Правилно грејање гаса у купатилу

Властита купатило на земљишту уз обалу - прави сан за многе власнике викендица и викендица. Ова традиција је бројала много векова и зато је из категорије једноставних хигијенских процедура прешла у ранг правог начина живота. Главни проблем у уређењу није само у изградњи лијепог и удобног дизајна, већ иу организацији гријања. Пракса показује да је загревање гаса у купатилу - оптимална опција, коју карактеришу економичност, ефикасност и поузданост.

главне користи

Технологија има многе позитивне карактеристике, надмашује другу опрему, без обзира на врсту горива које се користи:

  • Исплативост. Гас у Русији се сматра једним од најјефтинијих извора енергије, уз могућност повезивања на окосницу мреже, а корист ће бити посебно опипљива. Рад такве опреме ће се показати јефтинијим него у случају електричних аналога, што је посебно уочљиво у случају велике сауне.
  • Отпорност на несреће. Озбиљне прекиде електричне енергије карактеристичне за приградска обиљежја могу постати права катастрофа. Вода ће се смрзнути у цевима и котлу ако се не испразни хитно, настали лед ће једноставно уништити металне конструкције. У случају гаса, овај проблем се елиминише, чак и током прекида на главној линији, можете се пребацити на напајање из цилиндра.
  • Безбедност животне средине. Ова имовина је посебно важна за власнике који активно користе простор за узгојпољопривредне културе. Сагоревање гаса настаје без дима, чађе и мириса, производи сагоревања се не таложе, не загађују земљиште и резервоаре. Ово својство такође доприноси чињеници да нема потребе за редовним чишћењем димњака и млазница од производа сагоревања. То је огромна предност опреме над агрегатима за дизел и чврста горива.
  • Нема потребе да се организује простор за складиштење горива. Овај проблем је најхитнији за котлове на течно гориво, за које је потребно имати сталну опскрбу десетинама литара дизела и крутих горива (дрва или угљен).
  • Оперативна једноставност и сигурност. Рад модерних гасних котлова је аутоматизован, бројни сензори контролишу притисак у систему, осигуравају да се горионик не гаси од случајног удисања ветра, није било цурења. Тако се власници могу усредсредити на задовољавање процедура купања, а не остају стално у котлу због страха од било каквих проблема.

Има ли недостатака?

Дакле, гасна јединица има пар минуса. Први минус је први висок трошак опреме, други минус - потреба да се привуку професионалци да се инсталирају како би се осигурала непропусност и исправност прикључка свих грана и извора енергије, провјера рада мјерача, механизама и електронике. Али да ли се ови негативни квалитети сматрају значајнима? Изгледа да не.

Разлог је једноставан - сва почетна улагања су у потпуности оправдана већ у неколико сезона раданакон неколико година гасна опрема ће бити много профитабилнија за електричне и друге моделе.

разноврсност избора

Котао може имати различите контуре:

  • Једно коло - искључиво грејање просторије;
  • Две контуре - загревање просторије и грејање воде за хигијенске и кућне потребе. Најчешћа опција за купање;
  • Три контуре - загревање просторије, грејање воде у хигијенске сврхе, загревање воде у базену или обезбеђивање функционисања топлог пода.

Ако говоримо о типовима горионика који се користе у пећима, они изгледају овако:

  • Атмосферски горионик - најјефтинија опција, проток ваздуха се одвија кроз комору са пепелом, а отвор главног одјељка је покривен. Главна предност овог уређаја је јефтиност због једноставности дизајна, недостатка сензора контроле и друге електронике. Нажалост, такав начин уноса ваздуха није увек ефикасан, недостатак кисеоника доводи до смањења интензитета пламена, што је значајно смањена ефикасност.
  • Горионици са супер-пуњењем који користе вентилаторе који напухују ваздух, тј. Ватра се увек ослања на велику количину кисеоника, гори сјајно. Побољшање дизајна доводи до његовог пораста у цијени, поред тога, постоји и зависност од стабилности напајања, који је потребан вентилаторима.

Са свим пећима може функционисати сауна са ефикасним гријањемматеријал зависи искључиво од жеља власника. Традиционална цигла која изгледа атрактивно и доприноси дугорочном очувању топлоте, сматра се традиционалном.

У ситуацијама када је питање уштеде простора акутно, може се зауставити и на металној јединици, чија је главна предност компактност. Да би се побољшала ефикасност рада, стручњаци саветују да се уређај наметне слојем од цигле.

Дакле, немојте се плашити гасног горива, сматрајте га експлозивним, што не одговара класичном појму купања. Уз дужну пажњу, професионалну инсталацију, таква опрема ће трајати деценијама, задржати оригиналну ефикасност, дати само позитивне емоције!