Потрошња електричне енергије кућанских апарата

Разумне уштеде никада нису престале, посебно када су у питању породични буџети. Можете одбити употребу свих електричних апарата и живјети у свјетлу керозинске свјетиљке, али много разумније ће бити анализа и планирање таквих трошкова. Најважнија информација за такве сврхе ће бити колико електричне енергије троши кућне апарате, као и кључне тачке како смањити ову бројку. Све ове нијансе ће нам помоћи да разумемо наш чланак.

Ко је главни кривац потрошње електричне енергије

Распон опреме у нашим домовима је природно различит, као што је модел, класа потрошње електричне енергије и снага кућанских апарата. Сви ови фактори несумњиво утичу на количину утрошене енергије и, сходно томе, на трошкове ове ставке. Да бисте тачно идентификовали главног потрошача, можете направити следећу табелу:

У нашем случају, укупна потрошња је 180 кВх мјесечно. Наравно, таква пажња неће бити посебно прецизна, јер време рада, број и врста опреме која се користи може значајно да варира током времена. Размислите о сличној табели брже од било које полазне тачке која ће вам омогућити да одредите начине за уштеду енергије у вашем дому.

Неевидентирани трошкови електричне енергије


клима уређај - потрошња у љетним мјесецима 100-150 кВ /сат мјесечно

Наравно, у прелиминарном обрачуну потребно је додати још једну ставку која карактерише непредвиђене трошкове. Не ради се само о употреби апарата за кафу и других малих кућних апарататехнологије, без којих више не замишљамо удобан живот. У зависности од услова живота, може се користити водоводна станица, циркулациона пумпа у систему грејања, електрични гасни котао и конвектор, као и бојлер, бојлер, електрични шпорет или рерна и заваривање. Листа се може рачунати дуго времена, јер у савременом животу многи кућни апарати преносе енергију кроз електричну мрежу.

Потрошња електричне енергије у овом случају је "повучена", а електрични апарат у стању приправности, када је жица укључена у мрежу. У суштини, ово је ситница, али ако рачунате трошкове за мјесец, годину ...

грејач уља - 150-300 кВ /х зими

Власници клима уређаја су такође приморани да додатно плате за могућност удобног одмора од вруће температуре. У зимском периоду трошкови расту због употребе гасних котлова, конвектора и гријача. Потрошња електричне енергије од стране клима уређаја чак и при минималној потрошњи кошта око 100-120 кВ месечно, што може значајно повећати ваше трошкове. Капацитет домаћих уређаја за гријање је такођер довољан да се "уврне" у хладно вријеме, тако да је прије куповине такве технологије потребно израчунати сврсисходност његове употребе.

Како можете да штедите?

Неразумно је потпуно напустити предности модерног живота, али да би се уштедјело, могуће је обратити пажњу на расхладне уређаје који штеде енергију, јер ће овај уређај радити током цијеле године без обзира на временске прилике.Ако избројите колико енергије троши ваш телевизор и рачунар месечно, можете у потпуности да утичете на тај износ одабиром једног оперативног уређаја. Монитор је често укључен на један дан без користи, а радна ТВ постаје позадина на којој обављамо свакодневне задатке. Ослобађање од таквих навика није лако, али за мјесец дана то ће резултирати смањењем рачуна за струју.

Друге методе штедње електричне енергије:

  • Заменити све уређаје за осветљење новим енергетским или ЛЕД лампама. Примарна инвестиција је стоструко исплатива са изванредном уштедом и дугим вијеком трајања.
  • Ако често користите електрични чајник, увијек долијте воду онолико колико вам је потребно, а не резервну. Нажалост, лутке које штеде енергију још нису смислиле, али је у потпуности на вама да подесите начин коришћења.
  • Пренесите рачунар у удобан режим приправности. У том случају, он се аутоматски искључује ако постоји одређени период неактивности. Када се укључи, он ће, сходно томе, трошити мање енергије, што је такође важно.
  • Одлеђивање фрижидера и замрзивача на време такође је део уштеђевине породице. У формирању значајне количине леда на зидовима повећава се потрошња електричне енергије, па се побрините да се тај фактор елиминише.
  • Употреба екрана који рефлектују топлоту ће помоћи да ефикаснији рад грејача и конвектора.
  • Замјенске инсталације и организација локалне расвјете у кухињи или у рекреативној областизначајно смањити трошкове.
  • Употреба адаптера и продужних каблова повећава потрошњу енергије.
  • Када купујете нове електричне уређаје, боље је да преферирате економичну класу потрошње. Главне позиције су дате у табели.

Један од најраспрострањенијих начина штедње електричне енергије је инсталација вишеструких тарифних бројила. Ово ће омогућити неке уређаје ноћу, када ће струја коштати мање. Ова пракса се одлично показала у иностранству, али нажалост, све док се нисмо навикли на нас.

Потпуно одустати од употребе електричних уређаја, вјероватно, не може бити у модерном свијету. Чак и гасни котао и конвектор за грејање треба да троше одређену количину енергије за њен рад. Ако се ради о апарату за заваривање, котлу или клима уређају, проток је значајан чак и код краткотрајне употребе. Ипак, потрошач купује све више и више различитих електричних апарата, тако да ће бити неизбежно открити главни "кривац" за рачуне за струју, као и доказане методе паметне економије које ће помоћи у смањењу трошкова.