Септике за дачу са високим нивоом подземних вода

Тема данашње публикације је употреба септичких јама за високу подземну воду. Успјешна имплементација таквог пројекта помоћи ће у рјешавању проблема кориштења отпада уз минималне трошкове.

Стварање аутономне канализације за давање на високом нивоу подземних вода

Чак и ако одлучите да свој рад препустите стручњацима, биће вам потребно знање о овој теми. Они ће помоћи да се купи септичка јама за високе подземне воде без преплате, контролише поступке извођача током монтажних операција. Неопходно је унапред одредити правила пословања, како се у будућности не би стварале непотребне потешкоће. Продужење животног века је веома важно, јер обезбеђује велику количину земљаних радова, изравнавање површине, коришћење пејзажног дизајна. Поновљено извршење таквих радњи укључује значајне трошкове.

Потребно је изабрати поуздану структуру која је у стању да обезбеди непропусност током дугог периода рада. У току рада, течност се испере из земље, гурајући контејнер горе. Такве радње могу оштетити везу са транспортним системом. Зими је потребно спријечити замрзавање инсталације, размислити о заштити снага Пуцхенииа. У њему су описани главни задаци који ће се морати рјешавати у пракси. Узимајући у обзир ову информацију, проценићемо специјализовану опрему у целини и њене одвојене компоненте, технологије чишћења, фабричке производе и занате.

Одређивање нивоа појаве подземних вода

Геолошкиистраживања испред изградње куће како би се појаснила дубина уградње темеља, прорачун система одводње. Ако нема таквих информација, провјера се може обавити помоћу уобичајене вртне бушилице. Такође пуцање шурфова, али овај метод је праћен значајном физичком активношћу.

Испитивања се планирају за период прољетних поплава када се претпостави максимални ниво подземних вода (УХВ). Шема бушења је унапред одређена, узимајући у обзир предвиђено место уградње главних елемената конструкције саме септичке јаме и одвода.

Сврха и принцип деловања септичких јама за давање високих нивоа подземних вода

Такви објекти су успостављени ако је немогуће или прескупо повезивање са главним општинским канализационим системом. Пећине имају ниску продуктивност. Ови застарјели производи за чишћење се још увијек користе у кућама. Али за цјелогодишњу операцију много је прикладније за септичке јаме.

На слици су приказане главне компоненте модерног сета опреме. Дренаже за домаћинства преко нискотлачних цевовода гравитирају у први дио резервоара. Овде чврсте честице падају на дно. Овдје започињу процеси биолошке разградње. Делимично прочишћени отпад улази у други одјел, гдје се "биофилтер" с аеробним бактеријама инсталира како би се убрзали радни процеси. У циљу повећања ефикасности, такве инсталације су допуњене уређајима за принудни довод ваздуха. Одавде течност улази у инфилтрат. Овајјединица распоређује одводе преко велике површине.

Напомена!Користећи такву шему, можете добити ниво поравнања до 97? 98%. Потпуно је безбедан за животну средину. Да би се постигао такав резултат, потребно је извршити исправну калкулацију и не кршити правила експлоатације септичке јаме за давање високог нивоа подземних вода.

Такође користити посебне анаеробне бактерије. Они се узгајају уз употребу специјалних техника у окружењу без приступа кисеонику. Корисни процеси разградње уз употребу таквих средстава јављају се унутар ефлуента. Очигледна предност је поједностављење дизајна елиминисањем аератора, смањујући трошкове струје. Али, да би се задржала активност таквих пунила, препоручује се да не додате мање од два пута месечно да додате нови део активатора.

“У било којој од опција потребно је створити повољне услове за живот корисних микроорганизама. Требало би да искључи приступ отпадним водама отпадних вода од хлора и других штетних једињења, антибиотика. Не заборавите на вентилационе отворе и цеви. Они су потребни за уклањање гасова који се ослобађају током процеса ферментације. »

Основна правила за постављање септичке јаме

Имајте на уму да је на слици приказана дозвољена раздаљина за било који део постројења за третман. Да би се разјаснили подаци, потребно је проучити постојеће законодавство:

норме документ Сцопе, пецулиаритиес
Грађевинске норме и правила (СНиП) 2.04.03-85 Смањење локалних система за чишћење, транспортних линија за пренос отпадних вода.
СНиП 2.04.01-85 (2.04.4-85) Локација извора и компоненти водоводног система за постројења за пречишћавање отпадних вода.
Санитарна правила и прописи (СанПиН) 2.1.5.980-00 Ограничења на заштићеним подручјима у близини отворених водних тијела.
СанПиН 2.2.1 /2.1.1.1200-03 Границе слободног простора око септичких јама и других објеката који могу штетити околини.

