Саднице у пужевима и пеленама Јулија Мињајева

Узгој биљних или цветних садница у филмским салветама - најбоља опција ако нема мјеста за слијетање на прозор. Како сијати, а затим направити слику у филму? Прочитајте приручник у чланку и погледајте видео, јер Јулија Мениаева дели искуство култивације.

Саднице у пеленама - видео Јулиа Мениаева

Клијање семена у пјенастом земљишту са земљом

Постоји више начина да се "сеје" саднице. Неко узгаја биљке у пеленама са земљом, кокосовом подлогом, некоме без њих. Неки пакују само семе у филм, а затим их пресађују у чаше са земљом. И неко препоручи и покупи клице у пеленама. Да бисте изабрали најприкладнији начин за нас, ми ћемо размотрити све постојеће опције.

Почнимо са клијавањем степеница методом филма са земљом на примјеру краставаца.

 1. Пожељно је да семе семена краставца семе уз помоћ салвете или влажне крпе. Да бисте то урадили, замотајте семе у салвету и ставите на тамно место два дана.
 2. Док се краставац "коврча", припремамо филм. Можете користити једноставне пакете, или гушћи филм, резати их величином листа папира.
 3. Након полагања филма на стол, улијте га у средину око 1-2 кашике земље. У средини ми продубљујемо.
 4. Ставимо семе у рупу.
 5. Савијте доњу ивицу за отприлике једну трећину, тако да се дно окреће, а филм завртимо у ролу. Неопходно је да се то ради слободно, не чврсто, као да се ткамобаби
 6. Можете то учинити другачије. Ставите филм на пола, а затим га умотајте. Онда ће дно изаћи сам од себе.
 7. Фиксирајте роле са гумом, ставите у посуду и обилно залијте саднице водом са преливом.
 8. Препоручује се покривање садница филмом хране и стављање на добро осветљено место.
 9. У филму о храни морате или пробушити вентилационе отворе, или га отворити сваки дан током 20 минута. за емитовање

Клијање семена пјенастим земљиштем без земље

Сада упутства о рађању парадајза без земље.

 1. Обичне полиетиленске вреће се режу на траке ширине 10 цм и дужине паковања.
 2. Проширите траку на столу. Покријте га тоалетним папиром исте величине. Равномерно распоредите воду по папиру.
 3. Повлачимо се са горње ивице од 1 цм и ширимо семе парадајза. Удаљеност од семена до семена - око 2-3 цм
 4. Са врха - још трака тоалетног папира и траке филма из пакета. Изашла је мала прегача са ефектом стаклене баште.
 5. Окрените траку и ставите је у посуду са малом запремином са водом на дну. Видимо да је ивица семена била на врху.
 6. Потребно је пратити ниво воде у контејнеру. Вода треба да покрива 1.5-2 цм сендвич од дна. Тада ће папир остати влажан, а клице ће имати довољно влаге.
 7. Када брош цвјета зеленим клице (2-3 листова), може се коцкати. Да бисте то урадили, пажљиво отворите филм, видите које су клице јаче, уклоните полиетилен и пресадите га директно са мокрепапир

Њега, брање и садња садница из пелена у земљи

Правилна нега садница у пеленама је:

 • правовремено уклањање кондензата;
 • осветљење лампом са недостатком сунчеве светлости;
 • недостатак честог наводњавања;
 • честе, 1-2 пута недељно, преливање хуминским киселинама. Засићење раствора би требало да буде двоструко слабије као и обично.

Само потопите саднице из пелена. Да бисте то урадили, узмите ролну са биљком и погледајте где се налазе корени изданка. Затим се повуците уназад са овог нивоа на 2-3 цм и стегните корење. На крају је потребно уклонити горњи слој филма, а изданак заједно са папиром, који ће се касније разградити у земљишту, слетјети у посебном капацитету.

Ако је могуће, садити саднице које се узгајају у расадницима у стакленик. Ако одмах уђе на отворене равни, обезбедите заштиту од мраза. На пример, на ободу кревета можете направити ров (дубоко у бајонету лопате) и сипати у њега пахуљице или перје са старих јастука који су постали неспособни. Као пунило за копре користи се и сено или пиљевина. На врху садница су прекривене пластичном фолијом или пластичним боцама.

Начин узгоја у расадницима ће бити посебно занимљив за становнике земље који не воле да се запосле са садницама дуго времена, али желе да добију добре резултате. Све технике уз употребу филма помажу у уштеди простора, снаге и времена. Због степ-би-степ алгоритма и детаљне видео инструкције практично је немогуће направити грешке у технологији. То је каонекада случају када је на минимални напор добија одличне резултате.

узима саднице у пеленама - Видео Јулиа Мениаева

пуж и удобан пелене?

Иако је овај необичан начин гајења је постао популаран недавно (пужева и садница у пеленама), Јулија Мениаева показао да је веома ефикасан и једноставан. Фанови ове методе је све већи број баштована. Па зашто је погодан пужева и пелене?

1. Одредбе садница на истој даљинско и добро размакнути, промовише добар развој кореновог система. Када се трансплантацију у стакленику да олакшава да зарони садница.

2. заливање биљке не изазива тешкоће: вода се сипа у посуду, која је пелена или пужа.

3. Ове методе не дозвољавају вађење биљке, дајући им времена да се органски облик.

4. Пуж и пелене за уштеду простора, могу се поставити директно на прозор.

5.Растенииа једноставно упадну доле без промене корена система суседних биљака.

Да би се проценила ефикасност садница метода и пужева у пеленама, Јулија саветује Мениаева барем половина садница према биљним свој пут, а неки - традиционална метода. Експериментални упоредити резултате. Можда нови начин да се покаже добре резултате и на тај начин олакшали посао са пролећних усева.