Пројекти кућа са поткровљем (154 фотографије): мансардне викендице 6к6 м, прекрасне грађевине изнутра и извана, планирање викендице са верандом и заливом

Процес изградње куће на одвојеном мјесту није само процес који је интензиван, већ захтијева и прецизно планирање. Морате мислити буквално све, почевши од јасне идеје о томе шта ће бити кућа, до малих ствари као што су чавли, које ће се користити у изградњи и поправци.

Почевши од израде плана, потребно је прво одредити површину зграде, као и локацију главних функционалних подручја. Често, избор се зауставља на једнокатницама, а овде је већ питање, због чега можете повећати површину. Дакле, избор пада на једнокатне куће са поткровљем, које проширује функционалну стамбену површину, а кућу додатно обогаћује.

Не треба заборавити да се у поткровљу уређаја не захтијевају велика финансијска улагања, довољно је планирати кров од двослојног крова.


Карактеристике и предности

Избор пројекта за кућу или сеоску кућу није лак задатак. Али ако је избор направљен у корист куће са поткровљем, мора се имати на уму да таква кућа, као и свака друга, има своје карактеристике, које се морају узети у обзир у процесу изградње и унутрашње обраде.


Најважнији аспект који треба узети у обзир приликом изградње поткровља је инсталација високе топлотне изолације простора. Потребно је прегледати разне пројекте кућа са поткровљем.

Будући да је стамбени простор поткровља непосредно испод самог крова инису заштићени додатним гредама и прекривачима, као у случају изградње додатног спрата. Кров је у директном контакту са спољашњим окружењем, осећа температурне флуктуације и спонтане промене. Нико не жели да види кишу, снег или хладне ветрове у соби. Зато ће питање термичке и хидроизолације простора имати једну од главних улога у уређењу куће са поткровљем.Такође, дормери имају следећу карактеристику: најчешће је то једини простор који није дељив на одвојене просторије. Ако је потребно одвајање, важно је користити само лаке материјале. Могуће је инсталирати преграде од сухозида, ни у ком случају не користити бетон или циглу за изградњу импровизираних зидова, што може негативно утјецати на цјелокупну структуру куће.

Можете променити исту просторију користећи прозоре који су постављени на крову. Такви прозори ће бити коси, што ће дати не само занимљив визуелни ефекат, већ ће омогућити сунчевим зракама да уђу у просторију са прилично занимљивим углом и створе занимљиве ефекте.С обзиром на све карактеристике, домови са поткровљем добивају на популарности. Данас се такве куће могу наћи у великим кућним насељима, иу приватним секторима у градовима, као иу селима и појединим тачкама, чак иу вртовима.

Куће у поткровљу имају низ непорецивих предности, које их чине тако популарним:

 • Коришћење тавана каодијелови стамбеног простора повећавају стамбени простор и корисни простор зграде, у већини случајева, најмање један и по пута. Нема потребе да се потроши округли износ на пројектовање и изградњу другог спрата, док се практично на истом подручју добија.


 • Снабдевање свим неопходним комуникацијама, било да се ради о цевоводима или електричним водовима, неће захтијевати велике трошкове рада. Све ово се лако може подићи са доњег спрата.
 • Будући да поткровље има додатну топлину и хидроизолацију, искључено је да хладни зрак улази у приземље, што би се могло догодити када се горњи дио куће користи као таван, без додатне изолације.


 • Ако је кућа спремна, али становници долазе на памет да заврше поткровље, ту је још један плус овог дизајна. Премјештање за вријеме поправка и ослобађање свих просторија од намјештаја и унутарње опреме није потребно, јер поправак неће дирати први кат, њихово држање ће се одвијати искључиво у поткровљу, погађајући кров.
 • Реконструисани простор се лако може користити не само као дневна соба, већ и као просторија, али и за претварање у теретану, билијар, библиотеку, биоскоп или за посебне намјене овог простора.
  Међутим, за све предности такве структуре, не треба заборавити на недостатке овог типа просторија. Познавање ових нијанси ће помоћи не самода одржи зграду нетакнутом и да добије важан функционални простор, али и да заштити себе и рођаке у процесу коришћења.

