Рото врата: унутрашњи дизајн и њихов механизам, инсталација властитим рукама, видео инструкција

Недостатак слободног простора - то је један од проблема малих стамбених просторија. Да би уштедели простор у стану или кући, врата су била дизајнирана уз уста. Иновативна технологија у таквој конструкцији може се сматрати механизмом за окретање. Што се тиче функционалности, новина у свијету врата далеко превазилази своје претходнике.

Карактеристике дизајна

Систем је хибрид сложених, надстрешница и крилних врата. Њен рад се заснива на ротирајућем механизму који се увлачи. Он драматично мења положај врата током отварања и затварања.

Врата се састоје од две главне јединице:

 • управљачка јединица;
 • Систем полуге.

Ови чворови укључују следеће елементе:

 • вођење;
 • горња полуга;
 • горњи штап са колицима;
 • Потпорна шипка;
 • доња трака;
 • Спустите полугу.

Уређај за ротациони механизам

У кутији врата, у горњем дијелу, постављен је водич са жљебовима. Да би се олакшало ротирање крила врата, опремљен је специјалним ротирајућим зглобом, који се помиче са ваљком. Шарнирни чвор такође обезбеђује глатко кретање дуж водећих врата.

Горњи део конструкције уз помоћ вертикалне шипке је повезан са доњом полугом, која је уграђена у крило врата. Оса ротације служи као веза између горњег и доњег чвора. Ова конструкција полуге омогућава закључавање вратастрого усправно на било којој позицији током кретања.

Принцип рада

Уграђени механизам ствара посебну путању на коју се креће крило врата. У овом тренутку, одвијају се два процеса истовремено:

 • откриће;
 • Померање у страну.

Приликом отварања, механизам помера врата у страну, окрећући затварач око своје осе. Ротациони покрет, постављен у принципу рада, дао је назив за нови тип врата од врата до врата. Осим таквих карактеристика, таква врата се могу отворити у два супротна правца: и напред и назад.

Слободно кретање пружа посебну шарку. Ради са клипом повезаним на њега. Ударни чвор улази у жлеб и креће се дуж горње водилице. Захваљујући томе долази до бучног отварања и глатког кретања крила врата.

Врсте врата

Класификује врата по неколико индикатора. Размотрите могуће категорије.

Први индикатор је материјал из којег су направљени системи врата. Могућа употреба:

 • ПВЦ
 • дрвеће;
 • Стакло;
 • МДФ.

Могу се користити и комбинације неколико материјала.

Одлучујући фактор у избору материјала је тежина крила врата. Што су врата лакша, то ће трајнији бити механизам ротације. Оптимална опција ће бити врата од композитних материјала.

Декорација се може разликовати, она укључује велики број опција. Разноликост фактура и боја наИсправан избор стила одговара сваком од најфинијег интеријера.

Димензије врата су у складу са опште прихваћеним стандардима. Ширина листа се може направити у кругу од 40-90 цм, а висина је увијек једнака 210 цм. Избор зависи од захтева који се намећу функционалности.

Системи врата се изводе на механички и аутоматски начин. Трошкови ће зависити од механизма управљања. У другој верзији, биће много већа.

предности

Употреба ротационих врата је повезана са великим бројем заслуга. Први од њих - значајан простор за уштеду. За стандардна, широко отворена врата, биће вам потребно место једнако ширини врата. Истовремено, за отварање је потребан простор за полукруг, који описује платно.

У случају врата, требат ће вам много мањи простор. Димензије отвора ће се смањити више од два пута. Веома је погодно користити такав механизам у уским ходницима малих станова.

Поред тога, експлоатација је повезана са низом других користи.

Функционалност. Отварање се може одвијати у супротним правцима. Стога, при избору није важно, лијева или десна врата. Поуздано причвршћивање тканине у затвореном положају, што обезбеђује висококвалитетну магнетну браву.

Једноставна инсталација. Дизајн долази у комплетном склопу, што увелике смањује и олакшава инсталацију.

Дуг век трајања. Систем се извршава на следећи начинначин који спречава опуштање платна након краја времена.

Дизајн врата усника је разноврстан и лако се уклапа у било које од најтежих места.

