Разумевање темеља

Демонтажа темеља - ово је конструкција по ободу куће, која штити темељ зграде од негативних утицаја влаге. Дакле, питање, за које је потребно пећницу, не произилази ни од кога. Угодан бонус је што се може лако направити својим рукама, без трошења новца на плаћање услуга специјалиста. Уређај такве конструкције не траје много времена.

функција испаравања

Испуштање обавља неколико важних функција:

 1. декоративно . Без овог елемента, општи имиџ зграде неће бити завршен и логички не завршен. Модерни дизајнери имају посебан нагласак на функцију пећи, сматрајући је саставним дијелом екстеријера.
 2. је практична . У великој већини случајева, премаз се користи као стаза кроз коју се може шетати по кући. У овом случају, захтјеви за скупљање се повећавају, морају имати повећану тврдоћу и отпорност на абразију.
 3. хидроизолација . Штета штити испод темеља прекомјерне влаге.
 4. Загревање .

Пожељно је покренути кашику након завршетка изградње базе. У екстремном случају, то се може урадити пре него што се суочи са фасадом. Није потребно проводити више времена, јер ће се вода опрати и уништити темељ. Понекад питају да ли постоји пећ за темељну гомилу. Стручњаци и даље тврде да им је то потребно.

Правила за постављање пећи

Главна правила:

 • Улов би требао бити шири од вијенца барем на20 цм У исто вријеме, што је већа ширина пећнице, мање воде ће пасти близу темеља.
 • Улов треба да има благи нагиб од најмање 3 степена.

Најпопуларније и економичније опције су влажење бетона. Али у процесу његовог уређења, мора се имати на уму да је пећница одвојена од зидова куће компензирајућим шавом. Сваких 2-3 м потребно је поделити и деформационе шавове. У ту сврху користите танке дрвене трачнице, претходно обложене битуменом. Шине су положене на ивицу.

Припремна фаза обухвата следеће радове:

 • маркуп;
 • уклањање горњег слоја земље;
 • третирање земљишта хербицидима;
 • распоред оплате;
 • пуњење слоја песка, његовање (затим сипање водом);
 • постављање слоја дробљеног камена или остатака цигле;
 • машина за бртвљење вибрација.

Дакле, како направити темељ куће. Ако у кући постоји подрум, обавезни услов је изолација изолације. Најпогоднији материјали за изолацију су пјенасти полистирен или пјенасто стакло. Хидроизолациони слој је направљен од рубероида или филма.

Затим можете припремити бетонски раствор (3 честице песка, 1 део цемента М-300, 4 честице дробљеног камена и 0,5 делова воде). Прво, потребно је мешати воду и цемент у мешалици до тренутка када маса постане адстригентна. Тада је у малим порцијама потребно додати камен и песак.

Четврт сата након што се излије посљедњи дио отопине ​​бетона, почиње гашење жељеза. Не јошвезивање бетона излило је танки слој цемента и почело га лагано глачати лопатицом или лопатицом. Након тога, пећница постаје мање подложна влази и постаје веома привлачна. Али ако у будућности планира инсталацију плочице, ова фаза се прескочи. Након иронизације, премаз је прекривен влажном крпом и не додирује се око 10 дана, не заборављајући повремено овлажити тканину.

Али не воле сви влажење бетона, јер је сам процес доста напоран и прљав. Да, има много бетона. Али таква зграда ће бити јака, издржљива и издржљива. Ко не воли ову опцију, тако да можете покушати да обезбедите мекану непрозирну или занимљиву конструкцију из боца или геотекстила.

Често постављана питања

Често се занима како да се уради у случају да се пећница удаљи од темеља, шта уопште треба учинити. Прво, морате очистити одред и пажљиво га оправдати. Ако је пукотина на мјестима мала, онда се она мора проширити тако да не буде неугодности у том процесу. Мале пукотине се пуне течним цементом. И како затворити јаз између екструзије и темеља, који има велику ширину? Боље га је напунити густим бетонским раствором.

Препоручује се да се пукотине на самом дну полажу пешкиром од пјенастог полиетилена и заптивачем. На тај начин се ствара покретни шав, који се пажљиво чисти са врха цементним малтером.

Ако је премаз већ стар, може се користити као поуздана основа за нови премаз. Одвојено треба уклонити и оставитисамо чврста површина. Пожељно је добро то оправдати. Након тога можете сипати свјеже отопине.

Загријавање темеља и одводњавање мора се обавити свеобухватно, иначе ће то бити губитак времена, труда и ресурса. Ако желите да видите процес јасније, онда је видео испод: