Сакриј цеви у тоалету за суву градњу

Врло често нови тип тоалета након поправке квари присуствоцеви(канализација и водоснабдевање), које се не могу сакрити уобичајеним методама. Осим ако не желите да сакријете нежељене ставке као што су цеви, комуникације, батерије или поклопци у собама и кухињама, лако је то урадити у тоалету. Међутим, за побољшање изгледа ове собе прилично је стварна са кутијом сухозида. Овај дизајн се може лако урадити сами. Помоћу њега можете маскирати сваку цијев и учинити ВЦ точнијим и љепшим.

Избор конструкције за прераду

Пре него што почнете да градите кутију за суву градњу, потребно је одредити њен дизајн. Из овог материјала можете направити дизајне разних облика и величина. Али пошто је простор ВЦ-а обично врло мали, онда се овдје шетати, посебно нигдје.
Обично, да бисте сакрили цеви, користите обичну правоугаону кутију у тоалету. Такав дизајн би био погодан када би се заптивка изводила испод или дуж једног зида. Када направите само једну кутију можете сакрити све цијеви у њој.
Међутим, врло често, нарочито у старим зградама, инсталација цеви одвијала се на различитим местима тоалета. Они могу ићи уз зидове од таванице до пода, истицати се са пода и ићи до зидова. Неће бити могуће сакрити све нежељене ставке користећи једну кутију. Због тога ћемо морати да направимо дизајн који може да маскира присуство цеви на свим местима. Наравно, уради тобиће теже него у ситуацији у којој треба да направите само једну кутију.

Поред избора дизајна, потребно је узети у обзир и материјал из којег ће се убудуће моћи направити кутија са сухозидом. Пошто плоче од сухозида имају различита својства, могу се користити само у одређеним подручјима. Пошто су у тоалету, посебно повезане са купатилом, могуће варијације влажности, потребно је изабрати сухозидне плоче са високом отпорношћу на влагу. То ће помоћи не само у спречавању деформације плоча под утицајем влаге, већ и заштитити цеви од механичких оштећења. Осим тога, овај материјал ће спријечити развој гљивица и плијесни, јер ће се кондензација и даље таложити на зидовима.

Обратите пажњу! Кутија са уређајем треба да одржава брзи приступ цевима, како они могу да тече, као и да уклони параметре из водомера. Због тога није неопходно покушати са маскирањем.

потребне калкулације

Као и свака конструкција направљена од сувог зида, кутија пре инсталације захтева израду цртежа. Она треба да садржи све параметре и димензије не само саме кутије, већ и њеног оквира, узимајући у обзир све потребне профиле. На примјер, с прерушавањем цијеви у куту просторија водичи профили требају само три, а у сложенијим структурама - ред величине већи.

Израђујемо цртеж тако да одражава све просторије на скали, укључујући и будући уређај за маскирање. Не заборавите да монтирате дизајн у тоалету колико год је то могућекомпактне цеви, као што овде и нема довољно простора. Растојање од цеви до металног оквира требало би да буде најмање 5 цм.

Потребни алати и материјали

Да би ваша цев била маскирана за изградњу сувог зида, биће вам потребни следећи алати:

 • бушилица;
 • одвијач;
 • рулет и оловка;
 • ножеви и монтажни клинови;
 • маказе на металу;
 • угао;
 • чекић и нож;
 • одвијач;
 • ниво зграде.

Од материјала који су вам потребни:

 • плоче од гипсаних плоча;
 • мали вијци и типлови;
 • метални профил.

Одржавање инсталационих радова

Пре него што наставите са постављањем кутије, потребно је обавити припремне радове. У супротном, можете једноставно постићи да морате прекинути претходно направљени дизајн.
Извођење припремних радова укључује:

 • замена свих цеви. Ако шијете старе и зарђале цијеви, онда они могу попустити и кутија ће се морати раставити у скорој будућности;
 • , посебно је важно погледати тачке спојева на предмету цурења. Приликом откривања малог цурења пробоја се може третирати са заптивачем;

 • како би се спријечили могући продори у спојевима, сви спојеви цијеви могу се обрадити бртвилом. Вишак заштите не омета.

Након завршетка припремних радова, можете наставити да поправљате оквир. Ова процедура подразумева следеће радње:

 • обележавање трупа на зидовима, поду и плафону. Означавање се врши према одабраном типу дизајна. За једнакост линија и накнадне конструкције треба користити ниво зграде;
 • уз помоћ бушилице морате отворити рупе у зиду и уградити типле у њих;
 • након тога, поставити водилице профила на уцртане линије и на рупе које се обрађују;
 • за причвршћивање профила помоћу вијака;
 • након што су заштитници причвршћени за зидове, плафон и под, могуће је уградити бочне и унутрашње профиле;
 • монтажа бочних осовина врши се на вијке;
 • у случају угаоне структуре, централни вод је израђен под углом;
 • између оси правимо скакаче. Уз њихову помоћ можете постићи већу стабилност дизајна. Ово је посебно важно када се камуфлирају цеви од таванице до пода. Таква кутија је најмање стабилна;
 • краткоспојник се причвршћује на сваких 40 цм.

Обратите пажњу! Ако је плочица постављена на врх кутије, онда морате да направите јачу структуру. У ту сврху је препоручљиво ојачати оквир додатним профилима попречног пресјека.
Приликом израде кутије сухозида у углу, након уградње оквира треба бити три вертикалне и паралелне једна другој металне осовине. Ако су цеви постављене хоризонтално, онда је оквир направљен у облику правоугаоника.
Након тога се плоче од гипсаних плоча причвршћују на оквир. Пререзани су на неопходнеи причврстите завртње на водилице. Приликом уградње плоча потребно је обезбиједити мјеста за могуће "прозоре", кроз које је могуће уклонити индикаторе из водомјера.

Спољни углови конструкције су перфорирани и протрљани китом. Треба га изабрати за радове на сухозидним плочама.
Када се заврше сви инсталациони радови, суви зид се може применити на завршну обраду. Као завршни третман користи се најчешће коришћена керамичка плочица.

Мада се суви зидови одузимају и одузимају одређени простор, који је тако мали у тоалету, али вам омогућују да брзо и брзо сакријете све канализационе цијеви. Истовремено, сличан дизајн лако моженаправитисвоје руке.