Пропелерски грејач 220В са пумпом - инсталација, дијаграм спајања, асортиман

Возачи који живе у средњој зони Русије и на северу, биће занимљиви и релевантни додатни уређаји за загревање аутомобила пре директног стартовања мотора. Покушаји да се аутомобил покрене на -10 ° Ц су веома тешки, а ако су испод, они су изузетно проблематични. У овом случају, предгрејач мотора 220В са пумпом ће бити добар помоћник. Ово је савремени уређај који у потпуности замењује "дедин" начин грејања коришћењем лампе за лемљење и елиминише повећано хабање мотора. Не знају сви да је једно лансирање аутомобила у јаким мразима еквивалентно 70-100 км.

Зашто вам је потребан уређај

Раније су возачи користили екстремне методе загријавања аутомобила и камиона. У ту сврху кориштени су отворени извори ватре, електрични штедњаци и други уређаји који су произвели најмање топлине. Али ове методе нису биле само неефикасне, већ и опасне.

Током времена, инжењери су развили нова електрична возила дизајнирана посебно за пре-мотор мотора прије стартања - предњи монтирани гријачи мотора 220В с пумпом. Ова јединица је монтирана у систем хлађења мотора. Проводи присилну циркулацију расхладног средства у облику загрејаног тост, што значајно смањује вријеме загријавања.

Шема предгревања

Сјетите се да у рангирању водећих мјеста гријача заузимају варијације, у пакету који осигурава пумпу. Чињеница је да су уређаји са природном циркулацијомзагријавати аутомобил за много дуже - од 40 минута, када уређаји с пумпом требају од 20 минута на просјечним температурним параметрима временских увјета.

Пре-енгине грејач мотора са пумпом ради од напона од 220 волти. Ова нијанса коју већина возача приписује недостацима, јер има потешкоћа у проналажењу паркинг места где је могуће спојити се на мрежу. Међутим, главна предност овог уређаја је у томе што има једноставну инсталациону шему, тако да са задатком инсталирања пред-моторног грејача неће бити тешкоћа ни за неискусног корисника. Али ако власник аутомобила није сигуран у своје способности, боље је користити услуге чаробњака.

Шема повезивања

Грејач грејања мотора 220В има уграђен грејни елемент и систем пумпе. То су два главна дијела електричног гријача.

Апарати су два типа:

  • електромагнетни;
  • електронски.

Постоје два излаза за монтажу на систем хлађења мотора 220 у кућишту пумпе пумпе, а квалитетно заптивање свих спојева обезбеђује сет заптивача и стезаљки. Ово елиминише вероватноћу цурења расхладне течности.

За вријеме рада електричног предгријача мотор не емитира штетне твари, те стога спада у категорију уређаја за заштиту околиша.

ВИДЕО: ЛУНФЕИ - предњи грејач мотора 220в

Принцип рада

На тржишту аутомобиламожете задовољити различите модификације страног или домаћег произвођача. Али упркос томе, дизајн машина практично нема техничких разлика. Все вариациата на електрически предгревалник на двигатела или на гасът се отнаса на един принцип:

.
  • кабл је укључен у утичницу;
  • грејни елемент прима електричну енергију и укључује се заједно са њим истовремено са пумпом;
  • расхладна течност циркулише кроз млазнице, добија топлотну енергију и загрева;
  • расхладна течност пролази кроз црева мотора, главе, чиме се загрева.

Главна карактеристика модерних мотора предгрејача је недостатак потребе за инсталацијом у најнижој области антифриза. Уређај је прикључен на електричну мрежу помоћу кабла са традиционалним кућним прикључком. Након загревања жица се формира у подцастинг простор.

Након што се укључи и покрене циркулација загрејаног тоста, део топлоте се преноси у унутрашњост

Потребно је исправно причврстити кабл након употребе, како би се у потпуности искључила могућност оштећења или пада у покретни дио аутомобила.

Већина модела је опремљена термостатом. Захваљујући овом елементу, температурни режим сунцокрета се контролише и не кува током грејања. У тренутку достизања ознаке на 60 ° Ц, термални прекидач сигнализира искључење опреме и искључује се док се температура не смањи, наконзатим поново враћа максималан режим рада.

Инсталлатион Препоруке

Ауто Повезивање електричног типа грејача је прилично једноставан, главна ствар да испита дизајн опреме и у складу са препорукама стручњака. И принцип инсталације зависи од врсте система за хлађење. Неке верзије аутомобила за антифриз није потребна.

Аппаратус ПППД 220

  1. Неопходно је поправити цеви стеге вози на одговарајућој локацији, чиме исецања сегмент чије су димензије одговарају димензијама кабинета.
  2. завршава црева које се налазе на "аута" Грејач и темељно поправити заједничких стега.
  3. Потом прегледати повезани систем, проверите цури. Након манипулације података јединице се сматра потпуно спреман за употребу.

У ретким случајевима, постоје тешкоће у процесу сечења систем хлађења. Да би се решио овај проблем је могуће стицање додатних и посебних цеви стега потребне величине.

може бити повезан са доводом грејање радијатора, пумпе за течности и других компоненти. Важно је у овом проблему потпуно владао антифриз цурења.

Обратите посебну пажњу на сигуран рад мотора пред-грејач. Извор напајања мрежа мора бити опремљен са квалитетном терену. Створити услове за отвореном паркингу или дворишту није могуће. У овом случају,стручњаци саветују монтажу детаља хитног искључивања. Ова метода ће избјећи могућност паљења мотора или струјног удара.

Једнако је важно створити поуздано причвршћење на каросерију аутомобила или блока цилиндара.

Не фиксирајте тело електричног предгрејача на испушни систем мотора.

Шта нуди тржиште

Од страних произвођача, корисници се разликују по уређајима марке Дефа и Цалик. Цена уређаја са минималном конфигурацијом и најмањим капацитетом варира од 7 000 рубаља.

Компоненте које су део система Дефа

Уређај се може допунити контролним системом у облику тајмера, даљинског управљача, уређаја за регулисање рада помоћу мобилног телефона итд. Уређај са комплетним сетом кошта потрошача више од 30 000 рубаља. без монтаже.

Сибир-М

Уређаји домаћег произвођача марке Сибир-М, Аллианце, Страт су јефтинији са идентичним техничким карактеристикама. Али овде је важно узети у обзир да у већини случајева они преузимају посао у таквим аутомобилима као што су ВАЗ, УАЗ, ГАЗ. Стога, пре куповине предгрејача, прво је потребно одредити за коју марку аутомобила је погодан.

ВИДЕО: Флексибилне грејне плоче за предгревање мотора 220В, 12В и 24В ХИГХ