  • Када изградња није вриједна уштеде на материјалима: лошег квалитета или погрешно одабраног у процесу изградње и прераде, они могу довести до негативних посљедица, до колапса пројекта.


  • Исто тако, није потребно преоптерећивати под, због чега овдје не смањујемо тешке зидове, преграде и премазе. Такође није потребно користити превише масивне објекте ситуације, а може довести и до уништења носећих конструкција.
  • Важно је имати на уму: упркос чињеници да је поткровље много мање скупо од другог ката, употреба косих прозора уграђених у кровну конструкцију и даље захтијева значајна улагања.
  • У зимском периоду потребно је водити рачуна о додатном осветљењу простора, јер снијег може блокирати проток природне дневне свјетлости кроз прозорске отворе.  избор материјала

  Зграда мансардне зграде има свој јасан алгоритам акције, који вам омогућава да добијете квалитетан рад у најкраћем могућем року и уз најмањи трошак.

  Следователно следва следната списък на кораке, които помоси да се креира квалитетно таван:

  • Одређивање пројектног плана за изградњу биће одлучујуће полазиште у процесу стварања. Овде треба навести све главне нијансе будуће изградње.
  • Друга фаза је прикладна у случају када је поткровље већ причвршћеноготов дом. У овом случају, неопходно је демонтирати некадашњи кров, што ће омогућити даљње грађевинске радове у завршној обради.


  • Даље, потребно је ојачати плафон, као и фондацију, ако то пројект захтијева. У овој фази, потребно је ојачати зидове на доњем спрату, а такође ће се спријечити урушавање објекта изнад његове максималне допуштене тежине.
  • Онда можете ићи директно на изградњу зидова. Овдје је потребно провјерити сваки центиметар, јасно разумјети, који резултат би требао доћи у финалу.
  • Када су зидови завршени, можете ићи на изградњу крова и плафона. Након што се кров подигне на своје мјесто, у истој фази потребно је створити хидро и топлотну изолацију.

  Овдје је потребно користити материјале максималног квалитета, јер ће они овисити не само о очувању ствари које се налазе у поткровљу, већ ио укупној температури цијеле куће, уз правилну организацију изолацијског материјала који се може значајно уштедјети на гријању куће.

  Такође треба да водите рачуна о унутрашњем уређењу просторије. Најчешће се користе дрвене плоче или други материјали одговарајућих својстава и текстура.

  • Након што је кров спреман, можете почети са уградњом конструкције прозора, ако то захтијева почетни пројектни план. Они могуБити и коси и равни, у зависности од дизајнерског решења, али они морају бити постављени што је више могуће исправно и опремљени заптивеним причвршћивачима који не пропуштају хладан ваздух у простор.
  • Завршна фаза у изградњи биће имплементација ентеријера и постављање намештаја у складу са планом.


   Пратећи ову једноставну листу фаза можете добити поуздану и трајну зграду која задовољава све најнеобичније упите становника.

   Једна од најтежих фаза је израда пројектног плана, јер је управо у изради плана укључен и најтежи процес одабира материјала.


   Правилно одабрани материјали за поткровље морају испуњавати сљедеће основне захтјеве:

    \ т
   • Морају бити трајни. Уосталом, структура би требала да задржи почетно стање већ дуги низ година, јер је кућа и даље простор за игру, а то је превише за обнову сваких 5-6 година, и то је неприкладно.
   • Поред трајности, одабрани материјал треба да буде довољно лаган да не ствара додатно оптерећење темеља, посебно ако није ојачан од почетка. Поред тога, постоје материјали који могу смањити оптерећење на базном и доњем кату.    Будући да процес изградње прве етапе одређује изградњу зидова, онда је избор материјала за њих - примарнизадатак Дакле, најчешће се за зидове користи дрво или дрво. Овај избор је последица чињенице да је често кућа или сеоска кућа обложена трупцима или трупцима, који су најпопуларнији материјали за куће ове врсте.

