Схема спајања пролазног прекидача са 2 мјеста, инструкција

Да бисте повећали ниво комфора при управљању прикључцима, биће вам потребан круг за повезивање прекидача са 2 седишта. У пракси, ако је потребно, користите више контролних тачака. Ради уштеде времена и новца, рад се обавља самостално. Детаљан бенчмаркинг узимајући у обзир карактеристике производа различитих произвођача помаже да се прави избор приликом куповине. Ове и друге практичне задатке ће бити лакше ријешити након проучавања овог чланка.

Шта је пасивни прекидач: разлике од стандардних уређаја и одредишта

Површна студија проблема неће дозволити исправан закључак. Чини се да су такви уређаји непотребни. Међутим, слични аргументи могу довести до употребе даљинских управљача, других уређаја за побољшање удобности. У међувремену, не само због практичности прекидача. Шта је то - приказано на следећој слици:

Прва слика приказује типичну ситуацију. Да би осветлили степениште довољно је једне светиљке. Укључује дно странице. Када се попнете на горњу платформу (Слика 2), отворите електрични круг. Ова радња се изводи помоћу другог прекидача. Приликом кретања у супротном правцу примјењујемо сличан алгоритам дјеловања.

Јасно је да таква решења увелико повећавају ниво сигурности. Користе се не само на степеницама, већ иу дугим ходницима. Посебно је важно добро осветљење када је присутноскретања, намјештаја и других препрека на рути. Ова опрема је потребна у недостатку прозора. Савремени корисници подсећају на присуство уређаја који обављају сличне функције помоћу сензора покрета, звукова.

Свеобухватно поређење са прекидачем ће открити следеће недостатке:

 1. Сензори покрета имају специфичан правац кретања, што отежава избор одговарајуће локације за фиксирање.
 2. Снимач звука може да активира спољну буку. Осетљивост се не може превише смањити да би се одржала ефикасност.
 3. Ови уређаји су осетљиви на флуктуације напона. Неки лажни позитиви се јављају када постоји земаљска (мрежна) електромагнетна интерференција.
 4. Такви производи су скупљи од прекидача за пролаз.
 5. Због повећане сложености, пројектовани су за краћи животни вијек.

Горе наведени аргументи су довољни за исправне закључке.Не умањујући значај модерних рјешења, треба напоменути стварне предности јефтиних, поузданих и трајних пролаза.Треба напоменути да треба нагласити побољшање ергономских показатеља стамбених објеката уз помоћ ових релативно једноставних електричних производа.

За повећање слободног простора, дневна соба се често комбинира са кухињом, благоваоницом и ходником. Употребом прекидача за пролаз није тешко организирати удобно освјетљење у свакој зони, храњењем заједничког простора цијелом лустеру.


"То не смијемо заборавитиинсталација вањских производа електротехничких производа високе класе заштите од неповољних атмосферских и временских утјецаја. "

Горњи дијаграми објашњавају зашто се прекидач разликује од прекидача. Прва - прекида и повезује електрични круг. Други - мења начин проласка електричне струје.

Уређај и принцип рада прекидача пролаза

Ова илустрација ће вам помоћи да разумете уређај прекидача пролаза. Овдје се монтирају вијчане стезаљке (1.3) за прикључне жице. Круницакомплексног облика уграђује се у дубину потпорне платформе

, што осигурава поуздану фиксацију. Међутим, постоји могућност његовог осциловања уз помоћ прелазног елементакоји је уграђен у поклопац

. Ако кликнете на његов горњи део - одговарајући контакти ће бити затворени, струја ће ићи дуж путање од клацкалице кроз стезаљку (2-1). Након притискања, појавит ће се круг 2-3 струјног круга.

Произвођачи примењују различита решења, али принцип производа ове групе је као што је горе описано. За следеће делове пројекта треба дати следећа објашњења:

 1. Диелектрични делови у стандардним кућним прекидачима су пројектовани за максимални напон од 250 В и струју која не прелази 10 А. Немогуће је кршити ова ограничења.
 2. Приликом демонтаже потребно је обратити пажњу на референтне тачке, мјеста судара покретних елемената. Они одређују трајност уређаја.
 3. Приликом пребацивања електрично пражњење има разарајући ефекат на контакт групе. Каданедовољан квалитет ће брзо пропасти. Други негативни фактор је формирање оксида на њиховој површини, који могу створити изолациони слој.

