Рибљи отпад: пословни план предузећа и технологија рециклирања

Рибљи отпад - главе, кости и унутра, који су добивени у процесу производње филеа и прераде цијеле рибе. Хранидбену вредност таквог ђубрета тешко је потценити. На пример, глава пилетине садржи огромну количину меса које се не користи у производњи.

Прерада и употреба рибе остаје, као проблем, већ дуго пред властима одређених региона. Један од недостатака развоја кориштења рибљих сировина је чињеница да се власти још увијек припремају за подузимање конкретних мјера, али се још увијек много очекује од сљедећих иновација:

 • У региону Камчатке се развија програмски план који би подржао предузећа која се селе у производњу без отпада.
 • Сматра се план који ће бити лишен квоте предузећа без потребне опреме за коришћење сировина.
 • Сахалинска област разматра план за изградњу продавница за прераду рибљег отпада.

Пословни план за коришћење

Посел за коришчење рибе је веома профитабилно улагање капитала у прехрамбену индустрију.Такав бизнис је изложен минималном утицају који се дешава када се тржиште мијења током кризе.

Предности ове области активности:

 • Пословање карактеризира стабилност која не зависи од тржишних услова.
 • Недостатак утицаја привреде и годишњих доба на потражњу за производњом, мора се нужно уклопити у план.

За профитабилан напредак на тржишту, пословни план захтијева.Технологија прераде рибе подразумева неке нијансе. Због високе профитабилности исплати се за шест мјесеци. Почетни капитал за његово отварање зависиће од величине. Цена опреме креће се од 0,5 до 1,5 милиона рубаља.

Да бисте започели профитабилан посао за рециклирање, морате правилно засадити биљку. Сљедеће документе треба попунити, потврђујући радну дозволу у прехрамбеној индустрији. Приликом одабира радне снаге морате показати индивидуални приступ. Важан фактор је доступност висококвалитетне опреме, као и правилна инсталација мини-продавнице, од којих све мора укључивати пословни план.

Прерада рибљег отпада подразумева употребу напредних технологија потребних за ефикасно решавање проблема који настају због рециклирања материјала. Као резултат такве обраде из секундарних сировина добија се високо квалитетно брашно и масноћа.

Нажалост, мало таквих биљака. Обрада се врши у различитим регионима са различитим ставовима према предмету. Неки рибари се баве обрадом остатака само ради испуњавања државних захтјева, али само неки виде овај озбиљан посао.

Прерада рибе је веома корисна активност. Развија се прилично активно у Калининградској и Мурманској регији, као иу региону Црног мора. Али у овим областима, количина отпада је нижа него на Далеком истоку. Упркос овом фактору, коришћење рибе остаје високо развијено. Овдје се као сировина за производњу брашна користе мале рибе. Чак и из таквих прихода од сировинаочигледно Коришћење отпада треба да буде што је могуће више развијено у односу на обезбеђене сировине. Овај регион је Далеки Исток.Далеки исток обавља око 80% укупног руског улова.

Опрема за рециклажу рибљег отпада

Ниједна компанија или фабрика за прераду рибе не може функционисати без специјализоване линије. Опрема је описана у периоду када се развија пословни план. Испод је нова линија за рециклажу секундарних сировина.

Линија садржи сљедеће елементе:

 • Средства за снабдевање сировинама и киселинама
 • дробилица
 • Хидроизолатор (реактор)
 • пумпа
 • Трофазна центрифуга са завртњима са додатном функцијом снабдевања паром до ротора
 • Сепаратор уља
 • сушара

Линија је намењена за прераду ситне рибе и даље примање протеинско-минералне хране и сирових масти.Међу недостацима дате линије, може се разликовати:

 • Велика потрошња енергије
 • Релативна сложеност конструкције

Коришћење рибљег материјала у другим земљама

У развијеним земљама Европе, као иу Азији, прерада и употреба рибљих сировина се сматрају профитабилним бизнисом. За квалитетну обраду рибе, опрему користе само водећи произвођачи.

Опрема за прераду таквих сировина купује само висококвалитетно јер је њен ниво перформанси и рок стабилне услуге веома висок.Више је исплативије купити скупу опрему, која ће служити десет година, него неколико пута купити јефтину опрему, радећи максимално 2 - 3 године.

Да се ​​бави таквим послом, купује велике или мале агрегате, у зависности од количине сировина, као и потражње за произведеним материјалом. Најпрофитабилнија обрада је квалитативна опрема коју је купио предузетник, након разматрања свих суптилности и нијанси рада фабрике.

Руска статистика предвиђа активан развој ове сфере. Успех бизниса зависи од чињенице да су локалне прерађивачке компаније почеле да обраћају више пажње на сопствене могућности, интерне ресурсе. Такође, стабилност рубље има велики утицај на развој искоришћавања рибљег отпада.