Популарни обрасци за дјечаке

Цросс-везење развија пажњу и памћење како код дечака тако и код девојчица Вишивание крстови су занимљива фасцинација, како за дечаке тако и за девојчице. Ово је веома корисна лекција која промовише развој финих моторичких способности и маште.

Узорак за дечаке са крижем

Узорци за укрштене дечаке се разликују у дечијим темама које могу да привуку дете на посао. Главна ствар у везу је разумевање принципа, а онда је процес толико повучен да је већ тешко одвојити се док се посао не заврши. Модерни сетови садрже све што је потребно за обављање овог посла, само требате одлучити о слици коју желите да извезете.

Што је дијете старије, то је схема везивања тежа, он може понудити

Шеме за дјечаке могу понудити за везење:

 • авион;
 • аутомобил,
 • пас;
 • сидро;
 • Брод.

Везање дечака са крстом

Међу шемама за везење често се траже слике које садрже слике људи, тачније дјеце. То може бити дјечак или дјевојчица или обоје заједно. Често на слици дечак љуби девојку која изгледа веома слатко и смешно.

Између везова, слике деце се често виде као слике:

 • животиње;
 • метрике;
 • Цартоон Хероес;
 • играчке;
 • Природа и тако даље.

Слика слатке мале дјеце привлачи не само дјецу, већ и одрасле који су извезени с још више везаса ентузијазмом

Свако може научити како да извуче крст. Ова врста уметности може се користити не само за декорацију декоративних унутрашњих елемената, већ и за одећу. Са крижем за везење може се лепо нацртати кошуља, блуза, хаљина, фармерке, итд.

Алати и материјали

 • Нити мулине;
 • платно;
 • Игла са тупим врхом;
 • Шема за везење.

Или можете купити готов сет у продавници у којој имате све ово.

Пре него што кренете, пажљиво проучите упутство за употребу

За почетак, треба пажљиво прегледати шеме које одређена слика одговара боји нити.

Данас, платно већ има слику у боји која олакшава процес рада.

Лакше је ако се на послу користи неколико игала, од којих свака одговара боји. То ће вам омогућити да користите праву боју одједном у низу без резања нити друге боје која није коришћена до краја.

Вез за криж за дечака

За брзо и лако везење крста, ако разумете технологију крижа шава. Слика излази кохерентно, чак и прелепо, ако је сав посао изведен уредно.

Комплети за везење привлаче децу и одрасле, и сваки ће наћи омиљену шему у продавници.

Дјечаци који су везени, говоре боље и мање је вјеројатно да ће им требати помоћ терапеута говора

Сетови за децу од три годинеразликују се једноставним узорком, гдје су крижеви значајни. Комплети одраслих се повећавају. Користи се више нијанси боја.

Дечаци често више воле извезивати тенкове, аутомобиле, авионе. Резултат стварања је њихов ентузијазам и узбуђење. Психолози и педагози истичу да се дечаци који могу да извезу одликују добрим рукописом и марљивошћу.

Коришћење везова за укрштање бодова

Раније је везивање било традиционална вештина, коју су учили децу од најранијег доба. У свакој породици се може видети вез - традиционална мајица за укрштање.

Данас је добар начин за скраћивање вечери. Али важно је разумети да везење није само пријатно време, већ и веома корисна активност, која је од велике користи.

Вез од дјетињства промовира активацију развоја говора дјетета

Вез, дете понавља имена боја, учи да разликује њихове нијансе. Дете учи да броји, тренира у оријентацији на платну и платну. Дечак се учи да користи иглу и конац. Поред тога, важно је приметити велику корист у развоју естетских осећања и развоју финих моторних руку.

Употреба веза уз крст је непроцјењива. Зато сатови рада у школи укључују неколико сати упознавања цијелог разреда с различитим врстама везења. Пошто сте добили основе за обављање крстова на часовима, можете сами да извезете целу слику.

Да би интерес детета за рад постао још већи, боље је да са њим одете у радњуи купи му сет са сликом коју је волио. Боље је направити првих неколико шавова заједно с дјететом, како би се сјетио технологије шивања (прво десно, а затим натраг), а онда нека дјечак сам покуша обавити посао.

У почетку, дете ће имати малу помоћ - уметните конац у иглу, причврстите конац на крају рада, помозите пребројавати ћелије и одредити жељену боју. И чим дечак разуме технологију, он може без помоћи да заврши посао до самог краја.

Везење метрике за дечака (видео)

Први радови треба да буду веома једноставни, лаки за извођење. У супротном, дијете је уморно од овог посла и прије жељеног резултата.

Примери шаблона за дечаке (слика)

)