Листа ограничења је превелика за детаљно разматрање у једној публикацији. Али треба напоменути да одобрена правила дају многе важне факторе:

 • филтрирање и проток различитих типова земљишта;
 • утицај отпадних вода на различите врсте постројења;
 • тренутни смер подземних вода.

Минимална удаљеност од септичке јаме до различитих типова зграда је сљедећа:

 • стамбена зграда - 3 м;
 • радионице, гараже, друге привредне зграде - 1 м;
 • конструкције за држање живине, мале животиње, - 4 м

Удаљеност од границе сусједног земљишта мора бити најмање 2 м. Неопходно је узети у обзир распон локација тих објеката у сусједним подручјима.

Израчунавање обима и формулација техничких захтева

Ако су једнокоморне септичке јаме за пристајање на високој води погодне за канализациону запремину не већу од 1 м, ако се поштују одредбе СНиП 2.04.03-85. по дану У таквој згради се акумулираЗагађење стално додаје нове. Лоше растворљиви масни отпад блокира функције пречишћавања. Врло често је потребно користити услуге сензора.

У неким системима, дно другог капацитета је уклоњено. Пеал, други зрнасти материјали падају у њега да би се створио додатни слој филтрације. Али таква одлука није погодна за давање високог нивоа подземних вода. У овом пројекту, сви капацитети септичких јама су запечаћени.

Са већом количином отпадних вода (> 10 м /дан) користе се системи за чишћење од три коморе. Капацитет капацитета се може расподијелити сразмјерно 50%? 30% 20%. Али ове бројке нису обавезне. Употреба одређених технологија је неопходна.

Такође је потребно правилно израчунати потребну укупну запремину. За тачне израчуне можете пронаћи тематски калкулатор. У инжењерској формули узимају се у обзир неколико параметара:

 • време складиштења /третмана отпадних вода;
 • стандардни стандард по особи;
 • садржај суспендованих нечистоћа у млазници на излазу;
 • температуру протока флуида.

Септичка за дати: шта је боље.Након разматрања достављених информација, можете добити бољу идеју о уређају за системе за прочишћавање отпадних вода и отпадних вода у домаћинству и већ свесно почињу да бирају дизајн постројења за пречишћавање.

Исправно рјешавање кућанских послова је сасвим изводљиво уз кориштење поједностављеног израчуна. Одговарајућа септичка јама за давање високих нивоа подземних вода треба да садржи што вишеотпада да имају довољно времена да их ефикасно обраде. Овдје се јављају потешкоће које се објашњавају различитим позицијама контролних тијела. Према грађевинским стандардима, капацитет такве конструкције не би требао бити мањи од 3-дневне количине канализације. Санитарне норме одређују минимални ниво контаминације који се допушта да се природно усмери на завршно чишћење у тлу.

Са просечном стопом загађења можете користити проценат од 1,7? 2.2 м по кориснику. Дакле, за породицу од три особе довољно 5,5 метара? Да ли је боље складиштити у 10? 15% да се искључи недовољно пречишћавање са повећањем дренаже.

Напомена!За тачну процену мора се узети у обзир одбојна пражњења. Овај индикатор значи могућност чувања функција када се достигне максимална брзина протока.

Када су у питању складишни капацитети, потребно је повећати величину. Просјечна количина отпадне воде по особи је 200 литара. Капацитет резервоара стандардне азанзитаристичке технике - од 4 до 5,5 м ?. Ако уштедите превише на примарној инвестицији, морат ћете чешће користити услуге.

Одвојене сорте са високим УХФ

Кумулативне септичке јаме са високим нивоом подземних вода - аналогне септичке јаме

Локација зграде је изабрана у складу са разматраним правилима. Дубина се одређује степеном замрзавања тла. Требао би бити већи од главног спремника. Одговарајуће одабрати одговарајући врат.

Уова опција је довољна за једну камеру. Да бисте поједноставили управљање, поставите сензор пловка који сигнализира пуњење капацитета. Будући да се очекује да ће доћи до честог пражњења, локација инсталације се бира ближе граници земљишта, пружајући широк и трајан пролаз за теретни транспорт.

"Сјећате ли се нормативне удаљености од јавних аутоцеста? не мање од 5 метара "

Буџетске септичке јаме за предају без предаје

Такви сетови се издају у различитим верзијама. Главни капацитет је подељен са два разделника? 3 функционална дела. Стандардна опрема укључује поклопац, степениште, цев за вентилацију и друге компоненте. Типично, линија модела је заснована на типичним потребама. Лако је пронаћи опцију која одговара одређеној имовини.

Напомена!Уз прави избор опреме, опрема за одлагање чврстог отпада ће бити потребна само једном годишње.

