Робот-усисивач - како изабрати пристојну машину?

Свака домаћица жели да њен дом буде чист и уредан и покушава да учини све што је могуће за то. Метле више нису у тренду, јер су замениле обичне и ручне усисиваче. Пре неколико година, минијатурни усисивачи прашине упали су у свијет који је промијенио идеју чишћења.
Данас ћемо говорити о томе како одабрати роботски усисивач и како је то за техно-чудо.

Шта је то и како изабрати

Роботски усисивач- ово је модерно чудо технологије, дизајнирано за самочишћење куће или стана. Покреће га батерија, према унапријед одређеном алгоритму. Може померати цик-цак, дијагонално, по ободу и около. Обично се такви уређаји не разликују значајно у поређењу са њиховим колегама, али довољно да га очисте.

критеријуми за избор

Прва ствар на коју треба обратити пажњу је квалитет чишћења. Али у исто време, важно је разумети да он не може да се такмичи на власти са обичним усисивачем. За чишћење прашине, фине прљавштине и других смећа - овај уређај је одличан. Али ако имате кућне љубимце, од којих је пуно вуне, проблеми су могући. Фина вуна ће повући усисивач, али са много тога се не може носити. Дакле, вреди одмах решити - било да је потребно или не.
Ако имате ламинат или паркет, нема животиња, онда је куповина посао одлично решење. Као минимум, нећете се морати савијати и пењати се на тешко доступним мјестима, мали асистент ће учинити све за вас.

Сензори и аутономија

Роботски усисивач ради одПросечан век трајања батерије је око 120 минута. Време пуњења је око 250 минута, али са тим нема никаквих проблема, јер се сам уређај враћа у прикључну станицу и постаје напуњен. У суштини, ваша интервенција је минимална.
Многи плаше чињеницу да се усисивач може негдје заглавити и да га мора стално извлачити. Ово је само делимично тачно. Ако немате високи праг где се робот може заглавити, онда нема проблема. Остатак препреке само ће прејести.

В този притежаване на стандарден сет сензора:

 • Пад сензора. Омогућава уређају да примети разлику у висини пода, што помаже да се заобиђу прагови и не падне са степеница.
 • Сензор судара. Омогућава вам да "откријете" субјект на даљину и не сусрећете га.
 • Други сензор судара. Ако се робот и даље суочава са намештајем, он ће га развити и престићи.

Възможни съвместимите модели со додатни сензори:

 1. Ултразвук.Дозвољава да посао брзо примети препреке, да се боље чисти и прецизније да се помера.
 2. Загађење.Усисивач одређује колико је површина прљава и подешава брзину кретања.

Като следва да бъдат обработени:

 • Подручје.Упутства за сваки уређај указују на подручје монтаже које обавља робот. Ако то није случај, из наведеног времена жетве узети 10-15 и добити подручје.
 • волумен сакупљача прашине . Ако имате мали стан и без кућних љубимаца, онда ће то бити довољно за 0,3 литре. Ако су ваша кућа и кућни љубимци најмање 0,5литара, и још више.
 • Распоред . Да би се усисивач искључио сваки пут, можете купити модел са функцијом чишћења према распореду. Потребно је само подесити време и, на пример, свака три сата робот ће бити очишћен.
 • Еластични одбојник.Омогућава вам да ублажите удар и не оштетите намјештај.

Довршетак

Стандардна контролна табла је укључена у комплет, али у њему нема посебног значења. Али виртуални "зид" је веома користан. Његова главна функција је да ограничи чишћење робота, на пример, ако је одређени део просторије чист или постоје ломљиви унутрашњи предмети.
Координатори покрета су такође корисни, јер чине уређај прецизнијим. Станица за пуњење је такође укључена.

Најбољи роботски усисивач

Проблематично је алоцирати било који уређај, јер постоји превише фактора: снага, цијена, произвођач. Али постоје модели који заслужују пажњу.

Робот усисивач иРобот

Карактеристике:

 • Снага 33 В;
 • Капацитет батерије 2200 мАх;
 • Време пуњења - 3 сата;
 • сакупљач прашине 0,5 литара;
 • Очишћена површина - до 60 квадратних метара.

Америчка компанија иРобот је најбољи произвођач сличних уређаја. Да су постали први који су почели да пуштају усисиваче. Модел Роомба 616 је далеко од најновије у овој линији, али је најпоузданији и приступачнији. Цијена таквог уређаја - око 18 тисућа рубаља.

Робот усисивач Ксиаоми

Карактеристике :

 • Снажна батерија: 5200 мАх;
 • Радно време: 150 минута;
 • Сакупљач прашине: 0,5 литара;
 • Снага: 55 В;
 • Тежина: 3,7 кг;
 • Цена: 20-21 хиљада рубаља.

Одличан уређај са снажном батеријом. Има ви-фи контролну функцију, добро ради са високим баријерама. Један од минуса - не постоји руски фирмваре, тако да је све на кинеском, укључујући и управљање.

Што се тиче Пхилипсових робота, данас су исти као иРобот, иЦлебо Поп и Ксиаоми.
В роли 2017 г. сделана оценка на нај-больших роботских условних чистилок, которие можно најти в списке под:

 1. Панда Кс500 Пет Сериес Блацк
 2. иРобот Роомба 616
 3. иРобот Браава 390Т
 4. Китфорт КТ-519
 5. Панда Кс600 Пет Сериес

Према купцима, најмоћнији и најквалитетнији уређај је Панда Кс500. Цена оваквог усисивача од 12 до 17 минималних прихода грађана, зависно од продавнице.
Као што видите, куповина таквог асистента може бити потпуно оправдана ако верујете да ће се он носити са својим надама.
Али сазнајте како роботски усисивач ради са овог видеа.

Видео: