Преграда за гардеробу (44 фотографије): двострани модели за дијељење просторије на два дијела, двосмјерне варијанте у унутрашњости

Кабинет-преграда може се користити не само за зонирање зона и подјелу на неколико функционалних зона, већ и као декоративни додатак. Све о овом комаду намештаја биће објашњено у нашем чланку

Шта је ово?

Да би се променио околни простор, можете користити све врсте унутрашњих зидова, екрана и других грађевинских и намештајних објеката.

Унутрашње баријере морају бити у складу са следећим захтевима:

 • леп дизајн;
 • разне опције;
 • стабилност и трајност конструкције;
 • добар ниво звучне изолације;
 • профитабилност.

Међутим, ако постоји потреба за великим бројем ствари, постоји жеља за диверзификацијом унутрашњости са занимљивим дизајнерским рјешењима, или чак да се издвоји посебна соба у соби - посебан тип намјештаја, који се састоји од дијелова различитих намјена (за инжењеринг, одјећу, предмете за декор).

У овом случају, најинтелигентније рјешење ће бити кориштење умјесто партиције кабинета, који обавља функције које су вам потребне, укључујући не само складиштење, већ и могућност уградње апарата, столова и врата.врсте

Означавамо следеће:

 • Полица - унутрашњост, која се састоји од полица и вертикалних зидова, је једносмјерна (приступ сачуваним предметима је обезбјеђен на једној страни) или обострано (похрањени предмети се могу поставити и извадити с обје стране).Плус у сталној употреби садржаја. Додатно, отворени двострани сталак омогућава лак приступ одвојивом дијелу.
 • Обично, са вратима тријема. Треба имати на уму да овакав намјештај заузима пуно простора и приликом пројектирања је потребно планирати, у ком правцу ће се врата отворити и узети у обзир њихову ширину. Такав намјештај је мање погодан, али је обично приступачнији.
 • Цоупе. Карактеристична је клизна врата која вам омогућују да уштедите значајан простор. Модерни системи за складиштење ове врсте не само да су удобни и имају велики број варијација како ће бити коришћени интерно, већ ће постати и интересантно дизајнерско решење због обиља материјала за обраду, огледала или јединственог фотографског штампања.Ормарић може бити двоструки, комбинирајући нишне регале, шарке на вратима, ваљке, једножељезне, увлачиве елементе.

Двосмерни модели у било којој имплементацији ће бити практичнији, у поређењу са конвенционалнијим моделима с приступом с једне стране.

У зависности од тога да ли су кабинети повезани са архитектонским елементима просторије, они се могу поделити на:

 • су уграђени (бочни зидови су под, плафон, зидови);
 • делимично уграђени (када елементи собе замењују један или два дела);
 • стационарни (самостојећи, имају независни поклопац, дно, врата, задњи зид).

Облик преграда кабинета може бити:

 • је једноставан;
 • угао;
 • трапезоидни;
 • сзаобљени крајеви.Образац је у директној зависности од карактеристика просторије и жеља које се односе на функције које она мора обављати. Да, угао и трапез су најпространији, али заузимају више простора. Међутим, трапезоидни ормар са заобљеним крајем имаће више упрошћени облик и омогућити лакши приступ остатку просторије.

Директно са спољне слике такође зависи од њеног унутрашњег садржаја. На пример, праволинијски и угаони модели имају више опција за извлачење система, што ће им омогућити да боље искористе свој капацитет.