Станице за биолошко чишћење

Након вишестепеног третмана, обезбеђен је добар ниво пречишћавања. Модерне станице могу уклонити до 97? 98% свих нечистоћа, што одговара најбољој вишекоморној септичкој јамици за давање. Такве зграде су идеалне за подручја са високим нивоима подземних вода. Они су херметички затворени, обављају своје функције без додатног одводног поља. Редовно уклањање чврстих падавина у овом случају неће бити потребно. Може се извести редовно испирањесамостално или уз помоћ услуге.

Компаративна анализа различитих септичких јама за давање високих нивоа подземних вода

Тип септичке предности недостаци
аццумулативе Мала тежина, разумна цијена, непропусност дизајна.

Недостатак филтрационих поља, сложених механизама и технологија.

Лакоћа бриге.

Потреба за редовно коришћење услуга помоћних услуга.

Значајна оптерећења у друмском саобраћају.

мулти-цхамбер Дугорочно очување ефикасности без позива опреме за аерацију.

Висок ниво чишћења.

Минимално оптерећење корисника.

Способност загађивања околине када је поље за филтрирање погрешно инсталирано.

Смањење ефикасности у присуству супстанци, опасних микроорганизама у отицању.

Станица за биолошко чишћење Компактност.

Једноставна инсталација.

Нема додатног простора за чишћење.

Високи трошкови.

Таква опрема мора бити повезана са мрежом.

Његова сложеност подразумева повећану вероватноћу кварова.

Карактеристике материјала за производњу камера

Бетонска септичка јама са високим нивоом подземне воде

Стандардно решење за наш пројекат није прикладно. Септичке јаме са високим нивоом подземне воде су добро изоловане да би се спречила контаминацијаокружењу. Да бисте то урадили, затворите дно трећег контејнера, испустите одводе из њега у дренажно поље.

Квалитетни производи од армираног бетона чувају интегритет деценија. Дизајнирани су за значајна механичка оптерећења. Не оштећују се агресивним хемијским једињењима. Међутим, потребно је узети у обзир потешкоће у транспорту, током извођења операција истовара и монтаже. Да бисте инсталирали велике производе потребно је да направите велику јаму. Потребно је пажљиво затворити спојеве, додатну опрему са шахтом, спојне цијеви.

Употребом стандардних производа од армираног бетона неће бити могуће оптимизирати запремину. Када се у зимском периоду преплави тло, померање прстена се не може искључити. У овој ситуацији долази до загађења земљишта. За обнављање интегритета пројекта и заједничких објеката извршити сложен скуп радова.

Пластични, комбиновани материјали

У таквим производима, заштита оптерећења је осигурана металним оквиром.

 • затегнутост;
 • хемијска неутралност;
 • је мала тежина.

Али, као у претходном примјеру, морат ћемо се носити са стандардним капацитетима одређене количине. Потребна је додатна опрема са вратом, великим поклопцем, спојним цевима. Укупни финансијски и трошкови рада ће бити прилично велики.

На фотографији су карактеристичне карактеристике:

 • раван носач

  , који обезбеђује добру стабилност;

 • ојачањаза ојачавање структуре кодуштеда мале тежине;
 • одвојене функционалне камере

  намењене за третман канализације;

 • уграђене млазнице

  ;

 • рудники шахт

  .

Са малом тежином, таква структура се гура према горе када се ниво подземне воде подигне. Потребно га је поправити у нормалном положају. За недостатке треба ограничити снагу.

метал

То можете урадити сами ако имате одговарајуће вјештине или наручивањем у специјалистичкој радионици. У било којој од одабраних варијанти, дозвољавамо примјену потребних величина, облика, постављања унутарњих преграда и других јединствених рјешења. Наношењем прилично дебелог лима лако је обезбедити потребну снагу.

Међутим, вредно је напоменути значајне трошкове висококвалитетне септичке јаме. Рад квалификованог заваривача је високо цијењен.

Неопходан је неопходан слој заштите од корозије. Може се оштетити током инсталације. Стога ће вам бити потребна посебна прецизност, пажљива припрема темеља.

Фиксирање септичке плиме од узашашћа и заштита од попуштања тла

Алгоритам монтажних операција:

 1. Јаме су закопане у складу са шемама које су дате у упутству произвођача. Придржавајте се нагиба зидова.
 2. На дну, да ли се песак умочава у 250? 350 мм са накнадним заптивањем.
 3. Уградити армиранобетонску плочу. Одозго направите додатни слој песка (без камења и других великих фракција) у дебљини од 150? 200 мм
 4. Спустите септичку јаму.Поставите ослонце, ако нема равних носача.
 5. Испуните капацитет? номиналне запремине воде.
 6. У армиранобетонској плочи сидра се затежу. Повезују их конопци (траке). Причврстите септичку јаму у правилном положају.
 7. Слободни простор у јами пада равном (200-300 мм) са траговима. Истовремено се додаје вода.
 8. Да би се спречило оштећење тешким транспортом, монтирати армиранобетонску плочу са отвором испод врата отвора одозго.

