Ручно витло својим рукама

Витло је најстарији уређај који користе наши преци. То је олакшало кретање терета у различитим авионима. Успут, створен је много пре него што је човек открио прве законе физике. Принцип његовог рада је сличан као полуга. Мало се трудимо да руком витла померамо предмете који се не могу помицати само рукама. Витла су ручна и електрична. У овом чланку ћемо говорити о ручном бубњу и како се то може урадити својим рукама.

Наравно, можете купити витло, али ако немате додатни новац или желите нешто да урадите сами, овај чланак ће помоћи да направите ручни бубањ са својим рукама.

У наставку представљамо неколико дизајна ручних витла. Можете изабрати било коју од њих.

Самоходна витла из цеви (полуга)

Ово је најлакше витло које можете да урадите са алатима и за пар минута. Требаће вам кабл и комад цеви. Цијев мора бити сигурно причвршћена у тлу, а кабел причвршћен за комад цијеви. Испод дна ужета, морате померити ручицу, било да је то спајалица из лопате, цеви или чврстог стуба. Када окренете полугу, можете померити тешки предмет са места, на пример, аутомобил који је заглављен у иловачи.

Ручна витла

Таква витла укључују уређаје који имају ручни погон, и заправо, због тога, и помичу објекте. Склопи витла са свитка, полуге и кабла, као и системе преноса (пужни зупчаник илисистем звезда различитих величина. Што је већи степен преноса у редуктору, већи је масовни објекат који може да се помера, и мање ћете морати да се потрудите.

Али за ефикасан рад, мора се причврстити на фиксни објекат помоћу вијака.

Тако смо у овом чланку разматрали стварање сопствених руку. Видео: