Провансе дизајн кухиње

Природне текстуре, природне боје, максимално осветљење и бескрајан осјећај топлине и удобности. Свака од ових речи о ентеријеру у стилу Провансе. Кухиња, уређена према канонима овог правца, изгледа веома удобно, економично и гостољубиво.

Мало историје:

Лако је погодити да се овај стил проширио широм света под истим именом у француској провинцији. И наравно, све у њему је засићено шармом Азурне обале, свежином морског повјетарца, бојама, чије су нијансе створиле саму природу, и одличним укусом који је пролазио кроз генерације из генерације у генерацију.

Главне карактеристике стила Провансе:

- рурални стил,

- светла застарела, отрцана,

- употреба природних материјала,

- природне непримјетне боје,

- велика количина текстила,

- Својствена Провенце отисци, посебно цвеће, ћелија,

- меко осветљење.

На овој страни је приказан пример Провенце пројекта. Ријеч је о апартманском пројекту за дјевојчицу који укључује минималне материјалне трошкове.

Боје:

- маслина, зелена, пистација,

- боја морског вала, небеско плава,

- теракота (плочица у овој боји је генерално традиционални декоративни материјал у Прованси),

- бело, млечно, бело-сиво, кремасто,

- жута,

- боја окера,

- љубичаста, љубичаста.

зидови:

Типичне могућности обраде - керамичке плочице, цигле или фарбање. Акоговоримо о прве две опције, морате узети у обзир величину собе. Не можете се похвалити великим трговима? Затим направите плочицу или циглу само један дио једног од зидова. У супротном - простор ће постати још мањи.

Позадине ће такође бити релевантне, поготово ако покажу нешто слично Провенсовом стилу: уши, цвијеће (или још боље - цвијеће, величина слика је такођер важна) или популарни симбол француског декорја - курац. Обвезни Провенце стил атрибута је Вицхи ћелија или једноставна трака.

Под:

За покривање пода одговарајућим стилом паркета, ламината, керамичких плочица. Важно: Глосс и Провенце - два неспојива појма. Напротив, у овој кухињи, под (и било која друга површина) ће бити прикладнији за одрастање.

Плафон:

Популарни тензиони строп у концепту унутрашњости "Провенце" ће бити неприкладан. Најефикасније рјешење је једноставно избјељивање површине. После тога, малтер ће почети мало да тону, биће мале мреже, АЛИ! Провенце стил је управо оно што вам треба! По жељи и ако висина стропа допушта, можете је украсити дрвеним гредама (као на слици испод). Ова одлука је посебно прикладна ако се поправка врши у приватној кући.

пример из портфолиа студиа Интерјецтион. Више идеја у секцији: Дизајн приватне куће, фото радови.

Наместај, уређаји, прибор:

Карактеристике стила ће нагласити дрвени, ковани или плетени намештај. Такође ће изгледати сјајно са тканиномфотеље, кафићи, мале кухињске софе.

Боја текстуре: природне нијансе са отисцима својственим Прованси.

Када говоримо о кухињским ормарићима, отворене полице и фиоке ће изгледати сјајно. Наравно, уз то, декор и кухињски прибор, постављени на њих, требали би постати стил. Ова опција заиста олакшава простор. Овај ефекат се може постићи и коришћењем светлих завеса уместо врата која се крију у кухињским ормарима који не красе просторију.

Кућни апарати, наравно, боље је одабрати у ретро стилу, или "сакрити" иза фасада слушалица. Водоводни предмети као што су дизалице, миксери и тако даље - морају бити матирани.

Приликом одабира кухињског прибора и других ситних предмета, предност дати производима најједноставнијег и лаконијег дизајна.

Декор? Будите сигурни!

Прибор - то је оно што ствара атмосферу. У унутрашњости такве кухиње једноставно мора бити пуно функционалних (и не баш) објеката. Памучне или платнене завјесе и столњаци, плетене кошаре, зидни сатови, керамичке вазе, врчеви и остала посуђа, украсне плоче или слике, ретро плоче или чак постери. Једном речју, све што репродукује типичну атмосферу за Провансу, у унутрашњости ће ићи само у плусу.

Стил Провансе је правац који никада неће нестати из моде. И то је врло погодно по томе што изгледа прикладно у собама било које величине: као у малом стану у граду, иу пространој кухињи сеоској кући.