Поправите плафонске плафоне својим рукама

Преклапања - то су носећи елементи грађевинских конструкција који дијеле унутрашњи простор зграде на поду, док је преклапање хоризонтална структура која раздваја вертикалне просторе у висини. Условно, сва преклапања су подијељена на подрум, интеријер, поткровље и поткровље. Као материјал за преклапање могу се користити армиранобетонске плоче, метал и дрво. Обрасци плафонских слојева ће зависити од дизајнерских карактеристика просторије.

Плафон без насипних плафона: погледи и карактеристике

Стропови без посаде су конструкција од чврстих армиранобетонских плочица.

Постоје 3 врсте не-лажних плафона:

 1. Монолитни.
 2. тим
 3. Колективно-монолитни.

Да би се поставила неклизајућа површина, потребно је претходно инсталирати оплату. Ово се може урадити водоотпорном шперплочом. Дизајн се препоручује да се третира са специјалном композицијом која ће се супротставити лепљењу материјала.

Елементи разних врста преклапања

Након постављања оплате потребно је подупирати оквир стропа и причврстити арматурну мрежу. Одозго је потребно бетон попунити бетоном.

Одаберите плафонски плафон у дрвеној кући

Приликом поправљања дрвене куће, обично се користе греде. Основа такве обраде су дрвене греде, које се заснивају на потпорним зидовима зграде.

Ако одлучите да користите преклапање Беам, обратите пажњуна материјалу дрвета. Пожељно је користити лиснате или црногоричне сировине. Материјал треба добро осушити.

Приликом постављања греда у дрвену кућу, размотрите следеће нијансе:

 • Удаљеност од греде до димњака треба да буде већа од 50 центиметара.
 • Дрво се мора третирати посебним антисептиком како би се избјегла појава гљивица.
 • Сваки други сноп мора бити причвршћен на зид помоћу челичног сидра. Ова техника ће повећати снагу структуре.

Схема на лесно прекъснение с разъемами гребенов

Подне плочице су погодне за завршну обраду дрвене куће. Користе се много рјеђе, јер имају велику масу. Предности поплочаних подова укључују трајност, отпорност на ватру и високу механичку чврстоћу.

Колика би требала бити дужина стропа на плафону

Да би структура на плафону имала високу чврстоћу, потребно је направити прелиминарни прорачун. Да бисте то урадили, узмите у обзир дужину лета уз помоћ конструкцијског рулета.

Ако је ваша кућа направљена од блокова, греде морају бити положене у гнезда на дубини од најмање 100-150 мм. У зградама са зидовима од опеке дужина лета је слична.

Ако је ваша кућа направљена од дрвета, онда морате положити греде на дубини већој од 70 мм.

Уградња подних греда у дрвену кућу (видео)

Који материјал се користи за прекривање стропа

Ако сте почели да поправљате плафонске стропове у кући, моратепронаћи одговарајући материјал. Покријте плафон дрвеним, металним и бетонским строповима.

Рационално је користити дрвене греде у дрвеној кући, јер то не компликује дизајн. Осим тога, такав материјал је непретенциозан и има високу чврстоћу. Предности дрвених подних облога се могу приписати и ниској цијени материјала и недостатку употребе специјалне грађевинске опреме.

Метални плафони се не користе онолико често колико су склони корозији при високој влажности просторије. Овај материјал је издржљив и једноставан за одржавање. Предности металних прекривача укључују могућност поправке на већој просторној површини.

Заради практичност и трајност, бетонске плоче су најпопуларније преклапање које се користи у изградњи стамбених зграда

За монтажу металног стропа требаће вам:

 1. Канал.
 2. Металне греде.
 3. Мрежа од гипса.
 4. Хидроизолациони материјал.
 5. Гипс.
 6. Подне плоче од плоча.

Као што видите, потребна вам је велика количина материјала за извођење инсталације. Зато је непрактично да се плафон покрије металном конструкцијом ако имате ограничен буџет.

Армирани бетонски плафони користе се у приватним кућама изузетно ријетко. То је због чињенице да такав дизајн има велику специфичну тежину. Поред тога, уградња бетонских подова захтева специјализовану грађевинску опрему.

Шеме монтаже дрвених подова

Пре инсталирања, потребно је припремити материјале. За рад ће вам бити потребна бушилица, тестера, секира, чекић, ексери, равни, причврсни елементи. Приликом одабира дрвета, обратите пажњу на његов квалитет. Треба да буде добро осушен и без дефеката.

Схема на монтажване на гълки прекъсна

Приликом постављања дрвеног плафона потребно је:

 • Обрада дрвета антисептичким раствором. Ако су греде базиране на зиду, који је израђен од бетона, умотајте их у неколико слојева кровног материјала.
 • Направите гнездо испод греде. Испразните простор утичнице помоћу монтажне пене.
 • Инсталирајте додатне полице на зидове оквира греда.
 • Поставити слој изолационог материјала на осигурани ваљак. Одлична минерална вуна ће стати. Овај материјал је издржљив и има ниску цијену. Важно је напоменути да између заостатака и изолатора не би требало бити ни најмањег размака.

Ако инсталирате прекривач између два спрата, обавезно га извуците. Да бисте то урадили, дуж бочне ивице греде, потребно је закуцати специјалну шипку.

Изградња преклапања у дрвеној кући (видео)

Извршите поправке прекривача својим рукама, под условом да су у складу са главним правилима и прописима. Ако желите да направите плафон за дрвену кућу, обавезно извршите одговарајуће прорачуне. Дајте предност конструкцијама мале густине. Ако планирате да направите плафон између спратова,будите сигурни да ћете то извести. Ово ће сачувати структуру од деформације.