Ручно рађене лампе (28 слика): ексклузивни ауторски модели ручно израђених материјала

У доба техничке брзине и уједначености постају све популарније разне необичне ствари. Дизајн ентеријера је плодно поље за машту мајстора. Предмети израђени ручно и немају аналогије - ово је врхунац, који може нагласити заслуге ентеријера и деликатан укус власника куће.

Међу потрошачима су веома популарне расвете и то није случајно. Извори светла привлаче пажњу, стварају атмосферу око њих, они су способни не само да обављају функције осветљења, већ и да банденирају простор.


производња

Радионице и дизајнерски студији увијек су спремни понудити много занимљивих идеја о стварању јединственог интеријера уз помоћ прибора. Али ако желите, можете направити ексклузивну лампу својим рукама, јер у овом случају постоји простор за лет фантазије! А ко зна - могуће је да ће ово искуство бити почетак вашег узбудљивог путовања у свет рукотворина. Вреди детаљније разумети нијансе у производњи ручно рађених лампи.

врсте

За почетак, потребно је одредити класификацију лампе. Јединица за осветљење са електричним каблом и сијалицом може бити под, радна површина, зид, плафон, улица. Величина и дизајн лампе ће зависити од локације избора.

Ексклузивне лампе познатих мајстора њиховог бизниса могу се купити у специјализованим продавницама, али то можете учинити властитим рукама - код куће.Можете рециклирати стара светла - они ће пронаћи нови живот и постати прави ексклузивни.


Основни материјали

Свака светиљка, чак и најнепојављивија, појавит ће се за производњу свјетиљки: порцуланског посуђа, стаклених боца, металних жица, лимова, пластичних предмета, керамичких крхотина.


Све што је остало од материјала током поправке, или било чега што се може наћи у гаражи или на мезанину, у рукама чаробњака, може се претворити у стилски производ, право умјетничко дјело.

дрво

Омиљени материјал је занатска столарија, јер дрво потиче од разних производа, од резбарених плафона и завршава се кукиштаним шипкама за подне лампе или сталком за столне лампе. Дрво је подвргнуто различитим техникама декорације, производи су украшени бојом и декупажом или остављени нетакнути.


пластика

Овај материјал нас свуда окружује у модерном свијету. Веома лаган, без проблема пролази кроз обраду, способан да вјешто стекне различите облике. За сенке од пластичних маса које се користе у облику боца соде воде, комплети посуђа за једнократну употребу, пластичне посуде и многе друге ствари.


Стакло

Ако немате прилику ући у стаклену радионицу и обавити процес који одузима дах пухањем стакла, затим обичним поклопцима, боцама, мјехурићимастакло у боји, као и кристално стакло које не користите.метал

Способност танких металних плоча да прихвате било који облик је високо цијењена од стране мајстора. За оне који имају способност обраде метала на машини, постоје бескрајне могућности за рад са овим материјалом. Код куће можете маштати већ припремљеним елементима метала: бакарна жица, комади алуминијума, лименке, танки челични конопац, ковани коврчи из главе старог кревета.


керамика

Лако је победити, али је софистицирани материјал за плафон или нараменице у облику посуда. Савршено утиснута и декупажирана, као и паљена. Керамика се може лакирати и обојити. Самостојећи порцелански плафони су направљени од неупотребљивог, изгледају лијепо и необично. И керамика под природном глином погодна је за собе у руралним стиловима.Текстил

Широко поље дјеловања за разне рукотворине. Абажур са везом, апликом, плетеницом, макраме - могу украсити сваку просторију или постати добар поклон.


стилска решења

Да се ​​лампа не би изгубила међу стварима и да не би створила несклад у унутрашњости, неопходно је унапријед одредити стил собе

.
  • Материјали везани за природне сировине највише ће одговарати стилу земље и етна. Може бити и ткани метак, украшен резбареним полиносом и нијансама ријечних облутака.
  • Мозаик од обојеног стакла може постати величанствена нијанса у модернистичком стилу - овај стил је познат по шареним витражима.


  • Светиљке од бакарне жице и пластике уклапају се у улични стил. Овде ће свака несавршеност дизајна додати радост стилу ентеријера.
  • Модеран вез на скупим тканинама може бити одличан дар за салоне у дневној соби, класичној или барокној спаваћој соби. Главна ствар је да су лампа и лампа дошли до тона унутрашњости.


  • Модерни стил минимализма савршено ће се уклопити у пластичне светиљке аутора, које не заузимају много простора и служе ноћним распршивачима.
  • Улична и вртна опрема често користе керамику, обложену бојама и лаковима. То могу бити смешни гноми, пужеви, жабе, јежеви, роде. На радњу доводе расположење бајке. Занимљива опција - лампе од жице за веранду, као и земаљске ноћи направљене од метала и стакла у облику старих гасних свјетала.


Ексклузивне ручно рађене лампе не морају нужно бити израђене од једног материјала. Комбиновање материјала омогућава већу разноликост.

Гледајте у видеу како можете направити лампе са боцом својим рукама.