По функционалним атрибутима разликују се ормари:

 • Хаљине (које се користе за одећу) - обично су опремљене падобраном или непокретном шипком за вјешалице, куке за одјећу која није наборана; клизне фиоке, сталци за постељину, држачи за кравате, вишенамјенске кошаре с пуним или дјеломичним шавовима, ретровизори за излагање до струка или пуне дужине, простране нише за ципеле.
 • Постељина (за складиштење постељине) - комплетан сет садржи полице, нише, фиоке и контејнере.
 • Књиге - често се састоје од полица са попречним полицама, са или без врата. Врата, у зависности од стила, могу бити стаклена, са витражом, затамњена.
 • Кухиња (за кућне и кухињске предмете). Њихови додаци могу укључивати и затворене и отворене полице, које су у потпуности или делимично потиснуте у системе и сандуке, бутилне пукотине,држачи за пешкире и салвете и даске за пеглање, столови, шанкови, радне површине за кухање, прозор за послуживање оброка, уградни уређаји (дозвољени према техничким параметрима) • Јела (обично се користе стаклене полице и врата).
 • Продавнице - за излагање робе или експоната.
 • За тоалетне потрепштине - удобне у купаоницама и тоалетним собама. Овде треба обратити посебну пажњу на материјал који је отпоран на високу влажност.
 • За дјечје собе. Приликом избора, потребно је успоставити усклађеност са међународним стандардима за употребу у директном контакту са дјецом.
 • Од врата када је причвршћен за вањски зид конструкције.
 • Посебна намјена (инструментална, лабораторијска, оружје, за комбинезоне или посебну опрему).
 • Комбиновано. Вероватно најраспрострањенији, јер је у "чистом" облику један или други кабинет изузетно риједак. По захтеву купца, његов индивидуални пројекат може бити испуњен различитим опцијама компоненти.Главни материјали из којих се израђују секције могу бити дрво, иверица, МДФ, шперплоча, метал, пластика, стакло. Приликом одабира материјала, потребно је размотрити не само како изгледа, већ и усклађеност са међународним цертификатима, у којој мјери је овај материјал погодан за један или други простор, сигурност, трајност.

На пример, монораил механизам за купе клизних врата је поузданији од ваљка. Металваљци ће трајати дуже од истог, али од пластике. Међу профилима клизног система, челик треба да буде пожељнији. Одликује га висока чврстоћа, трајност, издржљивост. Резултат тога је да је алуминијум мање поуздан, али пријатнији.

Обратите пажњу на производе од иверице, изведене према европским стандардима - оне садрже мање формалдехида. Модерне фасаде су украшене различитим врстама стакла, коже, акрила итд.


Избор поуздане ивице, предњег и унутрашњег поклопца, као и квалитетне арматуре омогућиће вам да задржите пријатан утисак о купљеном намештају већ дуги низ година.

За шта је потребно?

Садашње планирање станова данас није предвиђено за просторије у цјелини, већ за дијелове који се слободно налазе у конкретном стамбеном подручју. Резултат је огромна територија, која обавља разне функције - рекреативне, стамбене, економске.

Слободно планирање се најчешће користи у изградњи станова демократског типа, његовог значења у самосталном стварању погодности за једну особу и за групу појединаца или породице и за промену током времена. На пример, ако је организација променила број радника или у породици било је деце. Нема потребе да се тражи вријеме и новац за промјену, уништавање онога што омета - потребно је само створити територију на којој ће бити угодно живјети или радити.


Када се поставља питање о зонирању, на пример, да се додели дете или кабинет, да се издвоји простор за рекреацију зазапосленима у канцеларији или да повећају површину свлачионица за раднике - да помогну унутрашњим зидовима. Могу бити направљени од разних материјала, који, наравно, нису без предности, али скоро сви су лишени покретљивости (немогуће је помакнути зид по жељи) и користити зид од сухозида или цигле може и ни на који други начин. Док је граница створена уз помоћ намјештаја, лакше је мијењати њихову локацију и носити много додатних практичних и естетских функција.

Зонирање је јасна расподјела површина у просторијама које имају хомогене функције.

Основни принципи зонирања су:

 • Образовање интерних кратких веза.
 • Различитост функционалних зона.
 • Зависност од друштвених, старосних и других карактеристика људи, редовно су у изградњи и њиховом начину живота.Једна опција за зонирање стана може бити граничник као кабинет.

