Поправите навијање око куће властитим рукама

Одредите потребне накнадне поправке намотаја око куће у цијелости или неки његов дио - једноставно. Довољно је да након кише погледамо "понашање" воде. Ако падне до темеља зграде, неопходна је обнова пећнице. Ако се, међутим, одступи од темеља, онда нема потребе за таквим догађајем.

Опћенито, за почетак је потребно разумјети што је пећ и која је њезина сврха. Барем кратко. На тај начин, пећ је водоотпорна облога око зграде. Главни задатак овог пројекта је заштита темеља од штетног дјеловања воде. Уосталом, ако се вода стално накупља у близини темеља, то може довести до катастрофалних посљедица, све до појаве пукотина, па чак и уништења темеља. Она је у уклањању воде из темеља и формира се главна сврха пећи. Иако се често користи и као пјешачка зона дуж куће.

Поправљање намотаја око куће властитим рукама почиње анализом и планирањем. Прво утврђујемо општи принцип испуштања воде из темеља. Тамо ће ићи. Постоје две варијанте - или само од темеља, или од темеља и на одређеном месту (јарак, травњак иза куће).

Друга опција ће бити мало компликованија. Али то је на њему и ми ћемо размотрити процес рада. У овом случају потребно је одредити крајњу тачку одвода. Уосталом, на крају, ово место ће бити најниже, тако да сва вода падне овде. Из њега и гурање, опремање решетке за попуњавање. КадаТреба схватити да велика пристрасност уопште није потребна. Могућа шема цртања фурнира приказана је на слици испод.

Тако се поставља решетка за бетон, почевши од места одвода до супротне стране куће са сталним праћењем користећи ниво зграде присуства нагиба.

Пуњење се врши даље. Поправак зуба треба очистити од прашине и прљавштине. Након тога, ако желите, можете ставити циглу, камење, метал на стару површину ... То се може учинити да се смањи проток отопине. Ако се планира попунити мали слој бетона, онда

Даља обнова зграде око ваше куће властитим рукама је изливање бетона. Рјешење можете мијешати ручно (види овдје) или помоћу мјешалице за бетон (види овдје). Бетон се може покренути са највишег нивоа и са дна. Али ипак је боље кренути од најниже тачке, тако да је додавање малог решења у процесу рада много лакше. У том случају увек пратите планирану косину.

Важно! Не заборавите да морате направити и малу косину испаравања, која вам омогућава да одводите воду из темеља.

Немојте претјерати и појачавати бетонско рјешење.

Уопштено говорећи, нема посебних тешкоћа у пуњењу малтера у оплати.

Онда чекамо неколико дана док бетон не пресуши и уклони оплату. При томе је завршена обнова завоја око куће. Остаје само чекати кишу и чекатирезултат вашег рада.

Као што се види на слици горе, са постављеним задацима се врши гашење.