Сакупљање метли за купке

Да ли постоји купка без метле? Припрема метле за купање - процес је изузетно важан, јер су саставни атрибути процедура купања. Слово исправно убраних метли садржи велики број биолошки активних супстанци, које у купатилу дају своју исцелитељску моћ човеку. Стога је важно да сваки љубитељ купке зна не само вријеме жетве, већ и врсте дрвећа, њихове особине и користи. Једно од најпопуларнијих стабала за бербу метли је бреза.

услови

Дрвеће брезе почиње да се бере након 10. јуна, у другој половини лета. Само у ово време, бреза цвета. Заврши жетву брезе метле око 3-4 августа. Наравно, потребно је направити попуст на одређену регију и климу, јер чак иу једној земљи изрази цвијета брезе оштро се разликују. Зечица са брезиним минђушама није погодна за употребу, мада су претходно коришћени и такви.

Правила за избор и подрезивање

Штапове треба резати само у сувом времену. Ваздух треба да буде топао. ако су улице кишне или обилне роса, исечене гране се не исплати. Влажни листови у наредном процесу сушења ће потамнити, уврнути и потопити, тако да метла постане неспособна. Приликом одабира грана, потребно је дати предност онима који су ниски, за саму земљу, јер су млади и свјежи.

Велику улогу игра избор дрвета. Најбоља опција су младе брезе, које никада нису биле обликоване, са меким и деликатним украсима лишћа. Дрво би требало да будеглатка и витка, а кора је лепа и без добитака. Ако је дрво болесно, боље га је заобићи, јер легло му не даје јасно здравље.

Брезе које расту дуж пута или пута такође неће бити погодне за жетву метли јер апсорбују све штетне материје из возила. Исто важи и за дрвеће које расте у близини различитих фабрика и фабрика. Паркови и зеленило у близини болница и гробља - такође су под забраном. То се односи и на жетву не само месо бреза, већ и храст, брусницу, смреку.

Најбоље место за претрагу - шума, шумарак или река. Чак и ако на први поглед дрво изгледа као достојан кандидат, не говори ништа. Мораш доћи до њега и осетити га. Можете лишити лист и лизати његову спољну страну. Груба површина летка сугерише да ће се метла показати крутом и грубом. Али баршунасти лист је управо оно што вам је потребно. Резултат ће се показати дивним.

Гране ће масирати тијело, тако да додир треба бити њежан и мекан. Дакле, грубе гране се неће уклопити. Столице требају бити танке, еластичне и флексибилне, дужина не смије прелазити 60 цм

Прави љубитељи купања више никада не користе метле. Боље их је припремити за залихе, тако да сваки пут користите нову свјежу метлу која даје снагу и здравље.

монтажа метле

Монтажа метле је такође ствар. Прво, морате изабрати најјаче гране које разликују еластичност и раздвојити их. То ће битибаза или скелетна метла. Затим, на костуру, почињу да полажу тање и мале гранчице, док завоји треба да гледају унутра. Листове треба повући према спољашњости колекције (они засијају).

Посебна пажња се посвећује метлама. Прво, потребно је везати метлу конопцем (у сваком случају, не жељезном жицом, тако да можете сагорети и повриједити кожу). Гране од 14-15 цм чисте дно лишћа и све врсте рана како би их глатке. Рубови морају бити прецизно обрезани уз помоћ секуритора.

Правила за сушење и складиштење

Важно је не само припремити метлу, већ је и добро осушити и сачувати. Иначе ће изгубити своју исцелитељску моћ. Ако није могуће припремити много брезе метли тако да сваки пут када користите нови, требају вам метле које су доступне, замотајте их меком крпом прије сушења. Онда је метла, сушена на овај начин, довољна за 3 пута.

Готове метле се суше у хладу, али на добро проветреном месту. Сваки дан метле треба да се предају. Ово треба урадити док се листови не осуше. Затим се сви узорци могу склопити, јер постају равни и више подсјећају на вентилатор него метла. Ако се метла не осуши правилно, њен облик је управо како би се стиснула прљавштина на улицу, а не да се лебди. Добро осушена метла је раван вентилатор са листова.

Ни у ком случају не можете да осушите метле директно на сунцу, иначе ће листови постати жути. Држите суву метлу потребносамо на тамном сувом месту. Ако живите у стану, метле можете ставити у папирну врећу или тканину и објесити на балкон.

То је све. Сада знате како правилно припремити добре метле за купке од брезе. Главно је да не пропустимо период бербе.