ПВЦ фолија за врата: како лијепити унутрашњост врата, стварајући завршне завршне обраде

Врата прије или касније требају или су замјена или ремонт, одређен ступњем трошења платна и цијеле конструкције. До данас постоји неколико опција за такве поправке - боје, тонирање, фурнирање или ламинирање са ПВЦ премазима. Штавише, филм за врата међу свим наведеним је свакако водећа позиција.

Техничке карактеристике ПВЦ фолије

Ако је структура ПВЦ филма детаљније обрађена, може се видети да се овај материјал састоји од два главна слоја, од којих је један лепљен, а други има декоративну улогу, дајући површини потпуно нови изглед. Поред тога, горњи слој је обогаћен полиестерским премазом, који повећава отпорност филма на различита механичка оштећења и даје посебан сјај покривеном производу.

Употреба иновативних технологија и модерних материјала омогућава израду филма за врата са имитацијом природног камена, мермера, цигле, фурнира итд. Међутим, са тако разноврсним цртежима можете зауставити свој избор и на једнослојном премазу.

Главне предности и недостаци

Филм који се користи за лепљење врата има низ предности у односу на друге материјале. Главне предности су следеће:

  • Лакоћа његе - довољно за брисање површине врата крпом, без употребе абразивних детерџената;
  • Приступачна цијена - цијена филма је јефтинија него куповина нових врата;
  • Без мириса - не емитује мирисе чак и када је температура висока у просторији;
  • Једноставност употребе - можете сами залијепити производе;
  • Заптивна површина се не оштећује - поступак везивања не захтева промену површине крила врата;
  • Отпорност на влагу - Врата обложена ПВЦ-ом могу се инсталирати у просторијама са високом влажношћу (кухиња, купатило);
  • Трајност - уз поштовање основних правила рада, врата могу трајати много година.
Посебну пажњу треба посветити факторима као што су отпорност на формирање гљивица, плијесни, бактерија и размножавање других микроорганизама. А отпорност на утицај сунчеве светлости омогућава дуги низ година да задржи првобитни изглед површине.

Чак и приликом загријавања површине, филм за врата не ослобађа штетне твари које су безопасне за људско тијело и које су сигурне за околиш. Ово указује да се употреба ПВЦ фолије може користити за лијепљење површина у свакој просторији, без обзира на облик и рад.

Међу недостацима употребе ПВЦ фолије за лепљење врата, могу се разликовати следеће тачке:

Не маскирати дефекте

Ако претходно не очистите врата, онда када примените филм, сви доступни дискови, удубљења и други недостаци остају видљиви.

једнократна употреба

Филм се наноси на производ једном и не подлеже секундарној употреби.

Кантовање ивицаелементи

Може се појавити када је филм осликан лошег квалитета или као резултат продуженог рада ПВЦ врата.

Припремне мере пре наношења на површину

Прије постављања унутарњих врата филмом, потребно је провести низ припремних радова. На првом месту, површина је очишћена од постојећих загађивача и масти. У случају да је крило врата прекривено материјалима за бојење и лакирање, овај слој треба уклонити, јер то може изазвати изобличење текстуре филма.

Следећи корак је темељно чишћење површине. То можете урадити уз помоћ обичних назхдацхки. Прво, узмите папир са великим абразивним премазом, а затим брушење треба обавити ситнозрнатим брусним папиром.

Ако се на старим вратима открију стари чипови, површину треба одмах изравнати китом. Идеално глатка површина мора бити темељно третирана темељним прајмером који ће спријечити појаву гљивица и других микроорганизама.

процес везивања

Фолија се наноси на површину са које се уклањају сви додаци и монтажни елементи. Прије лијепљења ПВЦ премаза на унутарња врата, тканина се скида са шарки и поставља хоризонтално. То је неопходно за лакше обављање наредних фаза рада на завршној обради површине.

По правилу, скала у центиметрима се наноси на полеђини филма. Ово помаже да се прецизније исече материјал. Међутим, увекВреди оставити малу маргину у неколико центиметара.

Сам процес крпања треба да се спроведе са изузетним опрезом, а журба у овом случају може бити оштећена. Заштитни слој папира се одмах уклања из читавог шаблона. Фолија за врата се уклапа на припремљену плочу и глатко се креће у страну. Присуство ваздушних мехурића је апсолутно неприхватљиво. Али ако и даље имају место, онда уз помоћ нормалне игле морате направити малу пункцију, и кроз формирану рупу, бити ће могуће ослободити ваздух.

Посебно је важно да се крајеви врата притисну тако да је филм јасно постављен под свим угловима, стварајући изглед посебног монолитног премаза. Вишак одбацивања треба пажљиво одрезати помоћу обичног или канцеларијског ножа. Пошто се филм заврши већ на платну, поступак за причвршћивање браве и ручке врата треба обавити са највећом пажњом.

Филм је у продаји представљен широким спектром палета боја и имитацијом разних текстура дрвета. Због своје пластичности, ПВЦ фолија савршено лежи тачно на крилу врата и притиснута је након примене малих напора. Доступна врата са ПВЦ заштитом готово 100% понављају текстуру природног дрвета или мермера.

богатство избора

Сваке године, палета ПВЦ фолија се проширује увођењем нових нијанси боја које омогућавају симулацију једне или друге текстуре различитих материјала. Поред неутралногплаин боје, можете покупити низ светлих, засићених боја.

Најпопуларнији Филм са симулираним структуром дрвета. Готов производ је практично не може разликовати од скупљих "браћи" природног дрвета. То све зависи од квалитета ПВЦ фолијом и тачности његове примене на површини крила врата.

Осим тога, можете додати децоратионс врата убацивањем фрагменти стаклених плоча, савијање, итд Ако желите, можете надоградити са минималним трошковима кућних ентеријера, старе врата пасте у ПВЦ фолија жељени тон боје.

налепили врата ПВЦ фолија може бити за било коју собу. Међутим, најпопуларнија верзија ове обнове у врата декорацију крила врата у кухињи или купатилу. То свакако може сматрати од стране већине буџетских поправке.