Када се монтира у земљану земљу, септичка јама се избацује силама лепршања. Формирају се на оним мјестима гдје се вода претвара у лед с даљњим ширењем. Да би се спречило оштећење, капацитет је подешен на дубини испод тачке смрзавања. Такође, могуће је заменити првобитно земљиште песком, који пролази влагу и обавља функције пригушења.

Инсталација надземног филтрационог поља

Ако нема природних узвишења, направите вештачки хумак. Да бисте тамо инсталирали отпадне воде, уградите пумпу у разводни бунар. Опрема за пумпање се бира узимајући у обзир контаминацију течности.

Напомена! Локација завршног дијела на нивоу тла и изнад повећава трошкове пројекта.

Оцена произвођача септичких јама за високе нивое подземних вода

\ т
Место бренд Карактеристике модела Напомене, позитивне особине
1. Топас У асортиману постоје модели са изведбом чишћења? од 0,8 до 3 м? и вишеу једном дану

За ефикасност, произвођач нуди вишестепену обраду у вишекоморним септичким јамама (до 5 радних волумена).

Уска специјализација произвођача помогла је да заузме водећу позицију на тржишту.

Стручњаци и корисници истичу висок квалитет чишћења, поузданост, правовремено увођење напредних технологија профила.

2. танк Септицкс под овим брендом представљају домаће предузеће "Тритон Пластик".

Продуктивност популарних модела: 0,6? 1.8 м? /Иеах

Разумна политика цијена је допуњена пажљивим развојем најмањих детаља.

Ове рафинерије су добро припремљене за употребу у тешким условима.

3. Тритон Специјална серија производне компаније "Тритон Пластик".

У тренутној линији модела постоје складишни капацитети и вишекоморне септичке јаме.

Демократска вриједност, широк асортиман, лакоћа уградње властитим снагама.
4. Термите Продуктивност популарних септичких јама (м? /Даили): 0,4; 0.6; 1

У асортиману постоје модели, посебно прилагођени за уградњу у подручјима са високим нивоом подземних вода.

Технологија бешавног ливења вам омогућава да направите издржљиве, трајне конструкције без оштећења.

Сваки производ је тестиран од стране специјалног комплекса за тестирање пре отпреме до трговинске мреже.

5. Топола Произвођач нуди специјализовану кућну и комерцијалну опремуименовања У одговарајућој опреми, велика септика ове марке може очистити више од 20 м? отпада дневно. Опрема ове марке карактеришу висококвалитетни компресори и друге додатне компоненте.

Наведена позиција не дозвољава да се узму ограничења технолошких одлука.

Процијењене цијене за септичке шаторе за дацху

\ т \ т \ т \ т Складиштење.

Објект? 3 м?

Тежина? 135 кг

\ т
Бренд /моделЦена, руб. Спецификације, напомене
\ т

79800? 82300 Продуктивност? 0.8 м /Иеах

Ецлипсе - до 175 литара.

Дизајниран за породицу од четири особе.

\ т

35 800 ° 37200
\ т

48 500 € 49800 Више комора септичке јаме за високу подземну воду.

Објект? 2.4 м?

Продуктивност? До 0.9 м? /Иеах

92 400 високо ефикасан? 96500 Обим обраде дневно - до 1,9 м ?.

Ецлипсе - 470 литров.

Потрошња електричне енергије - 50 В /сат.

\ т

71 500 € 73600 Извођење чишћења? 0,5 м? /Иеах

За породицу од 2? 3 особе

Укључује компресор капацитета 40 В.

Можете пронаћи релевантне критике на Интернету за детаљан преглед параметара модела који вам се свиђају.

квелле13, Мосцов: Предности: Удобност! Брза инсталација, без прљавштине на градилишту! Инсталирање септичког трика одвија се у једном дану. Ујутро, ох10:00 рад је почео и завршио у 16:00. Ради "кључ у руке", то јест, можете одмах користити ВЦ. Коначна цијена укључује цијену септичке јаме, испоруку, монтажу, подешавање.

Недостаци: потребно је сервисирати 1 пут годишње, али, очигледно, без тога не може.

Опширнијеат Озовик: хттп://отзовик.цом/ревиев_619103.хтмл.

Која је септичка јама најбоља на високим нивоима подземних вода

Тачни закључци могу се донијети само након пажљиве прелиминарне студије стварних услова на земљишту. Поред нивоа подземних вода, проверава се могућност постављања опреме у складу са важећим нормама и правилима. Наведите уобичајене и максималне потребе, начин коришћења. На основу прикупљених података, они траже одговарајући модел.

Користите прилог за постављање одговора на додатна питања. Овде можете да дате своје коментаре о методама чишћења, специфичностима рада специфичних септичких јама за давање високих нивоа подземних вода.

Видео (монтажа опреме за третман отпадних вода):