Пројекти камина - цртежи, дијаграми и фотографије камина из цигле својим рукама

Дизајн грејне инсталације је цртеж будућег дизајна камина на папиру. Прије полагања потребно је пажљиво размислити о свим тренуцима и исправно нацртати скицу.

Приликом проучавања дизајна кућа са камином треба да знате следеће параметре:

 • каква је величина темеља у камин;
 • висина просторије;
 • чврстоћу високе зидане цигле;
 • поштовање мјера заштите од пожара;
 • Изглед атрактивности камина.

Добро осмишљена шема каменог опеке ће уштедети време и труд, а омогућит ће вам да планирану изградњу извршите на најбољи могући начин, као и да избегнете сложеност током рада. Пројекти камина за цигле

Угаони камин и његова јединственост

Размислите о детаљном цртежу зидане камене кутне опеке и наручите опис. Данас постоји много пројеката камина, али тренутно нудимо удобан камин уграђен у куту, који се може поставити у малу, не мање од 12 м2 соба, јер кисеоник неће бити довољан за његово гријање. Да би га направили потребно је пронаћи зидара 4 - 5 пражњења, да је имао замршеност изградње ове структуре или да постоје суптилности овог процеса.

Треба имати на уму да се унутрашња структура камина ствара готово идентично, а сагоријевање ватре у пећи је једно те исто.

Угаони центри имају своје предности:

Његова карактеристика је да није у центру зграде, већ у углу, и има мале димензије. Поред тога, она је униформнапреноси топлотну енергију у просторији.

Уређено, са најмањим одступањима и дозволама у изградњи, угаони камин је опрема за гријање, носи одређену декоративну љепоту и показује статус власника ове куће.

Његов недостатак је скупа, декоративна декорација.

Опека за изградњу овог објекта треба високу оцјену, наравно, могуће је означити ознаку 100, али треба имати на уму да је овај материјал лошег квалитета за његово подучавање. У том случају, ако уклоните камин из ове опеке, треба га ожбукати технологијом заштите од пожара.

Ова врста опеке се користи за подучавање поклопца и за конструкцију цијеви. И унутрашњост пећи је израђена од ватросталних цигли.

 • Под овим пројектом од цигле, потребно је да сипате засебну базу како не би сломили главни темељ, јер уређај за гријање има своје властито скупљање.
 • Између зида и будућег камина потребно је причврстити посебан топлотно-изолациони материјал, или положити циглу у четвртини камена, односно на ивицу (пожељно је да се жица положи у два реда, за грађевинску тврђаву).


Зидови су израђени према пројекту, изведени су завојни спојеви. Рад се обавља без журбе, јер глинени раствор има способност пливања.

Пожељно је придржавати се нивоа хоризонта, вертикалне површине и нивоа дијагоналне тачке. При томе, квалитет производње изван производа сагоревања зависи од усаглашености са правилима.

Прочитајте такође: Типови павиљона са прелепим камином.

Схема правоугаоног камина ицртежи

Његова величина 5? 2,5 метра од цигле састоји се од 33 реда

Ова зграда се користи без врата на пећи. Дизајнер, који је израдио овај цртеж, користио је дифузни канал који омогућава добру вучу. С тим у вези, његов топлотни капацитет је смањен како би се повећала ефикасност ове структуре. Да бисте то урадили, користите стандардне методе, као што су шупље зидање уз гориво и димњак.

 • Унутрашњи део огревног дрвета треба да буде постављен од ватросталне цигле која може издржати 1100 степени.

Главни масивни дио камина је постављен висококвалитетним керамичким циглама, мора одговарати ознаци 125 и више, а њено температурно загријавање је једнако 750 ступњева.

Треба запамтити да се ватроотпорној и керамичкој цигли не смије везати, али се могу везати жицом од 3 мм која се преклапа између цигле и шава.

Правокутни камин 5? 2,5 од цигле

Приликом полагања ове зграде, треба издржати исту дебљину између опеке, која је једнака 5-7 мм.
Ако материјал садржи мрље, претпоставимо да су углови плетенице, онда их треба међусобно шавити, тако да ћете постићи потребну дебљину шава.

Редове треба проверити по нивоу или нагибу да би се постигао правилан геометријски облик конструкције.

Овај цртеж користе мајстори-пећи, чак и уз велико искуство, они га проверавају.

Цртање мини камина

Ово је грејни уређајПрепоручујемо инсталацију у просторији од најмање 16 м2. Уграђена је у преграду за гријање двије просторије. Да би се повећала топлотна снага, пећ је изведена без ватроотпорне цигле. Тако се керамичка опека грије много брже, јер задржава мање топлотног капацитета од ватроотпорног.

 • У овом случају, да би се пећ заштитила од високих температура, главна пећ користи метални лим у дебљини од 3 милиметра уместо каменог зуба.

Цртеж камина из цигле је приложен у опису. Ако чаробњак има малу квалификацију у овом правцу, онда се уместо лука порта може изградити хоризонтално преклапање. Да бисте то урадили, требаће вам два угла метала жељене дужине.

Позитивна карактеристика овог камина је да куповином материјала за његову изградњу потрошите најмање што потрошите.

