Прекидач грејача - принцип рада, преглед модела, инсталација

Рад аутомобила са наступом хладноће је компликован. Возач мора загријати мотор и унутрашњост прије одласка. Умјесто тога, сигурније је за аутомобил и поузданије са овим задатком копирају се посебни уређаји за предгријавање антифриза. Један од њих је производ компаније Северс - истоимени пред-грејач олакшава процес покретања мотора и смањује оптерећење на њему. Размотримо више о томе како уређај ради, која је његова супериорност и нужност.

Принцип рада

Грејач Северс је намењен за прелиминарну припрему за лансирање аутомобила са системом за хлађење течности у хладној сезони. Може се користити у комбинацији са аутомобилима за бензин и камионе за дизел гориво.

Схема уређаја

Принцип функционисања уређаја је природна циркулација загрејане течности. Тачније, уређај ради на следећи начин:

 • када се укључи, стартује се цевни грејни елемент;
 • истовремено почиње да функционише кружна пумпа;
 • из ​​топлоте се загрева течност и пумпа се испушта расхладним системом;
 • у тренутку достизања жељеног температурног режима активира се термостат који зауставља грејач и пумпу;
 • Када температура достигне доњу границу, термостат поново покреће систем грејања.

На тај начин је осигурано редовно одржавање жељене температурефлуидни режим у траженом опсегу.

Привремени трошкови грејања аутомобила у потпуности зависе од временских услова, одузимају снагу грејача и услове простора на коме је возило паркирано - отворено паркиралиште или гаража.

ВИДЕО: Које возило може бити инсталирано Северс М и Северс +

уређај уређаја

Због добро осмишљене конфигурације, јединица је постављена на такав начин да власник неће имати проблема са циркулацијом течности или његовим контактом са контактима уређаја.

Комплетирање

 1. Хоризонтални тип - овај аспект потпуно искључује могућност антифриза на електронском подручју уређаја. Ово чини уређај сигурним за употребу.
 2. Куглични вентил - доприноси правцу циркулације загрејане течности кроз јединицу кожице у систем хлађења.
 3. Регулатор температуре - контролише загревање мотора, не дозвољава уређају да загреје течност више од индикатора. Тиме се осигурава максимална заштита уређаја од прегријавања и економично штеди енергија.
 4. Прекидач термопара - зауставља цео систем у случају квара у раду термостата и других делова.

типови уређаја

На званичној локацији, пред-грејач Северс је представљен у две верзије:

 • Северс +;
 • Северс М.

Прва опрема је опремљена циркулационом пумпом. Производи се производе у две класе, које се разликују по индексу снаге.

Опште карактеристике модификација Северс +:

индикатор

снага

2 кВ

3 кВ

Димензије

180к86к86 мм

210к86к86 мм

дужина кабла

1500 мм

1500 мм

Принцип рада

Од мреже напона 220 В

Сензор температуре

Режим прекидања температуре 80 ° Ц

Аутоматски прекидач

Температура старта 140 ° С

Тијело предгријача, без обзира на модификацију, израђено је од алуминија с анодизираним премазом. Уређаји из мреже са стандардним напоном од 220В АЦ са фреквенцијом од 50 Хз раде. Цена уређаја са снагом од 2 кВ - 3900 рубаља, 3 кВ - 4800.

Такође у категорији предузећа ЦЈСЦ Леадер су модели серије Сервице-М. У овом случају, трошак једнако зависи од снаге која варира у оквиру 1-3 кВ.

Модел наме

Снага, кВ

Цена, руб.

Серија М1

1

\ т

оут оф 2,200

1.5

Северс-2

2

2 400

Северс М-3

2

из 3150

\ т

3

Северс М

1

от 2 550

\ т

1.5

Модификација серије "Плус" може да загреје ауто мотор у кратком временском периоду. Овај резултат се постиже захваљујући чињеници да комплет обезбеђује циркулациону пумпу која помаже да се загрејана течност креће око система. Са средњим вредностима режима зимске температуре, јединица може да греје аутомобил пола сата.

Поред тога, треба напоменути да Плус уређај не треба да узима место за инсталацију на дну. Расхладно средство циркулише кроз уграђену пумпу, а не температурну разлику. Због тога можете користити једину шему инсталације, без обзира на модел аутомобила, врсту мотора и локацију термостата. Јединица је инсталирана у одељку црева за довод ваздуха од мотора до радијатора грејања кабине.

Грејање са принудном циркулацијом

\ т

Комплетан комплет има универзални комплет за монтажу који је погодан за све аутомобиле, што вам омогућава да смањите трошкове куповине новог.

Уједначеност загревања постиже се континуираном циркулацијом расхладног средства у малом кругу расхладног уређаја. Захваљујући овој шеми, течност се равномерно загрева.

Обе серије имају побољшану заштиту од прегревања и високе сигурности, које обезбеђује термостат и термални прекидач.

Предности и недостаци

Као и други апарати, предгријач има предности и недостатке. Гоинг оутИз статистичких података о повратним информацијама потрошача, треба истакнути сљедеће предности:

 • висока ефикасност - у јаком мразу уређај може потпуно загрејати аутомобил за мање од 1 сата;
 • ниска цена - у поређењу са сличним конкурентским брендовима Северс има буџетску вредност;
 • лакоћа уградње - на енергетским јединицама са системом за хлађење течности, грејач је инсталиран прилично лако иу једном кругу;
 • заштитне функције - захваљујући уграђеном терморегулатору и прекидачу уређај има двоструку заштиту;
 • издржљивост - уређај има дуг радни век дужи од 5 година, када страни аналози служе до 3.

Упркос опсежној листи предности, корисници су пронашли и недостатке у уређају:

  \ т
 • пуњење - ова јединица није аутономна и ради само из напајања напоном од 220 В, има потешкоћа у проналажењу излаза на паркингу;
 • кугласти вентил - дио се повремено "заглавио" у једном положају, али овај проблем је риједак у изолираним случајевима.

Ако упоредимо позитивне и негативне стране технологије, број потоњих је мање од једном, из чега се може закључити да је сврсисходност куповине и добра потрошачка својства.

Како инсталирати инструмент

У конфигурацији сваког модела, Северс обезбеђује инсталациони комплет, постоји детаљна инструкција за инсталирање уређаја. Пратећи правила, корисник неће потрошити више од 3 сата на посао.

Правилаинсталација

Главне фазе рада:

 1. Избор места потрошње расхладног средства за његову циркулацију у котлу.
 2. Избор места снабдевања носача топлоте са високом температуром од котла до агрегата. Препоручује се резање горњег црева радијатора помоћу тројника.
 3. Дефиниција подручја фиксације уређаја. У овом случају, произвођач препоручује да и даље преферира саму површину недовољне популације.
 4. Повезивање места затварања расхладног средства на предњи део грејача предгрејача. Размотрите пречник зглобова, можда не одговара "излазу".
 5. Сечење црева хладњака за фиксирање Т-профила. Када се умеће у делове млазнице треба користити очврснуто, јер је "излаз" врло густ и без додатног подмазивања, НЕ стављајте на предмет. Сви се спајају, пажљиво се причвршћују квачицама.
 6. Избор подручја испод браника. Већина возача бира место које је најпогодније за извлачење кабла за напајање, на пример, решетка против светла за маглу. Након тога морате се уверити да се млазнице котла не трљају о функционалним деловима тела и оштрим угловима.
 7. Проверите спој, елементе за причвршћивање, покрените мотор. Види, ако у систему нема ваздушног плута, ако је тако, онда га уклони.

Строго је забрањено покретање предгрејача када се мотор покрене.

ВИДЕО: Инсталирање ПППД Северс + на Киа Рио