Рефлектори изнад стропа: избор и подножја за монтажу

Вањске лампе нису уграђене у носећу конструкцију стропа, нису овјешене, већ су уграђене директно на њега. Тежина све опреме која се монтира на опрему биће ниска, са осветљењем више него довољно за просечну дневну собу. У просеку ће потрошити око 40-50 вати, што је неколико пута мање од употребе конвенционалних сијалица са жарном нити.

Плафонска расвета са рефлекторима: предности

Осветљење стропних сијалица је оптимално погодно за просторије до 200 квадратних метара и до 3,5 м висине. Ако је горе наведено, препоручује се употреба тзв. ЛЕД панела - они имају уграђени рефлектор и распршују свјетло на већој површини.

Уграђени уређаји имају неколико кључних предности, међу којима:

 • трајност;
 • изгледају стилски;
 • може се користити за креирање индивидуалног дизајна у просторији;
 • економија;
 • сигурност;
 • са великом фреквенције треперења, тако не утичу негативно вид;
 • се лако и брзо монтирају на припремљени оквир.

Надземни рефлектора може монтирати на било којој површини, ово је њихова предност у односу уградних арматура

Уграђени уређаји могу имати кућиште било које величине и материјала. Ту су и пластика, стакло, кристал и металопен типе И, по правилу, такво осветљење долази са интегрисаним регулатором и напајањем.

То значи да се лампа може директно прикључити на мрежу од 220 волти без бриге о додатном хлађењу.

Опсег рада за водилице варира од -30 до +50 степени Целзијуса. Ипак, препоручује се придржавање радних услова које препоручује произвођач.

Шта су рефлектори који су уграђени у ЛЕД плафон

Већина уграђених и надземних рефлектора - ЛЕД. Треба напоменути да они заиста коштају више од оних који користе традиционалне сијалице са жарном нити, флуоресцентне и друге расветне елементе, али за то постоје разлози. У сваком случају, куповина је економичан избор, јер ће трајати 4-5 пута дуже од истих луминисцентних, и 40-50 пута више од расвјетних тијела са жарном нити.

Уграђени рефлектори - један од најтежих за пројектовање расвете, али истовремено и најзанимљивији алат за креирање јединственог изгледа вашег дома

Предности расвете:

 1. Висока ефикасност, која ће вам омогућити да сачувате добро осветљење.
 2. Низак ТДП. Модели до 7 вати се загревају на не више од 65 степени, што је далеко од критичне температуре за силиконска камења (они делују као елемент осветљења).
 3. Јаке вибрације се лако одржавају.
 4. Отпоран на флуктуације температуре, кап водена капици (није запечаћена, као у лампама са жарном нити).
 5. Све лампе можете повезати паралелно. Ако једна од лампи изгори - други ће наставити да раде.
 6. Широк избор ЛЕД сијалица са обојеним елементима, са даљинским управљањем и тако даље. И све то долази с лакоћом у компактном кућишту.

Таква светлост се може комбиновати са лустером или бити једини у соби. И наравно, њихова инсталација не представља посебну сложеност. Овим ће управљати чак ни искусни електричари. Напони су прилично ниски (напајање је 220 волти, али излаз је само 12).

Кристална светла за плафон: предности и недостаци

Распрострањене су и мале кристалне свјетиљке монтиране у висећем плафону, али су оне прилично скупе. Али таква расвета ће нужно бити главна декорација сваке собе! Његова главна предност је визуелна компонента. Ту су и такве ротационе светиљке, које се, на пример, могу инсталирати на тавану или у дечијој соби. Варијације положаја су веома велике.

Кристална рефлекторска светла могу постати елегантна унутрашња декорација

Кристални рефлектори су углавном снабдевени ЛЕД осветљеним елементима. Њихова предност је дизајн, али постоји и мана - то је крхкост дизајна. Можете их инсталирати властитим рукама, али то морате учинити врло пажљиво.

Кристална светла не дају много светла, па се користе:

 • као додатниосветљење просторије;
 • као декоративни елемент за спуштени плафон;
 • као осветљење за визуелну експанзију просторије (на пример, ако су плафони сјајни).

Колико ће требати једну собу? Израчунајте боље за потрошњу енергије. На пример, за собу од 20 квадратних метара, укупне перформансе би требало да буду 40-60 вати.

Монтажа рефлектора у пластичном плафону: варијанте

Шема повезивања светла светала је изузетно једноставна. Условно, све варијанте су подељене у две категорије: када се структура држи на материјалу спуштеног плафона, а када је причвршћена на плафон или на метални профил (наравно, то са материјалима који не проводе струју - изолатори). Спустите (извуците) жице да се повежу на висину од неколико инча. Цроп - нема потребе.

Опција за уградњу спот светала на спуштеном плафону

Најједноставније опције инсталације:

 1. У сувом зиду на претходно изрезаним рупама. Они не морају бити апсолутно једнаки, јер ће се крој затворити украсном траком.
 2. У дрвеном спуштеном стропу. Причвршћена или траком или малим вијцима.
 3. На главном плафону суспензије.

Ово су традиционалне опције. Међутим, постоје и модерни уређаји, који се због мале тежине могу уградити на други ниво спуштеног плафона. Овде се препоручује да обратите пажњу на инструкције. Наравно, у сваком од предложених методаПрво треба да одложите. Везите га за метални профил (иако га уопште не можете додирнути - ништа му се неће десити).

Треба имати у виду да су све лампе префабриковане, а произвођач у комплету садржи све потребне споне. Изузетак - јефтини модели, који се причвршћују уз помоћ овјеса на плафон. Али они су изузетно ретки.

Уграђена рефлекторска светла за плафоне са засебним напајањем

Ако су лампе купљене без уграђеног напајања, морат ће се спојити одвојено. Схема је врло једноставна - паралелна веза. Иако, по правилу, произвођач обезбеђује сопствени конектор за повезивање, који је генерално једноставан - да га укључите у напајање може бити једини исправан метод. Двоструко уграђена светла могу бити повезана на две одвојене линије - овај тренутак треба узети у обзир.

Уграђени уређаји су једноставни као дизајн: они су једини случај у којем су сви елементи за причвршћивање и причвршћивање унапред уграђени

Следователно съдържание на целокупен сет на училиса:

 • сам светлећи елемент;
 • монтажа;
 • јединица за напајање;
 • контролер;
 • даљински управљач (ако је предвиђен пројектом).

За смјештај свих ових елемената препоручује се да се направи посебна ниша у зиду, или да се све чврсто причврсти за метални оквир (калдрма) и да се затвори сва ова кутија за суву градњу. То је, успут, неопходно да би се обезбедила добра заштита од влаге иводе (на примјер, у случају поплаве од стране сусједа који живе на кату изнад).

Светиљке од тачке до тачке са ЛЕД елементима за напајање раде на константном напону од 12 В. Стандардна мрежа обезбеђује 220 Волт АЦ. Његово поравнање је само напајање.

Треба имати на уму да ће са својом високом продуктивношћу бити потребно водити рачуна ио уклањању топлоте из ње. Односно, препоручује се да се притисне близу алуминијумских профила (који савршено одводе топлоту).

Монтажа спот светла (видео)

Принудно хлађење се врши само ако све осветљење троши 150 вати или више. Али такви системи су реткост, јер је такав капацитет довољан да осветли површину од преко 100 квадратних метара.