Предсобље (82 фотографије): прекрасан дизајн ентеријера ходника у стану и приватној кући, идеја о дизајну 2018. године

Ходник - посјетница сваке куће или стана. Овај дио апартмана оставља први дојам на госте, говори о укусу и индивидуалности власника апартмана. Да би дворана постала заиста импресивна и остала удобна са овим, морате пажљиво размислити о његовом дизајну. Важно је да простор комбинује основне елементе и декор.

Савремени салони и дизајнерски центри нуде бројне могућности за дизајн фронта, али да се не би изгубили у њиховој разноликости, потребно је унапријед упознати са значајкама опреме коридора.Идеје

Постоји огроман број атрибута, кроз који ходник може бити уређен у различитим стиловима. Неке од њих су универзалне, друге су јединствене за поједине области ентеријера. Да би ходник изгледао наочит, морате узети у обзир одређене нијансе у његовом уређењу.


Облик и величина просторије

Велики ходник значи богатију опрему са намештајем и прибором. Можете додати додатне функције у собу, уредити дио просторије испод гардеробе или направити мали простор за сједење. Често у таквим ходницима можете видјети кауче и софе, чија дужина не прелази 150 цм, салвете, па чак и столиће за каву. У затвореном простору се налазе и ормари до 1600 мм дужине и 800-900 мм ширине или комплетне слушалице које се састоје од 6-8 модуларних секција.Повремено, размислите о планирању дневног боравка у комбинацији саса луковима и другим зонским атрибутима. Такав ентеријер свакако не акумулира целокупан намештај, већ преферира софистициране детаље.

У малом правоугаоном предњем дијелу, поставља се мали ормар који заузима само простор око једног зида. На другим локацијама могу се поставити полице за ципеле или прибор. У ходнику, од 3 до 4-5 квадратних метара. м понекад ормар није инсталиран на све, алтернатива томе су куке и вјешалице за одјећу и ноћни сточић за ципеле.


На површини од 6-7 квадратних метара. понекад има минијатурни кутни ормар који се користи за складиштење ствари које се редовно користе. Ширина производа не прелази 60 цм, а може бити и плитко постоље са огледалом које се може опремити додатним осветљењем.

За квадратну собу са површином од 9-10 квадратних метара. м одабрати постављање намештаја дуж два зида, између којих су врата. Можете поставити кутије у дужини од око 120 цм, или цијеле гарнитуре које заузимају цијели зид. Често су такве просторије опремљене огледалима или чак уграђеним структурама.У просторији у облику квадрата могуће је органски уредити слике на зидовима, не бојећи се да ће украсти дио простора.

За дизајн дугог уског фронта, чија површина понекад досеже 11-12 квадратних. Користе се следеће технике:

 • Гардероба је уграђена у крајњи зид ходника, никако га не крадевидтх Обично се ради о малом костурном шифону дубине 70 цм у просјеку.
 • Да би се визуелно проширио такав коридор, користи се посебна предност уређаја за осветљење. Уграђени уређаји се налазе на рубовима стропа у облику главног или додатног освјетљења.
 • Да би простор у ходнику изгледао празан, понекад су уз зидове постављени неки плитки ормари. Њихова дубина је само 30-40 цм, а дужина 100-110 цм, служе за складиштење малих предмета одеће, свакодневног живота и прибора.Висина плафона

Ходник може имати и висок и низак плафон. Овај фактор зависи од могућности стицања уграђеног ормарића и могућности избора расветних уређаја. Висећи лустер се може инсталирати само сприједа са високим строповима, тако да у конвенционалном стану са стандардним параметрима бољи положај стропних конструкција.присуство степеница

Улазне хале са степеницама до другог ката могу бити само у приватним кућама или на спратовима. Дизајн степеништа краде део простора, такође мора бити у хармонији са бојама зидова и пода, а "разблаживати" схему боја у ентеријеру. Скоро увек мердевине играју акценатну улогу у соби и својим детаљима можете створити спектакуларан поглед на ходник.Важну улогу игра концепт унутрашњости. Неки стилови подразумевају присуство само елитних кабинета и прелепих отворених фасада са двориштем. ИнКомплет намјештаја понекад укључује и зглобне полице за прибор и потребне предмете или софе с меканом кожном пресвлаком.

материалс

Једна од главних компоненти при одабиру опреме хале је материјал из којег ће се креирати намјештај. Највише потражње међу врстама сировина су:

 • Низ дрва - скупи материјал који изгледа веома чврст и видљив. Често се користи за израду слушалица, ексклузивног намјештаја, па чак и прибора. Популарни типови поља - храст, бор, јавор, буква. Снага низа је његова снага и леп изглед, али стабло може бити изложено инсектима паразита и захтева додатне трошкове за производе за негу.


