Поравнајте Ротхбанд строп

Квалитативна поправка је сложено питање, чија одлука зависи од низа фактора: избора и квалитета грађевинског материјала, технологије извлачења композиција и смеша, вјештине радника. Препоручује се да се максимално потрудите да изравнате плафон. Добра опција је жбука Роттбанд. Брзо се суши и омогућава вам да обављате посао за оне који немају одговарајуће вештине.

Ротхбанд - шта је то

Строп с много деформација, који је управо био насликан, не даје соби привлачност. Да би површина изгледала естетски угодно, потребно је исправно приступити њеној обради и регистрацији. Најбоља опција за додавање стропа презентабилном изгледу је жбука Ростбуд.

Роттбанд је модеран грађевински материјал за украшавање плафона, који се по приступачној цијени разликује. Ово је квалитетна алтернатива дуготрајном уобичајеном китију. Гипсани малтер немачке компаније Кнауф има много предности које му дају велику популарност.

Карактеристике Роттбанд-а:

 • безопасно складиште
 • Отпорност на паљење
 • пластичност
 • за брзо сушење
 • могућност комбиновања са изолационим материјалима

Поравнање Роттбанд стропа вам омогућава да постигнете добре резултате.

Гипс се добија прерадом природног камена. Завршна обрада овог материјала позитивно утиче на микроклиму у просторији. Порозна структура смеше је способна да апсорбује влагу из ваздуха која је виша од ње и да је враћа када је у мањку. Кит нијеима мирисе, не емитује штетне материје, не гори, због чега се повећава ниво пожарне сигурности у просторији.

То је пластика, што објашњава једноставност његовог разређивања и примене на полицама. Могућност комбиновања са изолационим материјалима омогућава вам да побољшате звучну и топлотну изолацију просторије, што је важно за станове у панел кућама.

Да би поравнање стропа Ротхбанда изашло у форму, мајстор мора:

 1. Квалитативно припремити радну површину и алате;
 2. Припремити смешу у захтеваним пропорцијама;
 3. Разблажите мешани раствор око 20 минута (ово је оптимално време);
 4. Нанети раствор од гипса у слоју од 3 мм до 50 мм.

При одређивању дебљине слоја игра улогу основа конструкција (цигла, бетон, суви зид) и обиљежја планирања стана. Због повећаних адхезионих својстава могуће је жбукање, чак и изазивање лопте у пар мм.

Усклађивање Роттбанд стропа

Припремите неопходну опрему пре припреме горње границе за третман. Листа потребних алата за рад:

 • спатула
 • преносни ниво и укупни
 • електрична бушилица
 • миксер
 • фалцон
 • гипсана лопатица
 • кашика
 • шина за гипсане радове
 • кашика
 • правило
 • маказе на металу
 • гипсани светионици
 • светионици на платну
 • боје и металне решетке

Број сваког инструмента, изузев мреже и светлосних сигнала, је један примерак.

припрема стропова

Пре наношења кита са плафона, уклоните свесувишних производа и материјала. Припрема стропа корак по корак:

 1. Чисто од старе боје, гипса, тапета са специјалним композицијама или обичном водом;
 2. Нанесите анти-гљивични препарат у случају пораза неких делова гљивица;
 3. Третирајте са прајмером.

Ова припремна фаза је завршена.

Светионици

Ако желите, можете користити сигнале и одбити их. Њихова инсталација захтева следеће:

 1. Нанесите етикету не мање од 10 мм испод дна зида;
 2. Пренесите етикету на све углове уз помоћ нивоа воде и затегните навој шарке;
 3. Одражава оријентационе линије;
 4. Одлазите 10-15 цм од површине и нанесите слој раствора на који ће бити инсталиран свјетионик;
 5. Залијепите сигнал на нацртану линију и поравнајте са правилом и нивоом;
 6. Сљедећи свјетионик је постављен на удаљености мањој од дуљине правила од 15-20 цм;
 7. Причекајте 2-6 сати док се беж потпуно не осуши.

Ростанд стропни малтер без свјетионика је тежи, али је могуће. Свјетионици се користе ако је површина неравномјерна и недостаци су изражени или је површина собе велика, иначе је њихово присуство опционално.

Да би се ожбукао плафон без светионика, користити преносни и општи ниво за проверу једнакости сваке парцеле.

За разлику од технологије рада са свјетионицима, нема потребе да се рјешење одмах пребаци на велику површину, јер ће грешка бити значајна. За наношење мешавине потребно је мало правило и кружна кретања.

процес поравнања

Да бисте припремили раствор, улијте хладну воду у пластичну посуду и додајте суву мешавину. Да бисте добили хомогену масу, користите бушилицу са одговарајућом млазницом за мешање или грађевинском мешалицом. Раствор се држи 5 минута и поново мешати. Смеша у куваном облику треба да има конзистенцију густе павлаке.

Ако се планира наношење отопине ​​чак и на зидове, процес жбукања би такођер требао почети са стропом, с глатким помицањем до носивих конструкција. Ставите смешу на сокола и напуните је размаком између светионика.

Идеална дебљина слоја је 20 мм. Ако је потребно, нанесите слој мањи од 20 мм, користите лопатицу. Алат мора бити усмјерен на своју страну уз помоћ цик-цак покрета. Рад након прве фазе заглављивања плафона се обуставља и обнавља за 1-2 дана.

Поравнање стропа Ротбанд може се извести у односу на конструкције било које врсте - цигла, бетон, суви зид. Грађевински материјал се такође користи за обраду зидова.

Плафонски плафони могу бити било којег типа: да се изгладе како би се постигао сјајни сјај, или, обрнуто, да се обезбеди конструкција помоћу алата за калупљење.

Садржај полимерних адитива у композицији омогућава минималан напор да се постигне једнака површина. Роттбанд - савршено рјешење за почетнике.