Прекрасне тапете у кухињи: критерији одабира и 30 фотографија у унутрашњости

Прекрасне тапете ће диверзификовати и украсити ентеријер у кухињиРепаир у кухињи, чак и веома мален, увек лети у пени. И често је прилично скупо да сама тапета, на крају крајева, мора изабрати јаку, практичну, квалитативну. Али дизајн зида је такође вредан избора - од класичне историје до врхунских решења.

Кухињске тапете у унутрашњости: неутралне боје

Ово је најједноставније и најчешће рјешење - неутрална тапета, која служи као позадина читавог интеријера. Ово је класик и његов успех ће бити објашњен. У ствари, ово је за традиционално окружење без посебне оригиналности и екстраваганције.

Ваш задатак је:

 • Неутралне боје;
 • ненаметљиве боје;
 • Природне, вегетативне, природне нијансе.

Када украшавате кухињу, изаберите тапете неутралних боја, јер оне савршено савршено допуњавају било који ентеријер

Ово је углавном светло позадина. Ако је ружичаста - некако не баш светла, ако је жута - онда избледела-лимун, ако је сива - веома је нежна.

Увек поштуј беж и све могуће варијације. Ако вам ова боја изгледа досадна, па чак и размазана, победите је на рачун занимљивог отиска.

Позадине за белу кухињу у ентеријеру: шта изабрати

Бела кухиња је безусловни тренд. Њено порекло иде негде у естетици скандинавског стила, за које је бела боја природно близу и разумљива. Иако је ова боја увек сматрана непрактичном, многе кухиње ће је данас активно користити. У исто време на беломкухиња може бити игра нијанси и ефеката.

Испоставило се да се тапете ове врсте морају подударати. Понекад је проблем ријешен ако је кухиња већ залијепљена тапета за сликање. Зид не би требао бити иста постељина, као намјештај. Јасно је да ће се појавити каша, а не простор са јасном геометријом и складним начином. Али то не значи да би тапете требале бити строго контрастне. Уопште не!

За белу кухињу је боље изабрати оригиналне тапете са занимљивим узорцима

Можете узети бијелу, али другу нијансу - бијело-сиву, изблиједјелу-јорговану, близу бијеле, изблиједјеле плаве, бијеле прелази у беж.

Још једно велико решење су тапете са белим узорком. На пример, жуте тапете у белом узорку или кавезу. Добро рјешење ће бити кориштење не-малих геометријских отисака - на примјер, сиве позадине с тамно сивим линијама, дијамантима, итд.

Позадине у кухињи и дневној соби у ентеријеру: комплексне поправке

У кухињи-дневном боравку обично постоје три зоне - то је директно кухиња, благоваоница и, наравно, простор за сједење. Простор, уједињен у једној великој просторији, мора бити зониран. И не нужно то радите са намештајем, на пример, полицама. Често су зонатори позадине.

Тапете се такође користе за зонирање кухиње или за визуелно проширење простора

Испоставља се да је кухиња обложена једном бојом, а простор дневне собе је другачији. Ово је ефикасан метод и могућност експериментисања са тапетама.

Како правилно комбиновати тапете

 • Тапете различитих боја.У овом случају, активне боје су комбиноване са неутралним. Контрастне боје ће учинити ентеријер живљим, младалачким, изражајним.
 • Позадине са различитим узорцима.Класично решење је уједињење пругастих тапета са цветним, али нужно са позивом сличних боја. Узгред, цветни украс изгледа сјајно са дрвеним отисцима. А ако волите геометријске обрасце, онда су они комбиновани са апстракцијом.
 • Моноцхроме валлпаперс витх паттернед.То је случај ако уредите собу, одлучите се за велике плоче. Балансирани су мирним монохроматским тапетама. Слична техника се користи ако се користе тапете са великим цветним узорцима, геометријским облицима или пругама.
 • Просторна расподјела је хоризонтална.Ова тројка не губи своју популарност: пругасте позадине /рубњаци /обрасци су узорковани. Али то можете урадити другачије, хоризонтално, између граница тапета, које ће их ујединити у једну.

Комбинација тапета је најбоље решење за ограничавање простора у кухињи

Постоји још један начин - употреба једнобојних тапета различитих нијанси исте боје. Ова техника је добра за оне који имају тенденцију да фаворизују монолитне интеријере и релативно невидљиве зидове.

Ентеријер са кухињским ормарима: правила

Фото-тапете су биле у моди у кухињама крајем прошлог века, а данас су поново у тренду. А разлог за то су богате могућности штампања великог формата и високог квалитетафотографска слика.

Тематске одлуке могу бити различите:

 • апстракција;
 • пејзажи;
 • мртве природе;
 • Портрети.

Да бисте украсили ентеријер кухиње и донели му неку врсту врхунца, изаберите само квалитетне фото-тапете

Варијанте перформанси су такође различите - самолепљиве тапете, винил, тканина за штампу и тапете са 3-Д ефектом.

За практичан избор у кухињи ће бити тапете од винила или бамбуса, чији се горњи слој третира посебним композицијама. Тада је тапета отпорна на апсорпцију масти, лако се пере и чисти, лако се брине, не гори дуго и не боји се механичких оштећења.

Лепа кухиња тапете (видео)

Избор тапета у кухињи, с једне стране, прави проблем, ас друге - занимљив. Изаберите производ од реномираног произвођача, усредсредите се на примере фотографија, покушајте све да потврдите стилски.

Успешна трансформација ваше кухиње!

Оригинална кухиња (фото)

)