Примена ђубрива у врту

Данас многи власници не раде без разноврсних ђубрива током узгоја поврћа, воћа и бобичастог воћа. Посебно је потребна исхрана неплодних земљишта. Да би усев био богат, неопходно је користити разноврсна ђубрива, узимајући у обзир врсту тла и културу. Уреа (уреа) - широко коришћена међу баштованима и баштованима високо ефикасна, универзална, гранулирана азотна ђубрива. Када се правилно и дозира, за једну или другу културу, коришћење уреје као ђубрива, биљке реагују на добар раст и развој, као и обилато плодоношење. Поред универзалности, постоје још два важна фактора који чине карбамид веома популарним међу пољопривредницима - уреа, ђубриво је јефтино и веома пријатно. Његова употреба почела је у 18. веку, али и сада се јављају многа питања о сврсисходности и дозирању овог ђубрива у узгоју различитих култура. Главне тајне употребе уреје у њиховом врту описане су у информацијама у овом чланку.

Опште карактеристике уреје

Карактеристике уреје:

 • Знанствено име уреа уреа.
 • Ово је протеинско једињење добијено хемијском синтезом из неорганских супстанци. То је амид угљене киселине.
 • Гнојива за уреу садрже 46,2% азота, што је основа овог популарног ђубрива за биљке.
 • Азот у овом ђубрива је садржан у амидном облику, што му омогућава да се брзо и ефикасније асимилира са поврћем и воћем и бобичастим воћем.
 • уреасавршено се раствара у води, тако да често користи ово ђубриво као раствор.
 • Карбамид има одличну покретљивост, што омогућава да ова хранљива материја брзо продре у биљне ћелије.
 • Још један плус уреје је његова релативно спора разградња у сваком тлу.
 • Ефикасност уреје директно зависи од врсте земљишта, тако да се пре употребе побрините да састав земље на којој расту повртарске културе.
 • Ово ђубриво се производи у облику белих, млечних или полупрозирних гранула или таблета без мириса.
 • Користи се за побољшани раст и развој биљака током вегетације.
 • Уреа се може користити за ђубрење земљишта, за оплодњу различитих биљних култура, као и за контролу разних штеточина.

Када се уреа користи у башти

Уреа у врту - ово је прво минерално ђубриво које даје биљкама душик у лако пробављивом облику. Уреа се продаје апсолутно у било којој продавници за одмор. Издаје се по правилу у облику белих сферних гранула или у облику слабо растворних капсула.

У башти се препоручује употреба урее у време када биљке активно повећавају зелену масу, пре почетка плодоношења. Међутим, неке културе треба да додају азот и за време плодоношења (на пример, краставци).

Употреба уреје је веома оправдана за подршку биљци са супстанцом која јој је потребна - азотом. Уреа има својство врло брзо апсорбује коријенебиљке, што врло брзо даје прави резултат.

Знаци недостатка азота у вртним и вртним културама

\ т
 1. Неприродно спор, репресиван раст биљака.
 2. Танки, слаби и кратки избојци у жбуњу и дрвећу.
 3. Листови: уски и мали, светло зелени (бледи) или експлицитно жућкасти. Биљке које пате од недостатка азота склоне су почетком новембра.
 4. Цвјетни пупољци: слаби и неразвијени, њихово формирање се одвија у много мањој количини него што би требало бити. Као посљедица тога, биљке имају оскудну плодоносност.

Предности и недостаци гнојива за уреу

Мешање уреје са другим ђубривима је могуће само ако су сува; Када се уреа повезује са суперфосфатом, киселост треба неутралисати кредом. Позитивне карактеристике уреје:

 • Карбамидни азот се лако може пробавити у биљкама и, на такав индикатор, је еквивалентан азоту, који се налази у фосфатима и амонијум сулфату.
 • Код уреје је могуће имати дјелотворно, топикално храњење, јер оно, за разлику од других препарата, не узрокује опекотине лишћа.
 • Уреа (ђубриво) делује на плућа и кисела тла за биљке које су осјетљиве на киселост. Ефикасно на земљишту које се наводњава.

Уреа је ђубриво са следећим недостацима:

 • Са ниским садржајем уреазе у земљишту може бити неефикасно, што захтева употребу органских ђубрива.
 • Уз јаку концентрацију ђубрива у близини семена долази до наглог смањења њихове сличности.
 • Осетљиво на условескладиштење треба заштитити од влаге.

Домаћа исхрана са уреом

У периоду раста потребно је користити неку врсту фолијарне гнојидбе. Аутохтона исхрана је добра помоћ за њихово болно или ослабљено стање, када јајници и листови падају. Посебно се повећава ефикасност од храњења са уреом у не-кореновом начину у неповољним условима околине: током периода суше или током хладног времена, када је капацитет усисавања коријена смањен. Аутохтони метод израде је веома ефикасан. Прскање урее може се користити и као профилактичка мјера у борби против штеточина и болести краставаца. Исхрана коријена повећава имунитет биљке.

Растворите 5 кашика. л урее у канти воде. Не прелазите норму, јер неће бити користи, већ само оштећења у облику спаљеног лишћа. За младе биљке, дозирање се може лагано подесити у правцу редукције, тако да се нежни листови клице изненаде.

Када на улицама има падавина (нпр. Пада киша), није потребно укључити се у фолиарну прераду помоћу урее.

Исхрана корена са уреом

препоручена брзина примене:

 • за купус, лук-репу, репу, парадајз, бибер, кромпир - 20-25г /м ?.
 • за краставце, грашак - 5-8 г /м ?.

За прераду јагода, парадајза, краставаца, купуса - 20-30 г на 10 литара воде, залијевање по стопи од 1 литра по биљци. За прераду рибизле на ширење бубрега - 20г за 10 литара воде, огрозд - 10 грама на 10 литара воде за растварањебубрега и 10 г на 10 литара воде током периода раста избојака. Приликом сетве у редовима 2,5-4 г ђубрива у бунару са обавезним мешањем ђубрива са земљом. Састав: азот - не мање од 46,2%

Уреа се уводи кроз пројекцију круне дрвећа и грмља. Под плодном јабуком, препоручује се додати 200-250 г урее, испод трешње и шљиве - 120-140 м. Може се увести уреа, распршити по површини, затим је треба обилно полирати. Можете га направити иу раствореном облику, али у овом случају обавезно је и залијевање.

Уреа као средство за сузбијање штеточина

Уреа није само минерално ђубриво. Поуздан је помоћник у борби против штеточина у врту, граду.

Са завршетком летње сезоне почиње уништавање штеточина. Почетком новембра третирају се опало лишће и круне дрвећа, које су захваћене крастама, рђом и другим болестима. Припремите концентровани раствор од 700 - 800 г /10 литара, који се користи за обраду целог врта.

За третман стабала јабуке растворите 500 грама /10 литара, процедура спречава ширење болести.

Нови циклус ће почети у рано прољеће, до отицања бубрега. На дневним температурама од + 5 ° Ц можете безбедно преузети посао.

Рецепт: 500 - 700 г урее + ​​50 г бакар сулфата, раствори се у 10 литара воде. Третира стабла, гране камених стабала, зимзелује лишће, места зимовања. Резултат: Штеточине у башти су уништене (жижак, мед, лисне уши).

Сходно томе, уреа је високо ефикасно ђубриво које користе многи вртлари.