Производимо исправну инсталацију љуске

Инсталирање судопера властитим рукама захтијева одређена знања и вјештине.Висећи судопер има своје предности и недостатке. Истовремено је одлична опција за уградњу у купатило. Често се поставља заједно са постољем. То помаже да се простор у купаоници повремено повећа.

Које су предности и недостаци зглобне љуске

Тенда је одлична опција за купатило. Потребно је мало простора, а за новчаник је буџет. Таква љуска има и своје предности и недостатке.

Приоритети зглобне љуске:

 1. Мала величина. У купатилу се налази судопера. Спремљено мјесто може се користити за кревете с ручницима или за кошару прљавог рубља;
 2. Отвор тенде оставља купатило чистим. Захваљујући умиваонику испод њега можете обавити чишћење. Ово не дозвољава да се микроби и штеточине акумулирају испод судопера;
 3. Погодан је за чишћење сифона. Зачепљење, затварање дренаже, мириси канализације ће се икада појавити. Зато морамо очистити цијеви. Ако имате судопер са шаркама, онда ће се цијеви лако покупити. Лакше их је очистити;
 4. Естетски понор. Судопер изгледа добро. Не нарушава естетику у купатилу, већ је ствара.

Испод судопера са шаркама можете инсталирати прелепу чашу која ће украсити ваше купатило

Међу недостатцима преклопних судопера може се навести комплексан дизајн за уградњу. Морамо да размислимо о свим нијансама за његово фиксирањезид Тако да не пада с временом, већ траје десетине година.

Танк се савршено уклапа у сваки ентеријер купатила.

Питање куће: како инсталирати умиваоник с кабинетом

Алтернативно, можете позвати стручњака који зна како да инсталира умиваоник са постољем. Он ће све урадити пажљиво и поуздано. Али морате платити позив и инсталацију. Али можете ставити саму шкољку. То није тешко, као што се чини на први поглед.

Склоп би требало да почне са мешалицом. Када купујете миксер, обично у комплету дате инструкције од произвођача инсталације. Погледајте га тако да је лакше разумети процес инсталације. Ако не постоји такво упутство, не бојте се. Миксер се може инсталирати и без њега. Када га купите, такође треба да видите сет од једне или две игле са матицама, видећете два подлошка. Један пере гуму, друга је у облику месеца. Ту ће бити и подлога у облику круга. Потребно је за дно миксера.

Могуће је самостално или уз помоћ чаробњака извршити уградњу љуске са кабинетом.

Процес инсталације ће изгледати овако:

 1. Уврнути клинове у мале рупице миксера;
 2. Ставимо бртву на дно умиваоника;
 3. Постављамо поклопац рупе за одводни отвор;
 4. Под отвор за одвод, уградите цев са заптивком;
 5. Учврстите млазницу и облогу вијком;
 6. Инсталирамо део сифона након завршног сакупљања љуске.

Послемонтажу свих одводних цеви, можете наставити до монтаже кабинета. По правилу, они су већ спремни за продају. Или у растављеном облику, са елементима који су интуитивни у погледу начина састављања. На вратима треба да отворите рупе за цеви.

Лако је инсталирати умиваоник с постољем ако имате приручник. Али чак и ако није - не брините. Умиваоник са рубником може се поставити за неколико сати без много напора. Због тога су популарни на тржишту.

Како инсталирати подну шкољку

Инсталирање једноставног процеса. То се може обавити независно без стручњака. Ако имате упутства за монтажу, инсталација ће трајати још мање времена.

Приликом фиксирања судопера могуће је поставити:

 • на једноставној монтажи на зид;
 • на загради;
 • до носача са постољем.

Обично су шкољке за поуздану монтажу постављене на мермеру или граниту. Умиваоник је тежак, тако да је посебно важно у купатилу.

Причвршћивање судопера врши се помоћу типли и вијака

Најпогоднија и најпоузданија опција за монтажу је уградња кућишта на носач са постољем на ормарићу. Пртљажник ће вам омогућити да преузмете део терета, други део ће бити распоређен на носачу.

Пре инсталирања одредите где желите да се пере. Онда погледајте где ће зид бити јачи. На овом месту ћете ставити и судопер. Једини није препоручљиво ставити умиваоник на зидове сухозида. Израчунајте висину инсталацијена основу вашег раста и раста ваших вољених који ће користити судоперу. Обично од пода који иде до центиметара испод 90.

Процес инсталације изгледа овако. Обиљежавање се врши прво. Морате нацртати хоризонталну линију, дуж које ћете ставити судопер. Затим, уз помоћ нивоа, погледајте да ли сте исправно задржали судоперу. Не пада на страну. Затим морате избушити рупе и уметнути типле у њих. Затим завијте клинове и инсталирајте судопер.

Инсталирање судопера је једноставан процес. Нарочито када вам једна особа може помоћи да је саставите. Спуштени судопер на постољу вам омогућава да уштедите простор у купатилу и украсите ваш ентеријер.

Како поправити судопер на сувом зиду

Како поправити судопер на сухозиду? - питање којим се не треба приступити у принципу.

Ако нема других опција, онда можете висити на зиду сувог зида. Главно је да је спојница била јака. Многи који су наишли на ово питање препоручују куповину ормара. Она ће преузети део терета. На крају крајева, суви зид је непоуздан. Специјални типлови ће помоћи да судопер остане на зиду. У типлама треба и затегнути клинове. Додатно, за снажно пријањање на зид с посебним љепилом, фиксиран је судопер.

За уградњу умиваоника требало би да купите специјалне типле, који су намењени за суву градњу

Причвршћивање љуске на суви зид - то је непоуздано. Посебно се не исплати направити кутну опцију инсталације. Ако још требаза уградњу кутног судопера, затим користите специјалне типле, лепак и ормар за прерасподелу терета. То ће вам помоћи да дуго причврстите умиваоник на зид.

Постављање привјеска с умиваоником (видео)

Судопер за тенде је добар начин за уштеду простора у купаоници. Савршено ће се уклопити у сваки ентеријер. Осим тога, можете користити животне трикове у облику додатног постоља испод судопере. Ово ће додати финоћу судопера и створити више простора за ваше ствари.