Говорећи као партиција, функција раздвајања, која је ограничена функцијама, постаје најважнија:

 • складиштење ствари;
 • чување снимка у соби;
 • допуњавање општег стила;
 • украшавање.

Овај производ вам омогућава да без конструкције, инсталације неестетичких ограда од текстила и других направа. Има више простора за складиштење. Пошто се сличан ормар може направити у различитим стиловима - постоји простор за машту. Нема потребе да се ништа разбија, постоје лагани дизајни који ће то омогућитида уради посао са најмање инвазије на околину и без трошкова.Опције за поделу простора

Ово је једна од важних компоненти сваког дизајнерског пројекта. Ствара јединствен, удобан ентеријер, функционално или визуелно подељен на зоне и постављање акцената.

Главне технике које се овде користе:

 • Уз помоћ акцента боја (наравно, говоримо о комбинованим бојама, али које дају деловима просторије неку аутономију). Визуално ради. Али суштински недостатак је недостатак практичности и функционалности.
 • Метода декоративних конструкција. То може укључивати стварање баријера са нишама, полицама, каминима, уграђеним акваријумима, луковима. Такво решење не оптерећује општи поглед на сувишне конструкције, подржава општи концепт јединства, већ је присутан визуелни ефекат границе. У поређењу са глувим конструкцијама, овај метод изгледа префињеније и ненаметљивије. • Изградња подијума. Може бити одлична опција за високе стропове, а складишни контејнери уграђени у подиј су додатна предност.
 • Усвојити зонирање користећи различите подне материјале или боје. Врло економичан и лак за имплементацију.
 • Флуктуације плафона и осветљења омогућују вам стварање невероватних визуелних ефеката.
 • Најпопуларнији пријем је зонирање уз помоћнамештај Не само да је леп, већ и ергономски и функционално, без употребе додатних дизајна.Најефикасније ће бити комбиновање неколико горе наведених техника, што ће помоћи да се вашој соби дода јединственост.

Што се тиче стамбених станова, поред горе наведеног, користи се и сљедеће:

 • Зонирање по принципу дана и ноћи или, ако се тиче породице - опште и појединачне делове. Ако одвојите собу у студију, једнособном стану или стану са великим дневним боравком, на крају добијамо два дијела - дневно или укупно, које користе сви чланови породице и гости и ноћ или појединац, гдје се цијела породица или њен дио уклања ноћу и где приступ треће стране није доступан.
 • Разликовање у складу са уобичајеним домаћим процесима. Као резултат тога, добијамо собу, на пример, подељену у кухињу, трпезарију и простор за рекреацију.

Инсталација кабинета-преграда у различитим просторијама има различите функције. У канцеларији ће се такав кабинет користити за чување документације, у складишту - за складиштење и излагање производа, у производној просторији - за складиштење комбинезона или алата.Идеје у унутрашњости

У дневној соби намена ормарића-преграда зависиће од подручја у којем је постављен. Са одвајањем дјеце, безготовински ће обезбиједити присуство табеле за извлачење. У овом случају, постоји потреба за одељењем за одећу, обућу, играчке,спортска опрема.

У канцеларији канцеларије неопходно је обезбедити полице за књиге и документе.Ако уз помоћ уског ормарића, у коме ће се складиштити роба за домаћинство, блокирати заједничко купатило, добићемо оригиналну замену зидног ормара и удобнију забаву.Ако поделите кухињу и трпезарију или распоредите простор за прераду, кување и складиштење производа у великој просторији, потребно је обезбедити простор за кућне апарате. Боље је да буде уграђена опрема, која, ако се правилно постави и користи, неће оштетити намештај и изгледати органски у било ком окружењу.

Поред горе наведених опција, ормар као преграда може одвојити спаваће собе, ходнике, гардеробу, смочнице, разне комерцијалне просторе. Тако можемо рећи да је кабинет-преграда због разних типова и материјала јединствен предмет, лако одваја било коју просторију и уклапа се у било који стилски дизајн.

О томе како да подигнете зид са својим рукама, гледајте овај видео.