    Поред тога, препоручљиво је користити блокове од газираног бетона или гас-силиката. Овај материјал је лакши од стандардног бетона, а процес изградње је прилично једноставан. За изградњу подељених танких преграда унутар поткровља боље је користити обичне сухозиде, што се такођер односи на категорију лаганих материјала за градњу.    Даље, потребно је одредити материјал који се може користити за изолацију простора који ће се подићи. Најчешћа опција је минерална вуна или пјенасти полистирен. То су такође веома лагани материјали, чија употреба не захтева велике финансијске трошкове, а истовремено се лако могу причврстити, а ефекат изолације ће бити прилично висок.

    У неким случајевима, користи се најчешћи слој пене са довољном дебљином, која је такође у стању да заштити простор од превеликог пада температуре.    Постоје два главна захтева за материјал за унутрашњу обраду. Мора бити незапаљив, а такође има висок степен хидроизолације, овај фактор ће уштедети просторију од негативних утицаја влаге са улице, и његов улазак унутра.

    Овдје можете користити посебне пластичне плоче или сухозид за обраду зидова.


    При избору кровног материјала потребно је узети у обзир чињеницу да би требало да има одличну водоодбојну импрегнацију, која ће такође помоћи у заштити од цурења и оштећења унутрашњости таванске просторије.

    Материјал крова може бити изабран, на основу личних преференција и, наравно, колорних страсти власника куће. Да, могуће је зауставити избор на металним плочицама или плочама од валовитог картона.


    Идеје за различите области

    Важно је започети изградњу само са јасним планом изградње, цртежом будуће зграде са тачним величинама, одабраним материјалима, напоменом о локацији намјештаја и, ако је потребно, преградама које ће подијелити таван у неколико просторија.

    Данас, на грађевинском тржишту, лако можете пронаћи готове стандардне пројекте кућа са поткровљем за потпуно различите величине и намјене. Наравно, на тавану се налази удобна канцеларија или простор за читање, базен или теретана, а савршена опција ће бити и простор за седење или спаваћа соба. Спаваћа соба изгледа посебно интересантно, будући да укошени стропови и коси прозори дају посебну романтику и посебан шарм просторији.
    Ако се планира самостално израдити план, препоручује се употреба посебних компјутерских програма, они ће помоћи да се изврше прецизније калкулације и одмах се види верзија коначног резултата, што ће му помоћи да је процени већ током израде распореда.

    Ако се обратите специјалистима и одаберете готов план на тржишту, онда можете пронаћи пројекте за куће са следећим укупним димензијама оквира: 6к6, 7к8, 6к9, 8к8, 10к10, 10к12к6к4к6к7

    Међутим, међу њима се могу разликовати опције које су највише тражене, за њих постоје и неке карактеристике и правила.


    Типична једнокатна кућа димензија 6к6 м је одличан примјер мале вртне куће или старе кућице у сеоској кући. Површина ове опције ће углавном бити око 50 квадратних метара.

    Међу предностима такве опције спадају следећи важни аспекти:

    • Прије свега, ове димензије ће бити сасвим довољне за остатак обичне просјечне породице.
    • Друго, таква варијанта је најјефтинија у финансијском плану, јер захтева мање материјалне трошкове, а сам план ће бити јефтинији.

    • Ако је површина локалитета мала, то је кућа ове величине која ће помоћи у очувању корисне површине под садњом биљака или уређења пољопривредног земљишта.
    • Још један плус је чињеница да ће таква кућа у почетку захтијевати мање трошкове гријања и других комуналних трошкова.


