвољава да ваљање и кишница улази у тријем.зграде

Када цртају шему локације, туристи могу искористити савјете оних који већ користе земљиште. Наравно, постоји прилика да се све уради на свој начин, али људи су се упознали са практичним и практичним коришћењем 10 хектара.

На пример, капијагаража је боље да доведете једну линију до ограде. Ако желите да сачувате територију, структуру можете заменити балдахином. Али само у случају када се летња резиденција неће користити зими.Под купатилом и видиковцем, вреди издвојити простор на крају парцеле, далеко од занимљивих очију и буке улица. Биће обезбеђена релативна самоћа. Ограда, уоквирена коврчавим биљкама, појачава ефекат удаљености од вањског свијета.

Очигледно, најузбудљивија структура је стакленик. Потребно му је стално осветљење, тако да не би требало да постоје никакви привредни објекти или биљке које могу дати много сенке.

Правилан квалитет постројења у стакленицима зависи од квалитета и количине усјева који се тамо узгајају.дрво

Када је план зграде готов, пређите на следећу фазу. Одредите која су стабла погодна за вашу пољопривредну земљу.

Претпоставимо да желите посадити јабуке, крушке, вишње и шљиве. У овом случају, препоручљиво је научити о концепту као што је алелопатија или компатибилност биљака. Воће јабуке неће живети у близини шљива и трешања. Али са новцем ће бити прилично удобно.

У схеми, направите ознаку, фокусирајући се на пречник круне одрасле биљке. Према статистици између стабала на високом подземљу, удаљеност не би требала бити мања од 5 метара, на ниској - не мање од 4 метра. Не можете садити дрвеће близу једне другима. Густи клизишта спречавају правилан раст. Чекање таквог врта није добра жетва.Размислите о томе колико ваш фетус задовољава потребе ваше породице. Обично, за родитеље и двоје дјеце, постоје двије дрвеће трешње, двије крушке и четири стабла јабуке различитих раздобља сазријевања.

Садња садница је неопходна узимајући у обзир неколико важних фактора:

 • осветљење;
 • љубавна топлота;
 • да се носи са сушом.На сјеверној страни налази се висока стабла као што су крушке и јабука. Доња трешња треба поставити у јужном правцу. Између ограде и стабала јабуке, погодно ће бити смјештено грмље рибиза и огрозда. И испод стабала ће остати место за бујне грмове сочне јагоде.

Планирајте биљке круговима на скали, узимајући у обзир наведене особине.цити

Планирање локације додјеле мјеста испод кревета. Па оне чија је територија на равном терену. Они само морају да уреде кревете на одређеној удаљености од високих стабала, и проблем са осветљењем ће бити решен.

Ако земља досегне падину, кревети се требају налазити на степеницама на јужној или југоисточној страни.

У зависности од облика парцеле и ради уштеде простора, кревети се могу израдити у различитим облицима. Чак и ако сте већ видјели примјере само строго уређених градова, немојте се заглавити на овоме.Није потребно конструисати строге правокутнике у редовима. Троугласти, округли, овални или неодређени кревети изгледају много занимљивије, аливеома леп облик. Главна ствар је да се могу слободно долазити с обје стране за плијевање и наводњавање. У најширем простору гребена не би требало да пређе 1 м, у супротном, мало је вероватно да ће доћи до средине до средине.

Приликом формирања градске зоне, запамтите редове размака. На мјеста садње повртарских култура морат ће испоручити различита гнојива, тресет, хумус. Нека стазе између кревета буду тако широке да могу држати вртну колица. Снабдевање ђубривом ће значајно смањити физичку активност током рада у башти.Како украсити вилу?

Уређење земљишта помоћи ће да се земљиште учини естетски привлачним. Ова активност је изузетно забавна. Прво, на папиру, а затим на земљи, претворите земљу у удобан врт са индивидуалном архитектуром.

Сломите цвјетне гредице, посадите травњак, посадите своје омиљене грмље, посложите рибњак, ставите забавне фигурине из глине у траву, направите расвјету. Дајте вољу фантазије!За сународњаке, први пут ангажовани на пројектовању, неизбежно ће бити сазнање да се у дизајну пејзажа користе:

 • структура;
 • зелене плантаже (дрвеће, грмље, трава);
 • гредице;
 • фонтане и стопе;
 • природни камен;
 • скулптуралне композиције.

Изаберите одговарајуће елементе и појавите се на плану, придржавајући се размјера.Обично се биљке налазе на групама парцела. Гроупнастаје блиским садњом биљака исте врсте или оних са позитивном алелопатијом. Декоративни засади сакривају све недостатке територије земље као природне и вештачке.

Никада не заборавите на травњак. Он је главни елемент дизајна у врту. Гомила жбунастих грмља на малој трави изгледа много боље него на слабо засађеном травњаку са коровом.Уз руб травњака засађен је мали грм или цвијеће. Не настојте да направите зелени травњак правоугаоног облика. Глатко савијте линије периметра погледа угодније.

Желите ли добити малу стопу - молим. Резервоар се може купити у трговини вртним производима, али можете ископати јаму и положити филм. Важно је знати површину воденог објекта за цртање.фловерс

Ниједно цвеће у колибама се једноставно не догађа. Свијет флоре је толико разнолик да је лако одабрати биљке за сунце и засјењене површине, за суха и влажна тла. Постоје и оне за које земљиште за искрцај готово и није потребно. Коријени иду дубље, узимајући храну за себе. И на површини се прво појављује једна винова лоза, а затим друга. Они умотавају тапете, стварајући предивну живу слику.

Под расцјепом цвјетних гредица одаберите мјеста овисно о освјетљењу и стању тла.Мало је вероватно да је приликом добијања десет стотина људи већ упознато са карактеристикама вртног цвећа. Не очајавај. Само имајте на уму да јесуће се засадити и оставити мјесто за цвјетне гредице испред куће, за рабатке дуж стаза или око зграда.

Касније ћете овладати правилима флористике и украсити врт занимљивим цвјетним аранжманима.цоммуницатион

На плану, назначити све комуникације: гас, воду и канализационе цеви. Дијаграми гасовода ће се морати договорити са власницима гасовода. Ако у тренутку склапања уговора немате сопствену опцију, мораћете да се сложите са оним што је за њих профитабилније, а не за вас.

Честитамо, размишљамо, планирамо. Нека ваша кућица комбинује практичност, лепоту и удобност. Све у твојим рукама!

Како правилно планирати пејзажни дизајн вашег сајта, замаглите следећи видео.