За сажетак вам је потребно:

 • керамичка опека 235 комада;
 • глина - 0,12 м3;
 • песак - 0,3м3;
 • врата за чишћење - 1 комад;
 • вентил пећи - 1 комад;
 • решетка - 1 комад;
 • Дусхники - 2 комада;
 • дебљина челичног лима - 3 мм и величина 0, 25 м2;
 • рубероид - 1,5 м2;
 • цемент - 15 килограма.

Камин "мини" и његова схема наруџбе за зидање

Да би се повећала ефикасност ефикасности ове конструкције, бочни зидови резервоара за гориво постављени су под углом од 25 °.

Задњи зид је постављен у 10 редова на уобичајени начин, то јест хоризонтално. Почевши од 11. реда, цигла се гура четвртина под углом од 30 степениунутар пећи. Ова акција формира пролаз зуба камина, у зглобовима између опеке, металне игле се убацују даље, причвршћују лим од метала.

Испод је цртеж метала за пуњење горива.


Због недостатка шамотне опеке у овој згради, простор у просторији се загрева много брже, као што су постављени бочни ваздушни канали.

На дну се налазе отвори кроз које долази хладан ваздух, а топао ваздух из пећи камина кроз "Дусхнике", који се налази у 13. и 14. редовима, протеже се до средине просторије већ топлим ваздухом. Стога се његова ефикасност повећава за 15, 20%

енглески средњи камин

Енглески камен с властитим рукама је један од најстаријих, који је уопште подигнут. Такође се назива класична отворена опека.

Параметри обухватају следеће карактеристике:

 • избочени зуб;
 • отворена ложишта;
 • стражњи зид нагнутог лома.

Унутрашње продубљивање пећи или огњишта израђено је од ватросталне цигле до отопине ​​која укључује глине и шамотне мрвице, као и мало цемента. Вањска контура објекта је израђена од керамике, композитног материјала.

Елементи и схема енглеског камина

Ова шема је релевантна за већину модела енглеског типа.


Ова шема енглеског типа је тешка, али се исплати тиме што има стабилан потисак и добру ефикасност. Цртеж камина из цигле енглеског типа 5? 3 и његове слугесхема

Да би се резимирао, требаће вам:

 • пуна керамичка опека - 350 комада;
 • шамотна цигла - 125 комада;
 • раствор песка и глине - 215кг;
 • раствор ватросталан - 155кг.

Испод је детаљан цртеж енглеског система грејања 5? 3 опеке

Прва четири реда основе постављена су од керамичких опека ознаке 100, након чега слиједи употреба квалитетнијег материјала ознаке 150 и више.

Овај објекат се успоставља у просторији од најмање 80 м3 укупног простора. Након проучавања његове наруџбе, потребно је уочити наредне тренутке, имајте на уму да решетка није била изложена.

Ако мала просторија има херметички затворене прозоре са свих страна, неопходно је да се снабдевање кисеоником са улице на пећ за боље сагоревање.

Да би се створио плафон за пећ на дванаестом реду, постављен је угао челика и 2 траке истог материјала.

У овом дизајну од 16. до 17. реда предвиђена су врата за чишћење, која су постављена на стражњем зиду. Ова рупа ограничава положај камина на сусједни зид до зида или на зид. У том случају, подаци које даје уређај за гријање неће се искључити да би се загријала друга просторија.

Да би се сачувала еластичност раствора и његове природне шавове, керамичку опеку, прије полагања зидане конструкције, треба натопити 5 минута у посуде са водом. Опека отпорна на топлоту обришите влажном крпом да бисте се ослободили прашине.

По завршеткуИзградња енглеског камина, потребно је полако успорити у року од 3 недеље - да се осуши, а тек након тог времена, можете поставити пола ватре. Још месец дана можете напунити уређај за грејање пуним капацитетом.

Слиједећи ово правило, моћи ћете природно зграбити рјешење ако га разбијете, а затим своју конструкцију изложите ограничењу у вијеку трајања. Одлука је за вас.

Три нивоа камина са камином са решеткама

Овај дизајн је руска верзија, али главни елементи су преузети из субјеката енглеске и шведске симулације.

Слика камина који се састоји од три нивоа

Потисак у цијеви ове конструкције је стабилно добар, чак и на висини од три метра, због великог пресјека унутрашњег дијела испусног отвора.

Треба имати на уму да се ова зграда користи у оним подручјима гдје је висока влажност зрака.

Шема цртања тростепеног камина са решеткастим решеткама

За зидање су потребни следећи материјали:

  \ т
 • керамичке цигле - 620пцс;
 • шамотна цигла (ватростална) - 220 ком;
 • решетка решетке 420х200мм - 2ком;
 • димна реза 260х260 мм - 1 комад;
 • угаони челик №40 - 150цм;
 • угаони челик №60 - 100 цм;
 • челична трака 4к60 мм - 300 цм;
 • раствор глине - 750 кг.

Након проучавања горе описаних правила и цртања камина из цигле за изградњу властитим рукама, морате знати како израчунати све димензије ове зграде.

Ухватите стрпљење за самосталну градњу или пронађите мастер-пећницу са добром квалификацијом за инсталацију ове опреме за гријање.