Повезивање лустера са контролном таблом

Данас све популарнији лустери са даљинским управљачем. Екстерно се не разликују од традиционалних стропних свјетиљки, ау каталозима можете наћи и класични кристални лустер и модел модерног дизајна. Комбинира њихово присуство са контролним панелом, који укључује светло у просторији, а такође контролише додатне функције као што су контрола осветљења, различити светлосни ефекти, тајмер за укључивање /искључивање итд.

Према томе, избор лампице са контролном таблом, која је идеална за одређени дизајн ентеријера, неће бити тешка. Посебно ако се ради о моделу из каталога "Гусев лустер". А како да га повежемо, рећи ћемо детаљније.

фазе инсталације

Инсталирање модерног лустера на даљинском управљачу слично је поступку уградње уобичајеног модела. Главна ствар коју треба проверити у продавници су упутства за инсталацију и сви детаљи наведени у комплетној листи производа. Поред тога, пре куповине обавезно проверите исправност лампе и контролне табле.

Прво, потребно је на плафон причврстити перфорирану шипку. Овај дио, заједно с монтажним вијцима, мора бити испоручен са сваким моделом. Али пре него што то урадите, проверите да бушилица не оштети ожичење. Ако је плафон направљен од сухозида, онда стандардне вијке треба замијенити аналогијама попут "Молли".

повезивање лустера

Када се причврсти за плафон шипке, потребно је раставити електрични водће омогућити сигурно повезивање лампе.

Жице које излазе из плафона треба да буду поравнате по величини и уредно очишћене за око 1,5 цм. Затим налазимо контролну јединицу са прикључком за повезивање жица (који се налази у горњој посуди сијалице). По правилу, терминали потичу од живљења у три боје:

  • црвена или смеђа - (Л);
  • црна или плава - (Н);
  • жуто-зелена - (ПЕ).

Слова "Л", "Н", "ПЕ" означавају "фазу", "нулу", "земљу", респективно. На основу тога, проводи се ожичење.

Обично се лампа прекида од стране произвођача, али ако желите да промијените групе по властитом нахођењу, можете користити схему повезивања, која је у облику наљепнице прикључена на контролер.

Након спајања на мрежу, потребно је узети коначно сакупљање елемената лампе. Запамтите да сијалице морају бити увијене да би се осигурао добар контакт са поклопцем. Сада можете укључити напајање и провјерити рад контролне плоче.