Резач сијена и сламе властитим рукама: производни процес

У пољопривреди, дробилица сијена, баш као и сијено - нешто је потребно и корисно.

Улога резача у економији

Синев је покривни материјал за усјеве и сточну храну, и ђубриво за било коју биљку, као и многе друге ствари. Уз све то, употреба сијена је најчешће потребна у рафинираној, исјецканој верзији. У ту сврху користе се специјалне дробилице сијена и сламе, које учинковито обрађују сировину из великих отвора у фину фракцију. То су прилично компактни уређаји - дробилице.

Дробилица сијена у дворишту се разликује по снази, величини и конфигурацији. Могу се купити у специјализованој продавници, а цијена ће бити далеко од јефтине.Али након испитивања неких важних тренутака уређаја, сасвим је изводљиво да направите дробилицу за сламу својим рукама и тако уштедите новац.

Шта чини хеликоптер од сламе и сена

Пре него што почнете да радите на изради овог уређаја својим рукама, морате научити како да организујете храну. Јагоде се састоје од следећих структурних елемената:

 • електромотор
 • Капацитет за утовар сировина (сено или слама). Његова величина зависи од планиране масе сировина прије прераде. Да бисте то урадили, узмите конвенционалну бачву од гвожђа (око 200 литара), која је погодна за брушење малих маса, или је капацитет ручно заварен до потребних величина.
 • Постоје одређени захтеви за капацитет - то би требало бити утоваривање сламесигурно, јер тамо ће радити оштри ножеви. Због тога је пожељно да овај приватни бункер има високи цилиндрични облик. У принципу, може бити низак, али у овом случају, препоручљиво је опремити га рупом са рупом у којој ће се сировина напунити.
 • Платформа испод мотора. Таква платформа је челична плоча, дебљине 10 мм.
 • Носач за монтажу мотора. Приликом израде користите метал од 5 мм.
 • Подршка хеликоптера. За њих се користе металне цеви пречника 25 мм, а висина зависи од величине мотора. Најчешће је стуб као статив, али и дизајн можете направити по властитом нахођењу.
 • Осовина, ножеви, контра ножеви. У уређају који је начињен властитим рукама, осовина може представљати било коју врсту, али треба да буде јасно избалансирана и равномерна, у супротном ће се дробилица сламе немилосрдно трести, што знатно компликује цијели процес обраде. На осовину се налазе заварени ножеви, а иза њих контра-ножеви, а размак између њих треба да буде минималан. Управо то гарантује висококвалитетно и фино фракционо брушење. Ножеви морају бити оштри.
 • Уређај за истовар. Овдје се из главног капацитета истовара брашно, сијено и друга дробљена сировина. Има облик бочне цеви која је постављена на контејнер, али са тако израчунатим да је исечено сено летело кроз центрифугално кретање. Цев за практичност треба да има коси изглед. Такође, потребно је унапред водити рачуна о капацитетима, који ће добити јахту, која лети из цеви. Можете користити обичну пластичну бачву, резрупу са стране.

електромотор

Електромотор - срце машине. Она лежи у срцу целокупног дизајна, јер води ка њеном кретању.Карактеристике мотора зависе од тежине коју ће морати да се сломи.Што је већа тежина, она мора бити јача. На пример, за 200 литара ће се приближити 2.2 - 5.5 кВ, брзина - 1500 по минути. У сваком случају, брзине не смију прелазити 2000 по минути за сигуран рад цијеле конструкције.

Од свих ових елемената, корак по корак, својим властитим рукама, биће тратинчица за брушење сламе.

производни процес

Најважнија карика у производњи уређаја за брушење су његови прелиминарни цртежи.Тамо је изграђен општи пројекат, узимају се у обзир и израчунавају све величине, и прави се израчун потребног материјала и цртежа. За све металне елементе користи се лим дебљине 2 - 3 мм, осим носача. У складу са величином цртежа, прво се изрежу метални радни делови, за сваки конструктивни елемент одвојено, затим се заварују.

неопходни алати

Да би се направила дробилица за сено и сламу, потребна је следећа алатка:

 • Бушилица
 • Машина за брушење
 • Браварска опрема (довољно ће бити стандардна верзија)
 • Апарат за заваривање

Монтажа опреме

Радни комад производа је капацитет, заварен од метала, у коме се налази диск саножевиОн је, опет, чврсто фиксиран на оси електромотора. Први је случај производа или капацитета. Њему, на дну, заварите дно, а на њега - конзолу. У плочи претходно направите отвор испод мотора. Затим је чврсто заварен на конзолу, у строго усправном положају.

На капацитет, под одређеним углом заварених носача, могу бити опремљени са шаловима, за крутост. Такође је пожељно заварити "стубове" за стубове. Након тога, на контејнер је прикључен уређај за пуњење.

Кућански електрични мотор причвршћен је на плочу помоћу вијака и вијака. На његовој оси је постављен диск са ножевима. Све је сигурно фиксирано. Уосталом, ово је инсталација електричног чвора система. Таква домаћа дробилица сламе, са неким вјештинама у власништву браварског алата и заваривања, може се обавити властитим рукама код куће у једном дану.