 • МДФ панели и иверице - врло популарна и јефтинија алтернатива за намјештај из природног низа. Врста таквих панела понекад није нижа од дрвене, осим састава плоча је и дрвених влакана, што објашњава њихову снагу и издржљивост. Неки фини детаљи полица и зидова су направљени од сухозида. Такви материјали не захтевају много времена и труда да одржавају и могу дуго да служе у нормалним условима.
 • Врло често је намјештај опремљен металним дијеловима. Такви елементи често имитирају злато или бронзу, што је веома погодна техника у одређеним стилским правцима.


У великим дворанама, намјештај из различитих материјала може обављати двоструку функцију. Такви модели се називају трансформатори. Најчешће трансформаторје слушалица, која укључује додатно радно подручје. Формира се спуштањем плоче хоризонтално, која постаје радна површина малог стола.

цолор

Ходник може бити уређен у различитим бојама. За зидове, предност се даје монокромној гами, али често се разређује додатним текстурама у облику вештачке цигле или зидане конструкције. Нијанса стропа је увијек лакша од боје зидова, али је често одјекивана посебним геометријским облицима. У већини случајева плафон је бијели.Под може имитирати дрвени, камени зид или плочицу. Изводи се у беж, смеђим или сивим тоновима. Понекад су дозвољени следећи сјајни акценти на поду, као шарени тепих или смеће.

Да правите сочне акценте у ходнику, користите слике или додатно осветљење. Изгледа веома необично за тиркизна светла на ивицама плафона, нарочито органски гледајући напред, где постоје други детаљи истог гамута или блиских тонова - зелени, плави, мента.додатна опрема

Боја намјештаја овиси о материјалу из којег је израђен. Дрвени производи се ретко састоје од светлих боја. Најчешће нијансе су цаппуццино, млијечни храст, орах, трешња, венге, јавор. Изузетан изглед има махагониј. Сличан ансамбл боја је својствен производима од иверице и МДФ-а.

Пластичне слушалице имају шири распон нијанси. Међусусрећу се чак и са киселим бојама и панелима са необичним цртежима. Намјештај за улазну дворану можете уредити у црвеним, жутим, наранчастим тоновима или чак уз технологију исписа фотографија, створити ексклузивни дизајн намјештаја.Познати произвођачи и рецензије

Да би намјештај у ходнику био не само лијеп, већ и квалитетан, потребно је обратити се оним жиговима који су већ стекли повјерење међу купцима. Таквим фирмама могуће је укључити следеће:

 • Компанија Лером је специјализована за производњу модуларних слушалица. У распону можете наћи комплете било које величине, за мале и велике коридоре.
 • Да би се ходник са симетричним дизајном покупио, треба се обратити компанији Хеттицх, која ствара ормаре са различитим распоредом полица и преграда.
 • Мебелеф је популарни руски бренд који производи ходнике различитих геометријских облика. Поред оригиналног облика, можете изабрати намештај широког спектра боја, укључујући и киселе нијансе.Како поступати?

Важан корак је постављање намјештаја у ходник. Понекад, када одлучите да опремите собу, зависи цео изглед. У ходнику, превласт лукова уместо врата може створити више простора за постављање намештаја. Уз зид обично се ставља ормар или слушалице. Са стране лукова можете видјети додатке и собне биљке. Ако кроз уски ходник пролази неколико лучних лукова, онда између њих честоту су и зглобне полице мале дебљине, које такође имају додатке.

У четвртастом ходнику, ормарић може узети читав угао. Обично у такве хале не стављају додатне полице и ноћне столиће. Ако у распореду ходника ормар не игра главну улогу, онда је као додатни комад намјештаја у зиду кауч.Мале степенице или отоман могу се поставити уз степенице или ући у жлијеб формиран између љестава и зида. Ако простор дозвољава, столица или чак мала столица може стајати у једном од углова фронта.

)
9 фотографија

Огледало се обично поставља на један од зидова, осим ако није уграђено у врата ормара или није укључено у слушалице.

Дизајн

При декорацији ходника веома је важно запамтити неке дизајнерске технике које ће собу учинити још лепшом и репрезентативном.

Врло је важно дизајнирати зидове. Класична опција је да се зидна површина залијепи тапетама које могу бити опремљене отиском или потпуно подијељене у двије зоне боја. Да би се обезбедио луксузни амбијент, у дизајну се користи украсна кравата, која изгледа посебно хармонично у комбинацији са истом структуром тапацираног намештаја.

За зонирање великог ходника често се користе сводови и резбарене преграде. Пошто у ходницима обично нема прозора, зонирање се врши осветљењем на плафону изидови Понекад је кабинет распоређен на такав начин да је фронт подијељен у двије зоне.
Да би се простор исправно нацртао у издуженој колиби, која се обично дешава у трособним становима, користити посебан отисак на зидовима. Њихова површина је често обојена у светлим бојама и обезбеђена је шаблона за стварање визуелног ефекта експанзије. Ови отисци укључују хоризонталну траку, малу апстракцију, вертикалне детаље нацртане на дну зидова и геометријске облике.