     Такође можете нагласити неке савете који ће вам помоћи да проширите простор и додају удобност завршеном дому. На пример, да бисте уштедели простор, можете једноставно комбиновати неке функционалне области у једној просторији.Препоручљиво је комбиновати купатило и тоалет, а не нужно инсталирати пуну каду, можете ограничити квалитетан туш, који ће због свог дизајна створити ефекат различитих зона.

     Такођер можете спојити кухињу и благоваоницу или дневни боравак. То ће такође уштедети простор, а уз правилно планирање и постављање намештаја, донијети удобност у собу.


     Ако организујете право место за складиштење у ходнику, можете избећи загушење других функционалних области, што такође помаже да се прошири корисни простор.

     Кућа од 9к9 метара је такође веома популарна и популарна опција за планирање. Овдје је корисно градити 2 ката. Темељ ове куће је првобитно издржљивији и способан да издржи тешка оптерећења од темеља 6к6 м.


     Класична расподјела функционалних зона у кући од 150 квадратних метара и тлоцртне ширине 9к9 метара је сљедећа: у приземљу најчешће имају предсобље, купаоницу, кухињу, дневни боравак, а по жељи и једну спаваћу собу, у принципу, први кат - је стандардни сет најнеопходнијих просторије На другом спрату можете имати неколико соба за госте или додатну спаваћу собу, радну собу, теретану, библиотеку, играоницу и други простор на захтјев станара.

     Осим тога, таква кућа обично укључује присуство уских тријемова и балкона, што ће помоћи да се визуално прошири простор, посебно ако се на тријему и балкону балкона споје греде.

     Ова опција је такође изграђенапогодан за просечну породицу, али гости се лако могу тамо смјестити. Јавна комунална предузећа такође неће много коштати. Осим тога, ако одаберете прави изолацијски материјал, можете значајно уштедјети на гријању.

     За градњу викендице најпопуларнија је брвнара 10к10 м. Може се користити и за изградњу једнокатних и троспратних конструкција.

     Овде можете дати вољу маште и размислити о локацији функционалних зона у потпуно различитим комбинацијама и варијантама.


     Ово је величина која се најчешће користи у грађевинарству. То је због чињенице да је вањска страна куће релативно мале величине и лако постављена на било који средњи дио, с унутарњим капацитетом је прилично висока.

     Овдје можете имати неколико спаваћих соба, дневну собу, кухињу, купаоницу, купаоницу, благоваоницу, библиотеку и остале потребне просторије. Осим тога, ако таква кућа нема један спрат, уз правилну организацију степеница може се уредити простор за складиштење у степеницама, што ће значајно уштедјети простор и помоћи да се избјегне зачепљење.


     Приликом одабира ове опције, неке карактеристике морају бити узете у обзир. На пример, на сваком спрату потребно је поставити посебан тоалет, као и место за котларницу, што ће уштедети новац на комуналним рачунима.

     Поред тога, узимајући у обзир већу површину и површину, важно је извршити додатно ојачање темеља куће,значајно ојачати плафон и зидове доњих спратова, а такође водити бригу о посебној водонепропусној импрегнацији или слоју материјала за кровни простор.

     Међутим, при избору било које од горе наведених величина треба имати на уму да поткровље нужно мора бити степениште; постоје, наравно, варијанте, када је на плафону отвор, кроз који падају на таван на мердевинама, али то није најпогоднија опција. Дакле, ако се планира подизање пуне љествице која води до поткровља, важно је прво укључити ову зграду у пројектни план.

     Лестве не спречавају отварање или затварање врата, преклапање пролаза или на други начин ограничавају кретање у кући.     Популарни избори за дизајн

     Распоред таванске просторије има прилично компликован облик за уређење стамбених просторија. Кровни светларник, посебан облик прозора, присуство греда и посебна унутрашња обрада - све то диктира посебне дизајнерске опције. Ово може бити плус или минус.

