Садња садница у кипућој води

Па, дуго очекивано прољеће је прешло праг. Лепо време је јело природе. Али ти си се морао дивити великодушном и свежем погледу на пролеће. За туристе и становнике села постоји вруће вријеме.

Постоје два начина за засијавање у кипућој води

У првом случају, земља у посуди у којој намеравате да садите семе, пролијте директно кипућом водом из котлића. Затим ставите семена, лагано их стисните у загрејану земљу и покријте полиетиленом. Затим посуду ставите 45 минута на батерију. Од батерија, контејнери се постављају на топло место и чекају степенице.

У другом случају, сјеменке се прво полажу на земљу, а онда се све пролију кипућом водом. Резултат, кажу они, је исти - сличност сјемена се повећава. Често, чак и они који су раније показивали готово нулту сличност.

Садња семена у прокуваној води

Процес садње семена у прокуваној води је једноставан. Његова суштина је да топла вода уклања овојницу семена. То је то и компликује њихову клијавост.

Изаберите пластичну посуду са димензијама:

240к170к40;

· 150к150к40.

Заспамо у његовој земљи и посипамо кипућом водом. Боље него чајник.

Одмах ставите сјеме, притишћући жлицу, на задњу страну длана. Успут, могуће је прво разложити семе, а затим га сипати кипућом водом. Резултат се неће променити.

Покријте посуду тамним филмом или ставите у пластичну врећицу која је чврсто везана.

Мини-стакленичка батерија за 50 минута. Онда га отрујемо унутраТопло место, на пример, на висећем кухињском ормарићу.

Наравно, многи ће се запитати да ли ће сјеме умријети. Земљаци су нека врста експериментатора. Већ смо вам понудили да сијате папир и сигурни сте да вам се свидио резултат. Покушајте на овај начин и проверите да ли је ефективан.

Лаванда је понекад засађена како би уплашила штеточине у сеоској кући. Дакле, овде су држали семе у фрижидеру, нажалост, нису се спуштали. И у методи са кипућом водом добија се "густа шума".

Земљиште за сјеме треба купити. Да, осигуравамо се од степеница корова. Садимо коров према лунарном календару нашег региона. Можете убирати краставце за кипућу воду. Правимо кревет, трчимо са гнојивима и пепелом. Након првог заливања тла (након неколико сати) сипајте из лонца кипућом водом. Семе није натопљено, већ одмах посађено. Кревети су покривени филмом.

Садња семена парадајза у прокуваној води

Потребно нам је да дођу на земљу 5. јуна. Од овог датума одузимамо 60 дана (време сазревања парадајза), бацамо још једну недељу за клијање семена парадајза. Испало је укупно око 67 дана. Овде седимо са савешћу семенки парадајза на садницама од 6. до 11. априла.

Препоручујемо читање наших других чланака

Садња краставца у куваној води

Почетна точка 5. јуни. На овај дан посађене су саднице краставаца у земљишту. Одбројавајте 25 дана, време узгоја садница краставаца. Клијавост семена краставца траје око 4 дана. Траје само око 29 дана. Дакле, посађеносемена краставаца на садницама 4 - 13 мај.

Сетва семена у кипућој води