Предности бушења ротора и 4 предности

Данас је бушење ротора једна од најпопуларнијих метода, која се тражи не само у индустрији, већ иу приватном власништву, а када је потребно дуготрајно вађење велике количине чисте воде у свом еколошком саставу и непрекидно функционисање система, сматра се да је најоптималнија. ротационо бушење Ова метода је већ дуго позната и ужива једнаку популарност међу власницима приватних кућа које живе у сектору земље.

Главне методе бушења бунара

Бушотине за бушење се могу обављати ручно, када вам није потребна тешка опрема. Али обично се овај метод користи за изворе плитке воде.

Ротационо бушење је врста ротационе технологије, јер се главни радни механизам (длето) континуирано ротира унутар бунара

У овом случају, могу се користити следеће врсте бушења:

 • ротациони;
 • Схоцкваве;
 • Абесинац.

Ротирајуће ручно бушење изводи се спиралном бушилицом и уређајем у облику жлице за различите типове земљишта. По правилу, ако је земља шљунчана, користи се спирални уређај, а вертикални ископ се врши у земљи. Бушење песковитог тла се врши помоћу цилиндра са специјалним рупама - спиралама.

Метода шок-кабла примењује се на приградска подручја, али се може користити и од стране малих организација које су укључене у развој нових извораводе.

Принцип бушилице је да пробуши тло дизајном "стакла", објесити на статив и убрзати са витлом. Пошто је "стакло" унутра празно, земља се налази у њему, а касније ће се трести.

Нажалост, такво бушење је продуктивно само на меким тлима. Када се тло не задржава у цијеви због протока, користи се плоча. У поређењу са роторском методом, овај тип бушења је дужи и тежи, али канал канала је много бољи и прецизнији.

Најлакши и најлакши начин за бушење тла до дубине од 8 метара - абисинијски. За пробијање, шипка од челика пречника од око 3 цм, има оштро заоштрен крај. Сматра се да без тачног познавања локације подземних вода, могуће је трошити вријеме на неуспјешан рад. Осим тога, за пумпање воде може се користити само пумпа површинског типа која пумпа у цријево за довод воде. Али такав уређај није у стању да створи прихватљив притисак.

Заједничке технике механичког бушења

Механичке методе полагања користе се за кречњачке бунаре, чија је карактеристика најчистија квалитета воде. Такви дубоки извори се називају и артешки и могу дати сталну, велику количину воде високе квалитете, али је могуће подићи са пристојном дубином само уз употребу сложених механизама.

Данас је ротациони метод бушења бунара један од најпродуктивнијих и најнапреднијих

.

За овај рад потребне су основне технике механичког бушења, као што су:

 • завртањ;
 • ротациони;
 • Колона.

Уз помоћ ових технологија могуће је добити бунаре великог пречника. У бушењу на дубини већој од 20 метара, у сваком случају, не може без опреме која је за то намијењена, јер је у стању да превазиђе отпор камених тврдих слојева тла.

Предности механичке ротационе инсталације

Квалитетна опрема за бушење дубоких бушотина производи бушење користећи мало који је фиксиран у олуји и покреће га ротор.

Бушење бунара на роторски начин, очигледно, најраспрострањеније је у модерној стварности

Инсталација на бази ротора и висока процесна способност процеса дају значајне предности током рада:

 • Израђени бунар има високе оперативне карактеристике, може редовно снабдевати велику количину воде;
 • Ниво воде се не смањује, он долази стално;
 • Хидраулична конструкција има дуг радни век;
 • Вода из дубоких извора не садржи жељезо и сматра се да пије.

Дакле, то је користан начин да се обезбеди доступност чисте воде, која ће, штавише, бити довољна за заливање јестивих усева, снабдевање водом у кући, техничке и економске потребе.

Остала механичка опрема за бушење

Постоје и други механички начини стварања мина за вађење воде. Када је потребно извадити воду на пјесковитом тлу илишљунак, најчешће коришћено бушење.

Бушење вијака је погодно за меко и слободно стење

Посебност технологије је уклањање земље из рупе кроз ротациони покрет вијка - посебну шипку с лопатицама.

Опрема је прилично компактне величине и погодна је за мале површине гдје се тешке тешке машине не могу користити.

Предности бушења шрафова су:

 • Брзо извођење радова, због велике брзине процеса;
 • Трљање тла када се уклони, формирајући квалитетан канал;
 • Нема додатних механизама за уклањање пасмине;
 • Нема потребе за испирањем.

Недостатак вијчане конституције лежи у малој дубини и примјењује се само на мека тла.

Други тип механичког бушења није веома популаран јер је погоднији за истраживање због малог пречника уређаја за клање. Да би се проширио пртљажник бунара, потребно је пустити у току длета и стијену која остаје у судоперу како би се уклонила текућина за прање. Главни плус инсталације је да је самопогонски.

Алати за бушење ротора (видео)

Упркос чињеници да ротационе биљке нису погодне за зимску употребу, оне и даље остају на првом месту међу осталим типовима механичке опреме, јер могу пружити највиши квалитет и поузданост за све параметре бушења у било којој врсти тла.Релативна компактност, брзина бушења, примена на различитим типовима земљишта чини их траженим и на територији земљопосједника иу индустријском мјерилу.