     Да, поткровље је увијек прилично одвојен простор, кретање преко територије у пуном расту је прилично ограничено, али у исто вријеме можете створити јединствени романтични дизајн. Претворите понекад прљав и претрпан простор у чаробни кутак за спавање, рад, одмор или друге активности.     Избор будуће просторије ће у великој мери бити одређен углом плафона, као и положајем прозора. Једна од најчешћих опцијаДа би се смјестила соба с најнижим могућим строповима, ту је и спаваћа соба.

     Овај избор је последица чињенице да у спаваћој соби особа има више времена у хоризонталном положају, што значи да неједнака расподела стропа неће утицати на погодност боравка у овом простору. Напротив, ниски плафони ће допринети романтици, интими спаваће собе, а коси прозори ће се дивити звезданом небу, што ће додати још више шарма скровитом кутку за љубитеље.
     Декорисање простора се обично врши класичним стилом. Једноставан намјештај, свијетле боје помоћи ће вам да визуално проширите простор. При избору материјала потребно је запамтити: ако простор има врло мале димензије, боље је напустити велике принтове и превише тамне боје. Ако желите додати тамне боје, најбоље је да се ограничите на неке мале тамне акценте.

     Боље је покренути унутрашњи распоред са најнеопходнијим великим комадима намештаја, на пример, креветима и комодама, или платненим ормарима, ако је простор и даље присутан, могуће је допунити композицију са решеткама, столицама или другим неопходним елементима.


     Са врло ниским строповима можете уредити спаваћу собу у јапанском стилу, таттоо кревет, који ће бити смјештен готово на поду, свијетле боје и минималан намјештај помоћи ће у стварању удобног и истовремено свијетлог интеријера.

     Једно од најједноставнијих рјешења сматра се уређење на таванусоба дневни боравак. Међутим, премали плафони неће вам омогућити да направите прави ентеријер. Дневни боравак је боље смјештен у прилично великој просторији, гдје су стропови већи него у другој соби.

     Дневни боравак прво укључује више покрета и намјештаја, тако да висина стропа овдје има доминантну улогу.
     Светле боје у намештају, светли или прозирни намештај, прозори са авионом - све то ће обезбедити ваздух и додатно светло у простору.

     Приликом одабира прибора, потребно је осигурати да се они чувају у једном стилу, иначе ће нестати интегритет просторије и сви напори ће бити бесмислени.


     Приликом креирања савршене дневне собе можете се окренути разним дизајнерским рјешењима и одабрати стил који ће бити у складу с другим просторијама у кући.

     Највише се користе следећи стилови:

      \ т
     • Класици. Најпрефињенија варијанта, која не губи своју популарност. Луксузан, али истовремено и софистицирани намјештај, меке дубоке боје, пунокрвни лустер, тешке завјесе - то је оно што ће постати особине дневног боравка у класичном стилу. Употреба кутних фотеља такође се може сматрати карактеристичном карактеристиком класичног ентеријера.


      \ т
     • Провенце ће помоћи у стварању благе и романтичне атмосфере у поткровљу. Лагане природне нијансе, цвјетни отисци, лагани природни намјештај, ови елементи могу створити простор у стилу Провансе. Ова опција ће бити одлично решењеза кућу са верандом.
     • Висока технологија треба такозвани сјај. Хромирани и челични детаљи, остали елементи у вези са техничким напретком ће додати радост и створити афинитет за одређено стилско решење.

     Провенце
     Хигх-тецх

      \ т
     • Поред тога, стил минимализма је популаран, јер је простор обично мали, минималан намештај, одсуство масивних украса и претерано велике светле тачке ће бити одлично решење за ову врсту соба.


      Испод крова се налази и кухиња или трпезарија. Међутим, спонтано, овај пројекат се не спроводи, планирање би требало поставити у почетном пројекту зграде, јер кухиња захтева посебну комуникацију. Снабдевање водом, струјом и, ако је потребно, гасом, захтева посебну комуникацију са извором добра.

      Да, најчешће морате комуницирати са подрумом, јер тамо најчешће постоји котловница, која ће дистрибуирати центар.


