Пројекти и фотографије дрвених степеница у приватној кући: 3 врсте

Откријте прекрасне и оригиналне фотографије дрвених степеница са лакоћом могу бити на Интернету Специјалисти издвајају многе врсте степеница од дрвета, тако да ће сваки дизајнер моћи купити најпогоднију опцију.

Разноврстан дизајн и фотографија дрвених степеница у приватној кући

Најприступачније, атрактивније и компактније су дрвене степенице.

Лепо и фино у унутрашњости сеоске куће изгледат ће као дрвено вијчано стубиште

Подељени су по врстама:

 1. вијциљествице - израда таквог дизајна би требала укључивати само квалифициране мајсторе, јер је такав рад прилично компликован и захтијева пуно искуства и праксе. Такве конструкције су заобљене шине, разликују се екстравагантним дизајном, али можда нису довољно удобне за старије особе.
 2. склопљивелестве - користе се ако има премало простора у кући, а на другом кату врло ријетко. Са честим преклапањем и распоредом сличних степеница, може се постепено трести и брзо постати неупотребљив.
 3. маршравне степенице - веома су популарне због лакоће употребе и високе чврстоће конструкције. Они су удобни за људе свих узраста и одликују се високим нивоом безбедности.

Љубитељи вин-вин класика ће ценити дизајн са равним линијама и фигурама израђеним од скупих врста дрветаурезан и ручно ставки.

Да би просторији краљевски шарм, степенице могу ставити црвени тепих.

За љубитеље модернизма одговарајућег спиралне степенице, и да му дати ноту шарма и ексклузивности, може, или обојити сваку линију у другој боји или спалити слике на ограду или већини нивоа.

Љубитељи високе технологије треба да купи или дизајн, направљен од метала или обојен дрво у најпогоднији за овај стил собе боје.

такође можете користити комбинацију - друго дрво или комбинацију дрвета и метала.

Маке дрвеним степеништем у приватној кући, фото материјал за сликање и

дрвени мердевине се најчешће користи је најважнији услов - сигурност.

Продуце степенице могу бити сами, главна ствар - да покупи квалитетан материјал за будући производ

, у циљу осмишљавања служио дуги низ година за његову производњу коришћењем дрва следеће:

 • фир;
 • Бор;
 • арис;
 • оак;
 • Јела;
 • Бирцх.

Главна предност који имају људи купују дрвене степеништа дизајн је њихова ниска категорија цена.

Често, степенице и обрађују специјалним средствима тонуиутсиа а затим прекривена лаком. Ова шема боја је погодан и за класичном стилу и за земљу.

Сцандинавиан мотиви на располагању за сликање у бело, иза декорацију можете додатно поднијети разне материјале који наглашавају укупни стил просторије и стварају дојам топлине и удобности у дому.

Како направити властите руке дрвеним степеницама у приватној кући: напојнице за монтажу

За састављање дрвених степеница искључиво сопственим рукама неће бити тешко, само треба да се упознате са његовим састојцима и да знате правила израде. Ако се такав посао чини компликованим, спашава га чаробњак који ће све урадити на високом нивоу у кратком времену.

Пре него што наставите са монтажом и уградњом степеница, прво је потребно пажљиво прочитати упутства за његову уградњу

Конструкциа дереванних степенок состоитса с многими елементи:

 1. Бочне компоненте се зову змајеви. Представљају 2 идентичне плоче, у којима су изведени кораци. Стручњаци препоручују пажљиво сагледавање перформанси, јер су они главни детаљи и одговорни за снагу читавог дизајна.
 2. Степенице се убацују, као слагалице, у бочне отворе.
 3. Кораци су постављени на избор власника - ако су присутни, онда степени изгледају затворени, без њих су отворени.
 4. Ограда је обавезан елемент ако стара или мала дјеца живе у кући. Добра и квалитетна ограда је гаранција сигурности код куће, тако да морате бити спремнији на њихов избор. У модерним апартманима, уз присуство другог ката, најчешће се користе ваздушне степенице, без употребе ограда.
 5. Међуспратна платформа служи као спојна компонента између првог и другог распона на степеницама. Представљен је у облику платформе са ногама, а намењен је за одмор током ходања.
 6. Такође је неопходно набавити алате за балустре и инсталације за ограде.

Основно правило успјешног рада или куповине је рад исправних израчуна. Потребно је не само израчунати број ступњева, већ и узети у обзир учесталост кориштења степеништа.

Стручњаци савјетују да се дизајнира степениште у почетној фази изградње приватне куће, затим унапријед постоји мјесто за такву изградњу, а не можете се бринути о његовој инсталацији.

Просечни угао степеница треба да буде унутар 45 степени, ширина пролаза до 350 мм, а висина до 180 мм. Примјена таквих правила онемогућава провјеру казни од стране надлежних органа и, као резултат, резултира сигурним дизајном.

Велика помоћ у производњи степеница је доступност потребних алата. Ако не постоје електрични уређаји који би убрзали производњу и монтажу степеништа, тада се готово свака може купити у овом тренутку, па чак и најсложенија могу бити самостална.

Стручњаци савјетују да, ако се морате обратити за помоћ, и потражите мајсторе у збирци, боље је да преферирате скупље фирме које чувају своју репутацију него да се пријављују за јефтини оглас и рискирају не само њихово здравље, већ и њихове родбиневољенима

Врсте маршева дрвених степеница у приватној кући

Степенице од дрвета у приватној кући су основне и помоћне. Главне вам омогућавају да се крећете од једног до другог спрата, а помоћни води до тавана или балкона.

Најпопуларније и најпопуларније данас је директна дрвена љестве

Также степеници разделени по маршеви:

 1. Директна изградња марша је најраспрострањенија и лако се ствара, као и погодност за ходање. Ако је простор собе прилично значајан, можете направити 2 или 3 распона, са локацијама које се налазе на њима, а простор испод степеница користити рационалније - за изградњу ормара, постављање стола или полице за књиге.
 2. Најкомпактније су мердевине са Г-облика. Сличан дизајн се налази дуж зида и има линију за окретање, која се налази неколико степени.
 3. Конструкције П и Т облика су чешће уграђене у сеоским кућама са великим простором. Поред занимљивог дизајна, они често имају високе трошкове, тако да у већини домова преферирају, или раде исти посао својим рукама, или купују буџетске пројекте.

Пројекти за дрвене степенице у приватној кући (видео)

Дрвене степенице за приватну кућу - једна од најбољих опција. Естетски је привлачан, еколошки прихватљив и приступачан. Састављање и пројектовање таквих степеница је процес доступан свима.

Лијепе степенице и успјешнеассемблиес!

Пројектовање и пројектовање дрвених степеница у приватној кући (фотографија у унутрашњости)

)