Регулација балконских пластичних врата (11 фотографија): како направити властите руке, приручник за подешавање алуминијских клизних прозора

Изградња балкона не подразумијева само уградњу квалитетног остакљења, већ и уградњу пластичних врата. Овај дизајн вам омогућава да заштитите унутрашњост од продора хладноће, пружајући оптимални температурни режим. Производи овог типа су издржљиви, али ипак, на крају, губе техничке карактеристике. Могу се обновити помоћу специјалних регулационих механизама инсталираних на сваком врату.


Када је то потребно?

Регулација балконских пластичних врата је релативно једноставан процес који практично сваки кућни мајстор може да уради. Извршите ову операцију у следећим ситуацијама:

 • Отварање врата захтева знатан напор. У већини случајева, само морате да упоредите кретање након инсталације и након неког времена.
 • Затварање, тканина приања уз кутију врата. Ово указује на изобличење или погрешну инсталацију.
 • Окрените ручицу врло лако (велики зазор) или врло тешко.
 • Ако је бравица отворена и тканина самостално мења свој положај, то указује на кршење дизајна.
 • Појава пропуха или малих отока хладноће близу затворених врата.

Претходно описани знакови указују да је рад система већ озбиљно нарушен. Готово је немогуће решити такве проблеме са једном регулацијом у исто време. Потребно је користити једноставна правила за идентификацију минималних прекршаја:

 1. Један од најлакших начина за откривање предрасуда јепроценити самоуправљено платно. Због тога се врата само мало отварају и заустављају се у том положају. Ако се након тога почне самовољно пребацивати у неку од странака у одсуству нацрта, онда се мора прилагодити.
 2. Деформација се може детектовати помоћу оловке. Они морају да заокруже врата кутије преко обода да би створили чудан правоугаоник. Након тога се отвара платно, а линије се пореде са кутијом за врата. Ако су паралелне с њом, онда је све у реду. У супротном, то указује на дисторзију.
 3. Да би се процијенила сила стезаљке, потребно је уметнути лист папира између врата и оквира и затворити конструкцију. Након тога, папир се извлачи. Сличан поступак се понавља на различитим деловима кутије. У исто вријеме, напор би требао бити свугдје исти, а ако не, онда је једно од сједала ослабило стезаљку да се прилагоди.

Регулаторне инструкције

Спровођење таквих операција треба да буде периодично, јер не само да побољшава топлотну изолацију, већ и продужава вијек трајања врата. Ово је посебно важно за балконе опремљене алуминијским клизним прозорима. Процес подешавања укључује подешавање положаја платна и састоји се од неколико засебних корака:

 1. Хоризонтално подешавање. Овај приступ вам омогућава да промените положај врата у хоризонталној равни у односу на под. Изводи га специјалним завртњима који су постављени испод украсног горњег, доњег и средњег слоја. Процес регулације подразумева увртање или увијањепричвршћивачи са шестостраним кључем. Обратите пажњу да вијке супротног нагиба треба ротирати. Тако, на пример, ако се врата прилијепе за кутију одоздо, пожељно је окренути средњи и горњи носач.
 2. Вертикално поравнање подразумева промену висине крила. То можете урадити помоћу вијака који се налазе на самој петљи. Да бисте им приступили, прво морате уклонити пластичну облогу. Да бисте променили померање оквира, једноставно затегните држач са шестоугаоним или равним одвијачем на једну страну. Важно је пратити промјене које су се догодиле. Приликом извођења таквих операција, потребно је додатно променити положај одговарајућих шипки које се налазе на крајевима врата. Они морају бити повезани са једном од страна на којој сте подешавали платно.
 3. Предња обујмица. Они га мењају посебним механизмима, који могу варирати у зависности од модела врата. У неким нацртима за то су одговорни ексцентри који се једноставно враћају за промјену притиска. Понекад је регулисана иглом. Вратите га помоћу клијешта. Ако ти дизајни нису доступни, онда можете променити стезање помоћу фронталног померања у одзивним шипкама. Да бисте то урадили, прво морате одврнути стезни завртањ и окренути га на жељену страну.Како подесити ручке властитим рукама?

Дршка је релативно једноставан механизам, али и често не успијева. Главни проблеми сутијесан курс или попуштање механизма. Лако је поправити такве кварове тако што ћете предузети неколико узастопних корака:

 • Прво треба да приступите стезним завртњима. За то се пластична подлога на дршци враћа на једну од страна.
 • Помоћу крижног одвијача причвршћивачи су притиснути. Важно је провјерити дршку ручке како не бисте претјерали и не вуците је.

Независна замена грејача

Заптивач обезбеђује гумену или гумену заптивку која не дозвољава продирању ваздуха, минимизирајући број пукотина. Ако се врата погрешно управљају, то доводи до брзог хабања овог предмета. Лако га замените, захтевајући више операција:

 1. Као прво, потребно је раставити бртву одвијачем, што ће вам омогућити да га извадите из утора за фиксирање.
 2. Након тога се рупа темељито чисти од прашине и прљавштине. Унос ових компоненти смањује животни век заптивача.
 3. Пре уградње заптивача, жлеб се пере специјалним лепком (пожељно је обратити посебну пажњу на крајеве). Производ се затим пажљиво убацује у жлеб. Када радите, немојте претеривати.


Превенција проблема

Крило врата, на првом мјесту, механизам који се састоји од неколико дијелова. Да бисте продужили трајање своје услуге, морате слиједити неколико једноставних правила:

 • Фиксирајте крпу на вратима микрофибером, која ће држати тежину конструкције у затвореном положајуситуацију Такође користите посебна ограничења која спречавају потпуно отварање врата.
 • Немојте вјешати тешке торбе или друге сличне производе на ручку врата. То минимизира вјероватноћу прогибања платна.
 • Да би се одржало стање закључавања врата и заптивача, они морају бити подмазани посебним одељцима. На пример, силиконски раствори су погодни за гуму.

Процес подешавања пластичних врата је прилично једноставан, али захтијева бригу и доступност најмање малих вјештина у раду браварског алата.

Визуелни водич и савјети за ову процедуру налазе се у видеу испод.