      Поред тога, треба пазити да се у унутрашњости просторије користе само незапаљиви материјали, јер ће се за кухање површина налазити у дијелу просторије у којој је кровни нагиб најнижа точка. Приликом избора намјештаја, можете преферирати моделе и варијанте блокова у облику слова Г, који ће помоћи у стварању најудобнијег радног простора, као и не преоптерећења простора.

      У процесу изградње мансардне просторије испод кухиње, морате одмах размотрити велике прозоре, јер ће природна светлост бити најбоља опција за такав простор.


      Неједнака висина стропова и зидних рељефа може бити од велике помоћи у стварању савршеног ентеријера дјечје собе, што вам даје додатне опције декорације. Можете дефинисати неколико функционалних зона за игру, за учење, за спавање.

      Осим тога, високо постављени прозори - најсигурнија опција за дјецу, а висина стропа неће ограничити кретање њиховог малог власника, он ће имати свој свијет, у којем је наручен начин за одрасле.


      Често, поткровље постаје пуноправна библиотека или кабинет. Вероватно је то због изолације и удобности које се могу добити из овог простора. Распоред полица са књигама на зидовима, удобна фотеља, добра лампа - то је оно што чини идеалну библиотеку, а ако додате таблицу, пристојан ормар ће радити за вас.

      Простор испод крова можете опремити за свлачионицу, уштедети простор у кући, ослободити се гломазних ормара. Овдје можете смјестити полице за ципеле, гардеробу и постељину, као и поставити неколико великих огледала, испред којих се може вртити, пењати се у једну или другу опрему из ормара.


      Како све израчунати?

      Израчун крова испод тавана има своје посебности, он је много већи од уобичајеног, па стога захтева детаљније и специјалне прорачуне.Уз висину подизања крова, повећава се и угао нагиба и висина траве. Избегавајте грешке ће вам помоћи детаљан план - цртање кровног дизајна, али прорачуни су бољи за повјерење професионалцима или користите посебан онлине калкулатор, који је осмишљен да помогне у прављењу исправних прорачуна.

      Прорачуни морају почети са дефиницијом укупне површине тавана. Овај индикатор ће зависити директно од укупне површине зграде, као и од структурних карактеристика крова.
      Подручје поткровља састоји се од два главна показатеља. То укључује корисну област и такозвану зону глувих. Логично је да је корисна површина једноставно мјесто гдје се може кретати повољније, а то значи, у правилу, у средини просторије, може се такођер назвати корисна површина свих мјеста гдје ће висина зида прећи 90 центиметара. За зону глувих, односно, могу се приписати ниже стопе.

      Ове зоне се обично користе за складиштење ствари и проналажење ниског намјештаја, јер је кретање људи у њима изузетно неугодно и понекад немогуће.


      Стога, у фази планирања, кровни нагиб треба бити распоређен тако да се глухе зоне, као резултат, покажу што је мање могуће, може постојати и специјалистички архитекта или онлине калкулатор.

      Да би добили најпрецизнију калкулацију уз помоћ програма, потребно је у приказана поља увести нагиб крова, број падина, као и изабрани облик крова.

       \ т

       До сада су дефинисане следеће варијанте облика крова:

        \ т
       • Кров од једног нагиба. Најједноставнија конструкција, створена је постављањем крова на зидове, који се налазе на различитим висинама. Међутим, упркос чињеници да је ово један од најјефтинијих модела, његово коришћење за поткровље није најбоље решење, јер се овим положајем додаје превише глувих зона.


       • Двухсхили. Ништа мање једноставна и економична опција, али много погоднија за типично поткровље, јер такав кров чини прилично висок средњи дио.
       • Кров је шупљег облика. Ова опција је најпогоднија за велике зграде. Осим тога, добро се супротставља вјетровима и другим спонтаним ефектима, који шупљу верзију претварају у најбоље и најсигурније.