недостаци

Висококвалитетан, иновативан дизајн захтијева велике инвестиције. Произведена унутрашња врата су аутоматизована на посебним инсталацијама. Отуда високи трошкови производње. То је најзначајнији недостатак.

Такође треба нагласити ограничену тежину платна. Ако више волите масивне материјале, у овом случају рото механизам се не може користити за тешка врата. Платно, које има велику тежину, брзо ће довести до тога да ваш дизајн не ради.

инсталација

Увек можете користити услуге инсталатера које ће извршити брзу монтажу. Али, да би спасили врата, врата можете поставити сопственим рукама. Свако комплетно подешавање има детаљне инструкције за инсталацију. Главна ствар коју треба посматрати у процесу рада је одређена секвенца.

Инсталација се може поделити у неколико фаза:

 • Провера комплетности;
 • Припрема за отварање врата;
 • инсталација;
 • Подешавање.

Свака фаза има своје особености које треба узети у обзир током цијелог рада. Узмимо у обзир детаље о редоследу извођења радова.

Проверавање комплетности

Да бисте правилно инсталирали инсталацију, морате се уверити да су све компоненте у потпуности доступне. Оне укључују:

 • Крило врата са уграђеним бравама и рупама за монтажу;
 • Кутија са уграђеним механизмом за вођење;
 • Телескопски поклопци;
 • Заптивач.

Структура врата је опремљена висококвалитетним оковима који су издржљиви и издржљиви. Укључен је и склоп са шестерокутним контролним кључем. Након провере комплета можете прећи на следећу фазу.

Припремни радови на отвору врата

Ово је веома важан корак, јер за уградњу кућишта врата треба тачно подударање величине. Према томе, за квалитет отвора важе следећи услови:

Размак између кутије и простора треба да буде минималан. Мора се поставити у параметар максималног одступања од 5 мм. Зидови дуж периметра морају имати исту величину. Крајеви равни отвора морају бити поравнати тако да се строго слажу хоризонтално и вертикално до нивоа.

У случају уградње конвенционалних врата, прогиб може варирати унутар 30 мм. Одступање дуж цијеле дужине може поправити монтажну пјену.

Ако се стандардна врата инсталирају на крају поправки, у случају врата на вратима, мора се пазити да се врата претходно отворе. Мора бити изведена у складу са величинама и захтевима према њима, а крајеви су спремни за уградњу. У супротном, монтажа ће изазвати велике потешкоће.

поступак инсталације

Обавезно подесите дужину водилице пре почетка састављања. Обрезује се само на једној страни. Цут планепроизвођач означава стрелицама у правцу кретања. Након тога можете започети главни посао.

Они се извршавају у следећем редоследу:

Вертикални и хоризонтални делови кутије оштро су окомито постављени, водилице се такође морају сећи у одређеним подручјима, у складу са захтеваним димензијама.

У припремљеној рупи тражене величине, кутија је уметнута и кутија је фиксирана дрвеним ударцима. Новоформирана шупљина је испуњена монтажном пјеном, након што је потпуно очврснута, одстојници су уклоњени. Остаци након одстојника празни простори такођер се испуштају са монтажном пјеном и након његовог стврдњавања могуће је наставити с уградњом тканине.

Крило врата се убацује у водилицу и фиксира са уграђеним прикључцима. Ако је потребно, рупа је допуњена селекцијом, која регулише ширину кутије. Завршна фаза инсталације је уградња и фиксирање плафона. За више детаља, погледајте како се врата инсталирају, можете у приказаном видеу.

регулација

Након комплетног склапања потребно је извршити рад на подешавању положаја платна. Овај услов је обавезан за правилно функционисање система.

За ово вам је потребан ниво којим можете подесити вертикалу платна. У ове сврхе, у горњем делу механизма налази се вијак за фиксирање. Његова ротација се може извршити са специјалним хексадецималним кључем, који је укључен у поправкусет Приликом окретања вијка, врата врата треба фиксирати у строго усправном положају.

Након што је подешавање урађено, проверавају се перформансе читавог дизајна. Врата би се требала отворити, кретати се глатко и чврсто затворити. Трљање свих површина мора бити подмазано. Да бисте добили квалитетан дизајн, морате бити пажљиви и пажљиви током читаве монтаже.