Прибор за врата: инсталација властитим рукама, како се постављају украси, примјери фотографија

Велики број модела врата, који нуде модерно тржиште, произведени су под стандардним зидним величинама за станове. Дакле, дебљина зида у типичном стану је 7-8 цм, а власници сеоских кућа, викендица или једноставно нестандардних станова, гдје су зидови много дебљи, суочени су са ситуацијом неподударности. А онда се морате прилагодити индустријској стварности. Спасит ће се у таквој ситуацији инсталација узорака на улазним вратима. Са овим упутством, можете све своје послове обављати својим рукама.

Простори на вратима, који не могу бити блокирани кутијом врата, могу бити омалтерисани, обрађени универзалним сухозидом или пластиком. Често је много лакше и лакше користити инсталацију узорковања на улазним вратима у таквој ситуацији. Ово је посебно проширење кутија за врата.

Потребно је инсталирати узорковање

Фитинг за врата укључује два вертикална носача и водоравну шипку. Овај дизајн је дизајниран да повећа домет врата. Једноставније речено, овај производ је дизајниран да прошири кутију. Ови производи су углавном направљени од дрвених плоча, МДФ-а или плоча.

Ове плоче се купују или са блоковима врата или, ако је потребно, купују се одвојено.

Инсталација узорака на улазним вратима - процес није компликован и сваки кућни стручњак може их лако инсталирати властитим рукама. А ако је потребно и без средстава, могуће их је направити независно од сличних материјала или од дрветаплоче

инсталациони алгоритми

Спреман, пред-монтирани екстензор-избор на предњим вратима представља слово "П", ако га погледате на предњој страни. Може се поправити на неколико начина:

 • директно на кутију врата;
 • до зида у подручју врата;
 • Монтажна греда, монтирана вертикално на отвор и избор.

С обзиром на то да се на улазна врата не могу примијенити снажна механичка оптерећења, за причвршћивање се могу користити само текући нокти. Њихове могућности ће бити довољне да се поправи дизајн. Међутим, често се користе поцинчани вијци. Ако се носач изводи на предњој страни, шешири се скривају помоћу мастикса, или уз помоћ штапића, у тону са производом.

предности узорковања

Стручњаци и стручњаци су идентификовали неколико неоспорних и утемељених заслуга за избор улазних врата:

 • Максимална брзина инсталације производа;
 • Нема потребе за било каквим завршним процесима везаним за растворе или кит;
 • Максимални период између потребе за поправком.

Поред тога, важна и естетска страна. Овим уређајем постижете визуелни утисак о интегритету врата и свеукупног, репрезентативнијег изгледа целог дизајна врата.

карактеристике дизајна

За организацију приградског становања или стана може се купити:

 • Блокови врата са кутијама, изван којихима четвртину жлијеба, потпуно компатибилну са избором;
 • Врата са шипком без утора.

Прва верзија је релативно једноставна. Овдје можете користити дрвене траке или плоче за бријање на дрво у дебљини од 1 цм, а ширину трака које ће се користити као панели треба мјерити с унапријед уграђеном кутијом. Наравно, мерења се могу вршити и без ње, али у случају одабира улазних врата она само допуњују рупу.

Ширина се одређује на основу удаљености од ивица рупе до краја лица у кутији. Дакле, ширина селекције треба да буде једнака величини ширине рупе, која није довољна за потпуно скривање и величину прореза попречно. Ова величина је најчешће 1 цм, али може бити и изузетака.

Веома је важно да се сва мерења врше на неколико места. Професионалци препоручују вршење мерења у сва четири града. Постоји ризик да се сведочења разликују једни од других, у зависности од места мерења. Ако су откривена одступања током мјера затварања, тада се као основна величина узима максимум.

Када је конструкција потпуно састављена, сам крај линије за узорковање улазних врата мора бити поравнат са прорезом. Ако постоје вишкови, највероватније ће се мјерити у милиметрима. Лако се уклања планом, а затим се прикладно затвара декоративном овлицхком.

Проширење структуре врата помоћу селективних продужетака са жлебом може се причврстити само на неидентификовану основу на полеђини. Какопричвршћивачи се најбоље опслужују поцинчаним чавлима.

Исто тако, у жлијебу је могуће причврстити унапријед припремљене чепове, али прије овог мјеста спојница је боље подмазати љепилом на дрвету.