Понекад се за украшавање ормара и зидова у уским ходницима користе светло сјајни панели који рефлектују светлост и помажу визуализацији ширења простора.


Корисне тривијалности

Често су уски ходници украшени тепихом. Уз помоћ украса на њему можете визуелно проширити простор и нагласити оригиналност одабраног стила. Ова стаза не мора увек имати правоугаони облик, неки производи су направљени у облику цик-цак, понекад је стаза опремљена необичним узорком који ствара оптички ефекат.

У кућици се скулптуре могу налазити као прибор. У неким дворанама постоји електрични штит, који се може сакрити, визуално прикривајући кутију. Обрађује се панелима са површином сличном боји и текстури намештаја. На штит можете објесити слику која ће се у потпуности подударати са њеном величином и облицима.Како издати?

При регистрацији коридора се не исплатизаборавите на додатну опрему. Они играју веома важну улогу и наглашавају карактеристике стила.

Међу најпопуларнијим декорним предметима су слике. Најмање једно платно би требало да се налази у ходнику, али најуспешнији изглед је постављање слика различитих величина, које се изводе у једном концепту. Ако у ходнику постоји велики слободни дио зида, пожељно је украсити плочу, која може бити рафинирана и необична композиција која игра акцентску улогу.Ако не можете објесити слике, можете једноставно и укусно украсити предсобље уз помоћ биљака и фигурица у одговарајућем стилу. Све ове технике ће помоћи да изглед коридора заврши.

стиле

Врло је важно приликом уређења дворане одабрати стил ентеријера. Будући да је ходник просторија за пролаз, она мора имати своју индивидуалност, али није у снажној супротности са концептима дизајна у другим просторијама.

Неки стилови имају низ карактеристичних карактеристика које их разликују од других:

 • Барокне префабрике украшене су великим бројем светлих тонова. На намештају се често налази резбарија и златна патина. Типично, унутрашњост је опремљена скупим тепихом, тако да поставка изгледа много. Слике и штукатура се могу наћи не само на зидовима, већ и на изузетном светлом стропу.


 • Високотехнолошки стил карактерише лаконски дизајн са много пластикенамештај и геометријски облици. Јасне линије су присутне не само у намештају, већ иу додацима, апстрактне композиције су направљене коришћењем необичних узорака. Међу цветовима су популарне сиве, црне, црвене, беле и друге монохроматске нијансе.


 • Сјајан детаљ стила поткровља је имитација текстуре опеке на зидовима, као и специфичне висеће лампе са одсуством стропних свјетала. Боје текстура су обично невидљиве и меке, са беж, сивим и смеђим нијансама. • Ходник у провансалском стилу користи бијели намјештај, док се зидови често израђују у пастелним тоновима. На намјештај можете видјети мале цртеже у облику цвијећа и других узорака. На поду често можете видјети апстракцију цвијећа или један цртеж у средини собе.


 • Еколошки стил је веома необичан. Обавезни елемент таквог пројекта је зелена боја, која се понекад користи у тепиху који симулира травнати травњак. Важно је поставити бар неколико биљака у ходник у лонцима, али због недостатка природне свјетлости може бити проблематично. У овом случају, фокусирајте се на слике које приказују зелене пејзаже.


Реални интересантни примери

Дизајнери нуде низ необичних опција које се могу користити у дизајну стандардног типа ходника и нестандардних соба.

У стандардном једнособном стану један угао у ходникучесто бесплатно. Одлично дизајнерско решење у овом случају биће инсталација софистицираног напитка који одговара концепту ентеријера.

Простор ходника у двособним апартманима може бити попуњен полицама на три нивоа, уграђеним у зид. Полице су често направљене од непрозирног или прозирног стакла. Они додају полет на ваш фронт.У ходницима сеоских кућа постоје прозори који могу бити украшени необичним текстилом. Најбоље је изабрати неефикасне завесе које стварају топлу и пријатну атмосферу. У сеоској кући, поготово ако има неколико соба у кући, можете ставити хладњак у ходник. Често је ходник спојен директно на кухињу, тако да неће бити неугодности када се користи ова јединица.

У неким панелима постоје станови са уским коридором, планирани за совјетски тип. У сличном "Брезхневка" зиду испред врата у друге просторије може се украсити велико огледало или дизајнерска фреска, која визуално помаже повећању простора.Предсобље у студијском стану често је одвојено од других просторија собе само визуално или уз помоћ лукова. Често се на таквом фронту налази перилица за рубље која је уграђена у модуларни сет намјештаја и изгледа врло уредно.

Ходник - визиткарта вашег дома. Због тога је потребно организовати га узимајући у обзир све стилске карактеристике, трендове трендова и максималну погодност у раду просторија. ГивенСве препоруке дизајнера, обични коридор можете направити прилично занимљивим и необичним дијелом вашег дома, и он ће вас свакодневно задовољити својим изгледом.

У овом видеу наћи ћете још више идеја за дизајнирање вашег ходника.