Правила Фенг Схуија: како ставити кревет у спаваћу собу на вратима

У спаваћој соби се препоруча ставити кревет у супротни угао око врата тако да не омета удобно кретање по соби. Према статистикама, потрошимо око трећине наших живота у овој соби. Стога је веома важно створити позитивну енергију у њој. То ће помоћи Фенг Схуи правилима. Уз њихову помоћ можете уредити спаваћу собу са свим нијансама.

Фенг Схуи Спаваћа соба: Лике Ит

Огромна већина људи, размишљајући о поправци или трансформацији малих соба, уопште не размишља о најмањим детаљима који играју кључну улогу. Према филозофији Фенг Схуи, чак и тривијалност у унутрашњости има одређену енергију и може привући и одбити успјех, богатство, срећу и благостање. О томе како правилно опремити спаваћу собу у Фенг Схуи-у, читајте даље.

Позитивна енергија, названа у кинеској науци - Ки, ствара се у просторији опремљеној у складу са свим правилима. Све се узима у обзир: од избора боје до најситнијег прибора.

Љубичаста боја је одлична за Фенг Схуи спаваћу собу

Унутрашњост спаваће собе пажљиво је промишљена. Опште емоционално стање између две особе које деле исти кревет зависи од локације собе. Важно је створити најудобније и мирније окружење, које се заснива на интимности тренутка и самоће. У фенг схуи овој соби је посвећена велика пажња.

Амулетии симболичне фигурице су само добродошле. Главна ствар - одабрати прави талисман за спаваћу собу. Монетарни амулет за интимну зону није погодан ни на који начин. Одабир савршеног симбола за парове помоћи ће специјалистима у продавницама да продају одговарајуће атрибуте.

Савршена Фенг Схуи спаваћа соба: Правила и препоруке

Позитивна енергија Ки, на којој се заснива сва учења Фенг Схуија, остаје само у просторији која је уређена према свим правилима. Ако намјеравате размислити о дизајну спаваће собе, узимајући у обзир све аспекте кинеске науке, онда правилно уредите намјештај и компетентно опремите собу ће вам помоћи сљедећи савјети.

Правила за спаваца соба у фенг схуи показују:

 • Дизајн просторије - меке и мирне нијансе.
 • Кревет је на правом мјесту (више о томе).
 • Намјештај у просторији није незгодан, већ закривљен.
 • Обавезни ред у соби.
 • Спаваћа соба се налази далеко од погледа других људи (дубоко у стан).
 • Поставка симболизује пуну вредност и хармонију без икаквог наговештаја самоће.
 • Описивање жеља кроз предмете и прибор (слике, фигурице).
 • Исправно изабрано осветљење.
 • Романтична атмосфера коју су створили детаљи унутрашњости.

У спаваћој соби Фенг Схуи потребно је поставити минимални број елемената декорације који се хармонично уклапају у унутрашњост и дати му завршни изглед

Горе наведена правила важе за регистрацијуунутрашњи дневни боравак. Да би се повећала позитивна енергија у овој просторији, препоручује се постављање камина. Али треба имати на уму да су углови у просторији - неповољна подручја, која акумулирају негативне. Камин ће одражавати лошу енергију, ширећи атмосферу удобности и удобности у цијелој кући.

Мала препорука - дизајн спаваће собе не дозвољава присуство акваријума. За фенг схуи, вода је симболичан знак протока новца и среће. Акваријум у спаваћој соби се не препоручује јер је ова соба намијењена за опуштање и опуштање. Најбоље је ставити га у дневну собу, кухињу, уред.

Избегавајте много биљака у соби. Савршено погодна - Сцхеллера и Непхролепис. Помажу повећању влажности у затвореном простору и савршено се баве чишћењем ваздуха од штетних нечистоћа са улице.

Огледало у спаваћој соби по Фенг Схуи-у

Огледала ... Да ли би требали бити у соби и можете ли замислити дизајн без њих? У ствари, избор да се користе зрцалне површине у просторији је сасвим индивидуалан. Ако идете на питање издалека и вођени Фенг Схуи, онда у стану мора бити једно огледало у пуној дужини права. На тај начин, сами себи јасно стављате до знања да сте један интегрални, недељиви и кохезивни.

Огледало за спаваћу собу, према кинеској филозофији, мора испуњавати услове:

 • Нема неспретних облика. Огледало треба да буде стриктно кружно јер умирује енергију особе.
 • Огледалоповршина мора бити затворена у оквир. У супротном, позитивна енергија неће бити одложена у свом размишљању.

Величина огледала може бити било која. У зависности од величине просторије, бирате њене параметре, на основу сопствених жеља. Али запамтите неугодне облике! Огледала не би требало да "оптерећују" просторије својим присуством, тако да не користите више од једне собе.

У спаваћој соби на фенг схуи морате поставити огледало кружног облика

Приликом разматрања себе на површини огледала, обавезно се осмехните. Такав гест ће се прилагодити позитивном и повећати самопоштовање.

Што се тиче постављања огледала у спаваћу собу, постоје нека правила:

 1. Огледало треба поставити испред породичних фотографија. Тако ће се позитивна енергија из пријатних успомена одразити не само на површини зрцала, већ и широм просторије.
 2. Не постављајте огледало испред улазних отвора. Позитивна енергија ће испарити кроз отворена врата.
 3. Строго је забрањено постављати огледала испред кревета. Са становишта филозофа кинеске науке, ово је веома опасно, јер се огледала сматрају диригентима у паралелним световима.

Специјалисти који се баве уређењем соба, узимајући у обзир сва правила кинеске науке, препоручују да се "сакрије" огледало. Правилно постављање - у врата ормарића. На овом месту, идеално је скривен од очију треће стране и не преоптерећује простор.

Огледалопозитивно утиче на расположење и самопоштовање.

Положај кревета у спаваћој соби према вратима

Ако намеравате да направите свој љубавни кут у стилу кинеске филозофије, онда обратите пажњу на главни објекат у соби.

Прво треба да размислите о локацији спаваће собе у стану и боље уредите угао љубави од:

 1. Купатило или тоалет.
 2. Кухиње.
 3. Улазна врата.

Ночь в спальне фенг шуи треба да бъде размесен на глава југа

.

Планирање подручја за спавање требало би такође узети у обзир тако важну тачку као што је локација кревета. Имајући је на погрешном месту, стално ће бити проблема са спавањем или неслагањем у породичном животу. Развијте будући дизајн просторија на основу препорука кинеских филозофа.

За фенг схуи није препоручљиво ставити кревет у спаваћу собу:

 1. На почетку собе.
 2. Између прозора и улазних врата.
 3. Насупрот огледала.
 4. Близу радног простора.
 5. Крените према улазним вратима.

Положај кревета у спаваћој соби на пролазу је описан не само у фенг шуију. Чак и из личних разлога, није препоручљиво ставити кревет испред врата, јер ће аутсајдер моћи да види интимно место самоће.

Најповољнија локација кревета у спаваћој соби - на југу. Ово место доприноси ревитализацији виталности и енергетских токова. Интимни живот младих људи ће се значајно променити, јарке боје и давно заборављене емоције поново ће победитикрутост и незадовољство.

Савети: како ставити кревет у спаваћу собу на вратима (видео)

Фенг Схуи је древна кинеска филозофија, чији је циљ стварање складног постојања човјека и природе. Размишљајући о дизајну спаваће собе, узимајући у обзир сва правила, можете постићи огромне промјене у емоционалној позадини породице и привући позитивну енергију у кућу.

Дизајн спаваће собе Фенг Схуи (унутрашња фотографија)

)