Најбоље је рећи како ће подешавање улазних врата рећи фотографију процеса. У случају да на располагању чаробњака изненада буде греда из кутије врата без производње утора, онда можете изабрати овај квартал својим рукама уз помоћ алата за глодање, а затим фиксирати избор на дрвену кутију помоћу вијака на претходно избушене отворе.

Величина пролазних отвора, који служе за причвршћивање плоча селективног ширења на кутију врата, нису исте по дужини конструкције. У почетку се рупе изводе помоћу бушилице, чија је величина једнака самонарезној капи. Затим употребите бушилицу на пречнику пртљажника.

Такође можете да покушате да подесите ставке за избор за зидне четке. Препоручује се да се прва шипка постави на 20 цм од пода, а затим сваких 0,5 м. Друга конструкција се монтира са кутијом за врата у припремљеној подлози на бази суве градње или шперплоче.

Унутар кутије кутија је повезана са одабраним тракама са шином, која се протеже од спољне стране конструкције дуж цијеле линије. Сталак није фиксиран. Препоручује се коришћење одвојених сегмената.

По трачницама и истом дрвеном и одабраним тракама. Главна, централна оса треба да буде стриктноје на линији везе, али је дозвољено благо померање.

Због тога колико је масивна јединица врата у стану, власник може да изабере које опције да искористи. Било која од опција вам омогућава да подесите избор на предњим вратима независно.

Стандардне инсталационе инструкције за одабране екстензије

У већини случајева, горња плоча, која је комбинована са траком, треба да лежи јасно на вертикалним деловима кутије. Да би се израчунала величина ове траке, ширина регала селективног продужетка додаје се индикаторима дужине плафона, који се умножавају са два. Међутим, монтажа шипке се лако изводи између регала. У овом случају, величина привилового експанзије мора бити једнака дужини јединице врата. Тада се дебљина горње траке додаје величини вертикалних елемената.

Инсталациони радови се обављају на следећи начин:

 • Пре свега, веома је важно извршити мерења чија ће тачност бити што је могуће већа;
 • Купљена плоча за монтажу конструкције се реже према резултатима мјерења иу складу са одабраном схемом;
 • На потпуно монтираној кутији врата, сва три дијела одабраних продужетака морају бити осигурана;
 • Ако су ти дијелови причвршћени чавлима или вијцима на неидентифицирану кутију, сада је вријеме да се инсталира за уградњу јединице врата;
 • Инсталирање специјалних монтажних клинова, који се налазе између зида и блока - то ће помоћи ако је зид неравномеран, померање клина може поравнати избор на вратима;
 • Пре преласка на инсталацију зазора, постављени су размаци клинова између шипке и између узорковања;
 • Процес фузије се одвија у неколико корака. Најбоље је ово изводити у неколико техника, процес кристализације се мора контролирати и, ако је потребно, прилагодити.

Сада када је узорковање обављено, празнине су затворене и прагови су постављени на предња врата.

Све ове методе за проширење блокова врата могу се користити не само на улазним вратима, већ и на другим вратима. Може чак бити и унутрашња врата. Читава разлика је у ширини коришћених селективних елемената.

Ако је потребно успоставити такво проширење на улазним вратима, онда је ширина стандардних плоча за узорковање за овај задатак често недовољна. Затим се неколико летвица повезује помоћу утора или специјалних адаптера.

Ако се сталак налази непосредно поред мртвог зида, кутија врата се може проширити у два смјера. Ако нема ограничења на вратима, нема непропусности, а врата слободно раде са свих страна, у овом случају, кутија врата је постављена на ниво са спољашњом страном рупе, а одабрани елементи се инсталирају са стране супротне стране отварања или затварања врата.

Па, ево свих тајни. Кућни чаробњак, ако имате одређене вештине у раду са основним алатима, као и знање о раду са дрветом, може направити и инсталирати дизајне у само неколико сати.

Главна ствар овде је прецизност и максимумсцрупулоуснесс Сва мерења треба да буду што је могуће точнија - онда неће бити грешака у дизајну селекције. Што се тиче методе инсталације, свако мора одлучити шта да изабере. У сваком случају, згоднији, бржи и лепши ће бити само један начин. Такође је пожељно показати екстремну пажњу да не би покварили дрво.