Актуелна уметност

Много људи је заинтересовано - топиариум шта је то? У чему се то манифестује? И можете ли да урадите нешто овако својим рукама? Чланак ће дати детаљан одговор на постављена питања.

Топиар артје некомплицирана фризура дрвећа, жбуња и биљака. Њиме проналазе облик птица, људи, различитих зграда и слично, што утиче на машту и фантазију људи.

Ова уметност нам је дошла из античког Рима. Тамо је вртлар уређивао подручја уз помоћ биљака у облику лопте, коцке или пирамиде. Након тога су почели да стварају предивне зелене композиције царева и генерала. То јест, актуелна уметност је рођена пре више од 2000 година.

Само гледајући неке од слика таквих необичних елемената пејзажног дизајна, одмах се поставља питање - како је тешко направити такву љепоту? Одмах можете одговорити - скулптори ових фигура тврде да рад са таквим резидбом није тежак, главна ствар је да се опскрбите стрпљењем и фантазијом. Само морате почети са елементарним фигурама: лоптице, коцке, итд. И онда треба да буду компликовани и допуњени.

Употреба оквира за топиарну уметност

Неће сви моћи да формирају биљне фигуре на оку, тако да се могу извршити на посебном оквиру. Посадили су цвеће које расте у правом облику. Бројке цвећа живе око 5 година, а онда све зависи од временских услова и бриге за њих, а дрвеће је живље и биће срећније већ дуги низ година.

Како се бринути о бројкама

Прво, потребно је да се снабдете неопходним алатима: шкаре, маказе за тапете, тестере и ножеве. А то је најједноставнији скуп. Повлачење није тако компликовано као што се може чинити, састоји се у изравнавању круне (према планираној слици), храњењу, залијевању и санитарном обрезивању.

Алгоритам за креирање фигура:

1. Изаберите њену локацију.

2. Избор биљака.

3. Направите метални шаблон.

4. Стварање коврчавог реза.

Пазите!Бар би требао бити одржан од фебруара до марта.

1. Буцкс. Слава његовој шик круни. Трака се може носити без проблема. Живи дуго времена.

2. Берри тисс. То је класична биљка, коришћена за топиарну уметност на самом почетку њеног рођења.

3. Овалолистнаиа биртхинг. Наша територија достиже један метар.

Више биљака да их узгајају у врту врта: смрека, бор, обични барбери, трње, трава, јасен, јоргован, јабука, рибизла, спираја, вишња, смрека.

Како видите стварање јединствених фигура топиаричке уметности, свако може само да се придржава одређених правила за њихово стварање и да уложи мало труда, стрпљења и маште.