       Поред ових стандардних дизајна, они се користе и за неке врсте, њихов избор ће зависити од намјене зграде, као и од њеног облика и величине. Да, за полукружне кровове за хангаре користе се шатори за велике квадратне куће.


       Дакле, одредивши тип крова, можете прећи на основне прорачуне.

       У њима ће учествовати следећи индикатори:

       • Висина кровне траве. Ово је највиша тачка на крову, која се користи у конструкцији, на пример, за двослојни кров у висини скакавца, мериће висину до највише средине. А соба у пројекту једне кровне куће са једним брдом ће имати највишу тачку на вишој странизид


       • Тежина крова. Ово је други индикатор, који такође треба узети у обзир у прорачунима. Ова ставка се израчунава на основу зброја специфичне тежине крова, гријача, елемената рафтинг система, као и унутрашње опреме. По правилима, тежина не би требало да пређе 50 килограма по квадратном метру.
       • Укупна површина падина крова. Овде, да би се одредио индикатор, потребно је помножити дужину са ширином површине крова. Ако се кров састоји од неколико рампи и елемената, потребно је израчунати обим сваког елемента крова, а затим саставити резултат.


        Добијена мјерења морају се унијети у сличне ћелије онлине калкулатора и добити израчуне потребне за изградњу. Међутим, не би требало безусловно веровати он-лине асистенту, најчешће је та калкулација приближна, а могуће је купити потребну количину материјала, боље је да професионални архитекта заврши тачан прорачун који нико не може.


        Стварамо хармонију ентеријера и екстеријера

        Да бисте добили складан ентеријер и екстеријер тавана, морате пажљиво одабрати материјале и правилно их комбиновати. Дакле, изван поткровља треба бити обложен истим материјалом као и цијела кућа, иначе ће се истицати, стварајући несклад у изгледу не само поткровља, већ и код куће у цјелини.

        Унутрашњост ће зависити од истих лепих интеријераизбор обраде материјала.        У обради плафона важно је узети у обзир нијансе конструкције, квалитет и врсту крова, облик крова. Најбоље је да престанете бирати листове сухозида или облога. Ови материјали нису погодни само за готово било коју изабрану опцију дизајна, јер се могу обојити, залијепити и причврстити различитим елементима декорације, али имају и додатну хидроизолацију, што је одлична опција за поткровље.

        Одлична опција за плафон је и крпљење тапета, али је боље да се плафон претходно покрије плахтама сухозида, тако да ће лепљење бити удобније и лакше од грубе унутрашњости крова.

        Најчешће коришћено дрво је у украшавању зидова. Облоге или дрвене плоче стварају не само јединствену унутрашњост, већ и везу с вањском декорацијом куће, што је, наравно, занимљиво рјешење.

        Ако желите створити класичнији интеријер, зидове можете залијепити тапетама, али овдје је потребно запамтити да тамне боје могу украсти волумен просторије, а поткровље и, по правилу, мале су. Зато је најбоље да престанете бирати бијеле или беж опције.        Постоје и посебни захтјеви према поду, пројектирани су у случају неугодних инцидената са таваном у облику, на примјер, поплава за вријеме кише како би се створила додатна заштита за доњи кат. Стога, поред завршне обраде, која ће створити изглед, морате се побринути јоши о унутрашњој топлоти, буци и хидроизолацији. А овде на поду можете користити различите дрвене премазе, добар избор је паркет или ламинат, постоји и велики број подних плоча. Можете ставити пахуљасти тепих на под.
        Хармонија ентеријера и екстеријера поткровља може се постићи уз помоћ правилно одабраних прозора. Једна од карактеристичних одлика поткровља је присуство велике количине природног светла, тако да су прозори - то је можда најзначајнији отпад при изградњи поткровља.

        Ако постоји жеља да се у просторију постави не један, већ неколико прозора, вреди изабрати један зид и поставити их на њега.

        Прозори могу бити