Горња централна јединица је уграђена у метални оквир . У овом дизајну користе се специјалне браве

за поуздано фиксирање, убрзање монтажних операција. Код других модела се користи вијак. Резови

у оквиру поједностављују прецизне прекидаче, утичнице и друге електричне уређаје у једном блоку хоризонтално /вертикално.

Када завијте вијке

, гурните специјалне "ноге" у стране. Они обезбеђују причвршћивање прекидача пролаза у монтажној кутији. На овом моделу уграђене су ламеласте стезаљке , на које су уметнути изоловани проводници. Контакти квалитета се стварају без посебних алата и додатних причвршћивача. Ова модификација има уграђено позадинско осветљење. Сијалица је инсталирана тако да је замјена могућа без демонтаже цијелог механизма.

Међутим, друга реализација обезбеђује добру видљивост уређаја у замраченим просторијама.Треба напоменути да ово решење није компатибилно са свим типовима лампи. У искљученом стању кроз њих пролази мала струја. Ово ће бити довољно за напајање ЛЕД диода.Жаруље са жарном нити и уређаји за пражњење гаса могу бити повезани на таква кола без ограничења.

На слици су приказане следеће ставке:

 1. Украсни оквир

  . Неки произвођачи производеширок асортиман производа за избор изгледа у складу са естетиком одређеног ентеријера.

 2. Стезна плоча

  је дизајнирана да блокира оквир.

 3. Тастерисе растављају и инсталирају без посебних алата.

Ова слика ће вам помоћи да разумете принцип покретања прекидача. У овом положају, лампа (Ла1) је спојена преко плаве кутије на нулти проводник напајања. Фазни ланац је подеран, тако да струја не пролази. Ако се први прекидач за померање помери у доњи положај, напајање ће бити примењено на лампу. Други уређај, који је инсталиран негдје другдје, може се вратити у првобитно стање.

"Обратите пажњу на чињеницу да су прекидачи укључени у ланцу проводника фазе. Ово правило се мора применити у свим електричним колима како би се повећао ниво безбедности.

Како направити прекидач и исправно га инсталирати

Сличну домаћу израду се ријетко користи, јер се у модерној трговачкој мрежи нуди најшири асортиман различитих електричних производа. Међутим, треба напоменути да је број приједлога за вањску инсталацију релативно мали. Ако је потребно, можете користити следеће упутство. Он детаљно описује како направити прекидач за пролаз од нормалног.

Илустрација Акције и коментари
Овај приручник описује процес обраде типичног прекидача са једним струјним колом Сцхнеидер Елецтриц. Симетрични дизајн производабренд је добро прилагођен за обављање тог посла. Наравно, трансформација прихватљивих уређаја других произвођача засноване на принципима у наставку.
Демонтажа прекидача врши пажљиво да се избегне штетне елементе. Уместо ножем, као на фотографији, можете користити неодговарајући банкарску картицу или друге уређаје, не квари пластичне делове.
После уклањања кључеве ручно исцијеђен унутрашње јединице. Тело одложити прекине везу доњи поклопац.
На бочним лица четири испаљена секвенцијално реза. Такође је корисно трака од пластике, и других посебних уређаја. Они помажу у одржавању интегритет прикључака који се поново користити.
након његовог пуштања Причвршчивачи ван горњем делу. То ослобађа директан приступ радном простору.
Симетрија поједностављује дизајн контаката са померањем висококвалитетних по потреби без прављења велике промене.
Контакт плоча редом извлачи из другог прекидача инсталиран уназад.
преуређен по жељи друге шипке (приказано на слици) са опругом.
Претходни операција је приказан само као илустрација. У ствари - основна прекидач контакт група остаје на свом месту. Изградимо структуре обављају обрнутим редоследом.
транзиције оутпрекидач, поставите краткоспојник између контаката означених стрелицама. Црвена линија означава прави електрични круг, који је створен жицом са жутом љуском унутар дизајна. Ово је општи контакт прекидача

. Слике 2 и 3 су означени излази креираног прекидача.

Затим се монтирани блок уграђује у метални оквир, причвршћује кључ и други елементи дизајна.

Овај видео описује како поставити прекидач за пролаз заједно са интермедијером: