Ракетна пећ и 3 предности

Ракетна пећ може се израђивати сама помоћу конвенционалног челика.Ракетна пећ је широко позната као дуготрајни систем гријања на чврсто гориво с дугим паљењем. Да би се постигла максимална ефикасност требало је радити. Паљење на течно гориво може дати сву своју енергију, али дрво је теже обрадити. Да би се отворио пуни потенцијал дрвета, млазна пећ је опремљена комором за сагоревање гасова.

Принцип рада дугорочне пећи за ракете

Схирокова-Кхрамтсова ракета или реактивна пећ добила је име не због своје повезаности са простором. Кућиште је у облику уређаја и буке која се ствара на послу, што личи на рад ракете. Али овај звук указује на погрешну употребу пећи.

Типови дуготрајних ракетних пећи:

 • Преносиви (мобилни);
 • Стационарни (за грејање).

Најпопуларнији модел ракете је Робинсон. Често се користи у кампањама. Захваљујући малом преносном уређају можете разумети принцип рада јет пећи. Облик пећнице подсећа на слово "Л".

Ако је пећница прегласна и зујање током рада, онда је овај режим неефикасан и скуп. Нормално би требао бити тихи звук, мало шуштање.

Реактивна пећ има пријемни бункер. Ово је хоризонтални део цеви. У самом каналу постоји потисак, он утиче на интензитет сагоревања, загрева тело. Зато је препоручљиво ограничити снабдевање кисеоником. Иначе ће дрва за огрјев брзо горети и сва топлота ће се испарити.

Ракетна пећ дугог сагоревањачесто се користи за грејање гаража и помоћних просторија

Пећ реактора ради због природног протока топлог ваздуха. Што је већа температура зидова ложишта, то боље дрво гори. То вам омогућава да брзо загрејете воду у великом капацитету, што је незаменљиво на путу. Ако опремите цијев топлинском изолацијом, након загријавања можете изгорјети дебелу полину.

Ракетна пећ властитим рукама: предности, цртежи, недостаци

По жељи, конвенционални дизајн пећи може се побољшати. Тако буржоазија губи много топлоте, али, опремивши уређај са воденим кругом или циглом, можете решити ове проблеме. За све ове манипулације правите цртеже.

Предности јет пећи:

 1. Једноставан и буџетски дизајн. Можете користити импровизиране материјале без значајних финансијских трошкова. Све радове можете обавити својим рукама, без посебних знања и вјештина.
 2. Можете самостално контролисати сагоревање одабиром жељеног интензитета.
 3. Висока ефикасност. Генерално, све зависи од квалитета инсталације. Главна ствар је да се изабере максимална енергија у димним гасовима.

Али такав једноставан и погодан дизајн такође има значајне недостатке. Зато је потребно покупити посебно гориво за буржоазију. Не можете користити мокро дрво, иначе пиролиза неће доћи. Пећ може почети обилно пушити, а сви гасови ће ићи у кућу. Осим тога, ракетна пећ захтијева повећане сигурносне захтјеве.

Најпопуларнији преносни модел је Робинсон Роцкет Овен. Измењен је идодан гранати.

Самоходне млазне пећи се не користе за грејање купатила. Оне су неефикасне у инфрацрвеном светлу, које игра важну улогу у парној соби. Површинске структуре имају малу површину гријања, тако да не могу прототипирати купатило.

Цртање млазне пећи из плинске боце и других типова

Пећи дугог сагоревања се деле на стационарне и мобилне. Покретне пећи се користе у шетњама, излетима, у природи за грејање и кување. Стационарни се користе за гријање куће, кућних објеката, стакленика, гаража. У овом случају, разликовати 4 врсте дизајна.

Типове јет печи:

 • Самоусисна пећ од металних цеви, кашика, лименки;
 • конструкција цилиндра реактивног гаса;
 • Опећница са металним капацитетом;
 • Пећница са креветом.

Цртање млазне пећи из плинске боце може се преузети на интернету или сами направити при руци.

Преносива конструкција је опремљена секцијама цеви. Једина разлика је инсталирана партиција за пепео. За доњи део може се користити решетка решетке.

Уређај из плинске боце је тежи у конструкцији, али значајно повећава ефикасност. За монтажу конструкције потребан је цилиндар или плински цилиндар. Дрва за огрјев у пећи се спаљује због прилива кисеоника утовара кроз посебан прозор.

Плинови у цевима, који се налазе унутар конструкције, због напајања секундарног ваздуха. Ефекат се појачава загревањем унутрашње коморе.Врући ваздух се налази у чепу, а затим у спољашњој комори. Кроз димњак се уклањају производи сагоревања.

Да би се створила вуча, горњи део система за одводњавање се постави изнад сандука за 4 цм

Комбиновани модел опеке и метала је стационарна конструкција. Због високог топлотног капацитета, пећ на дрва се акумулира и одаје топлоту неколико сати. Због тога је овакав дизајн загрејан стамбени простор.

Јединица за ракету са лежаљком за сунчање је напредни уређај који може да задржи топлоту дуже. Како део топлоте излази кроз димњак, његова дужина се повећава. Због брзог уклањања врелих гасова и веће дренаже, овај проблем је решен.

Тако излазе масивне пећи са спаваћом собом, које изгледају као кауч или кревет. Ово је стационарни уређај од цигле или камена. Захваљујући свом јединственом дизајну, пећница може да издржи топлоту целу ноћ.

Цртеж пешке Крешало и других модела сопственим рукама

Најбоље је направити мале преносиве структуре властитим рукама: ракета "Крезало" и "Робинсон". Лако је извршити рачунање, а за рад на резању профила цијеви и вјештине заваривања метала. Димензије се могу разликовати од цртежа, није застрашујуће. Важно је поштовати пропорције.

Да би се повећао интензитет сагоревања, препоручљиво је додати дизајн импровизованим резанцима. Биће секундарни ваздух за пуњење горива.

Стационарне ракетне пећи су направљене од плинске боце или металне бачве. Ови елементи делују као корпус.Унутра, храпавост је опремљена мањим цевима или шамотним циглама. Из цилиндра се могу направити стационарни агрегати и мобилни.

Шема печи с непрекъснато запасаване:

 • димњак;
 • капа;
 • грејач;
 • Утоварни левак;
 • Зона сагоревања;
 • Зона паљења.

Пожарна пећ се може купити у специјализованој продавници по повољној цијени

Није лако израчунати ракетну пећ јер прецизна методологија не постоји. Обратите пажњу на доказане готове цртеже. Потребно је одредити величину опреме за грејање за одређену просторију.

Сакупљање млазне пећи сопственим рукама за грејање

Изградња пећи почиње припремним радовима. За почетак, треба да одредите место градње. Одабрана је, фокусирајући се на захтјеве који се односе на структуре на чврсто гориво: дрва за огрјев или угљен.

Када се место одреди, потребно га је припремити за изградњу. Раставите дрвени под испод пећи. Мала темељна јама и дно јаме.

У малој просторији, јет пећ се налази у углу. Кутија за утовар је једна страна, а лежаљка је друга.

Цев или цилиндар такође треба припремити за инсталацију. Због тога су им одрезали поклопац и дизалицу. Затим очистите структуру. Затим припремите раствор.

 1. Дно ископане јаме положено је шамотном циглом. На контури продубљивања направите оплату.Извршите појачање.
 2. Ставите темељ и сипајте бетон. Дан након стврдњавања бетона, почети даље радити.
 3. Из шамотне опеке постављен је темељ грубог. Подигните бочне зидове, направите доњи канал.
 4. Ложиште је покривено циглама. Са стране су два отвора. Један је дизајниран за ложиште, а други за вертикалну цијев (успон).
 5. Метални сандук је опремљен са прирубницом, у којој ће тећи хоризонтални канал завојнице. Све би морале бити затегнуте, добро затворене.
 6. На хоризонталну цијев причврстите бочни рез, који служи као пепео.
 7. Из цигле праве ватру. По правилу, то је квадрат.
 8. Паљена цев је опремљена кућиштем. Пукотине су испуњене перлитом.
 9. Монтажа поклопца се врши са одсеченим делом цеви или цилиндра. Опремљен је ручком.
 10. Опремити кућиште пећи циглом или каменом.
 11. Постављање предње стране пећи. Научите потребну контуру.
 12. Ставите припремљену бачву на базу. Доњи део мора бити запечаћен глином.
 13. Користећи валовиту цев, формира се канал који спаја пећ са улицом.
 14. На доњу цијев спојите цијеви измјењивача топлине.
 15. Инсталирајте димњак. Сви елементи морају бити запечаћени помоћу азбестног ужета и ватросталне глине.

Да бисте правилно сакупили реактивну пећ својим рукама, вредно је прегледати видео снимке и проучити препоруке стручњака

Даље, потребно је дати гребен облику лежајева. ЕкстеријерДимњак опремљен уловом и пао је и катран. Када су сви материјали суви, можете тестирати дизајн.

Напредна ракета пећи са воденим кругом

Котао дугог сагоревања се може добити опремањем пећи са воденом јакном. Загревање воде можда неће бити ефикасно. Чињеница је да већина топлог ваздуха улази у просторију и контејнере на површинама за кување. Да бисте створили ракетни котао, морате се одрећи могућности кухања на пећи.

Материјали потребни за опрему са воденим кругом:

 1. цигла од шамота и раствор за зидање;
 2. Челична цев (пречник 7 цм);
 3. Бачва или цилиндар;
 4. грејач;
 5. челични лим и цијев мањег промјера него за случај, за израду водене кошуље;
 6. Димњак (пречник 10 цм);
 7. Детаљи за акумулатор топлоте (капацитет, цеви, спојна цев).

Карактеристичне карактеристике ракетних пећи са воденим кругом - изолација вертикалног дела обезбеђује сагоревање пиролизних гасова. У том случају, топли ваздух се усмерава на калем са воденим кругом и даје топлоту пећи. Чак и када се све гориво сагори, топли ваздух ће се и даље доводити у круг грејања.

Ракетна пећ са сопственим рукама цртеж (видео)

Реактивне пећи су широко познате људима. Користили су их чак Кореја, Кина, Енглеска и становништво Јапана. Кинеска пећ се разликовала од друге опције за загријавање цијелог пода. Али руски аналог није инфериоран. Захваљујући корисним иновацијамапећница је способна да одржава топлину дуго времена.

Примери ракетне пећи (фотографија идеја)

)