Полица за књиге сопственим рукама - модерна дизајнерска решења и њихова имплементација (82 фотографије)

Без обзира на то колико брзо ће се развијати дигиталне технологије, без обзира на то који би се гадгети појављивали, и не би могли замијенити папирнату књигу. А ако постоје нове књиге у кући, онда постоји потреба за полицама за књиге. Али тешке полице су застареле, али уместо тога дошле су са лаким полицама, понекад са потпуно незамисливим материјалима и необичним изгледом.

Многи домаћини то раде сами. Они су спремни да поделе идеје о томе како сами направити полице с књигама.

Предност лаких полица које се сами израђују је да се могу поставити у било који слободни кут. Ако је просторија мала, и нема апсолутно никаквог мјеста за кабинет, полице се могу поставити у близини зида десно, лијево и на врху улазних врата.
Полице се такође могу налазити у нишама и отворима, укључујући врх прозорског отвора и његових бочних зидова, ако је прозорски праг довољно широк.

На прозорској дасци можете уредити простор за читање, ако на њега ставите мали мадрац и неколико јастука на каучу.

Главно је да се полице не колабирају на главама власника, па их треба одвојити, а даље од кревета.

Идеје за модерне полице за књиге

Није обавезно да праве дрво, што је довољно скупо да их направи. Картонске кутије које се могу закрпити филмом и причврстити заједно у облику полица ће стати, а затим их причврстити на зид.

Регименте појасева

ЈошЈедна варијанта најлакше полице коју могу користити студенти који живе у хостелу. Потребан је 4 идентична појаса за хлаче. Потребно их је спојити и затворити крајеве. Биће два фелге.

Сада треба да узмете две даске које су боље за полирање, тако да нема расцјепа. Ово је полица. Вежите вијке на обје стране, прво на полицу која ће бити нижа, а затим на ону која ће се налазити изнад. Цела конструкција је причвршћена на зид, полица је спремна.

Ламинатна полица

Прекрасна полица за књиге може изићи из остатака ламината са обрасцем који опонаша рез дрвета. Његови елементи имају тачно ширину која се поклапа са ширином књига.

Ако нема ламината, обрезивање шперплоче, иверице, плоче од влакана, пластике за прозорске клупчице, дрвених панела за намештај

Неопходно је да се рукује полицама тако да не буде избочина и оштрих углова. Ако користите стакло, боље је ставити га у радионицу за резање полица, ивица и бушење рупа за монтажу.

Леттерс-Бок

Једна од многих фотографија ормара за књиге показује оригиналну идеју за тинејџер или студентску собу. Шперплоча или лагана пластика производе волуметријска слова, празна изнутра. Ово је мјесто гдје се могу смјестити књиге унутар слова.

Препоручује се да књиге буду исте величине да изгледају уредно. Из слова може бити име домаћина собе или његов омиљени бенд.

Тоолбок

Могуће је прилагодити за чување књига све што желите, све до тијела старе гитаре или контрабаса, причвршћене на зид или на под.

Стара мердевина, која се може користити по својој сврси, али се може прилагодити као сталак.

Пластичне цијеви за водоводне инсталације могу играти улогу оквира за полице за књиге. Биће довољно јака, али са њом ће имати малу тежину, лако ће се саставити, раставити, променити облик конструкције.


 • Подне лампе властитим рукама - детаљан опис процеса стварања подне свјетиљке (59 фото-идеја)

 • Матрица за лептире: јединствене идеје за креирање модерног дизајна (80 фотографија + видео)

 • Витражни прозори у ентеријеру - у којима су просторије релевантне и 78 фотографија најбољих трендова сезоне

Пластична полица

Полице за књиге на зиду могу имати потпуно необичан изглед. Алуминијске плоче захтијевају неколико идентичних елемената у облику слова "П". Причврстите их на базу тако да се налазе на зиду паралелно са подом. Овај дизајн ће се појавити.

Књиге се не стављају на њега, већ се назнију на ребра тако да су њихови корени усмерени према горе.

Бооксхелф боок На крају, сама књига може постати полица. Можете користити стари директоријум или речник. Поклопац полице треба причврстити вијцима и матицама тако да је немогуће открити. Ово је неопходно да би седизајн је био јак. Полица је спремна.
Остаје да се поправи на зиду и стави на њу неколико књига. Изгледа да се гомила књига уопште не држи.
Ако материјали на полицама изгледају нерепрезентативно, они се увијек могу одбити. За то можете користити различите технике: децоупаге, колаж, црацклеур, аппликуе, паинтинг и друге. Боље је дрво прекрити антистатичким лаком, тако да се прашина на њему не би смирила.

Фотографија полице са сопственим рукама

  \ т

 • Папер Тулип (84 пхотос): Детаљне упуте за креирање папирног цвијећа

 • Новогодишњи украси: модерни бриљантни играчки и стилски производи са сопственом руком (86 слика)

 • Бундева на Ноћ вештица - стилске идеје и актуелни трендови сезоне (74 фотографије + видео)

  \ т

 • Удобност у кући властитим рукама - основа за стварање угодног окружења. 66 фото-идеја од дизајнера

 • Укус својом руком: избор укуса и њихова количина. Најбољи рецепти и 68 фото састојака

 • Лустер властитим рукама - корак-по-корак упуте о томе како створити стропни лустер (62 фотографије)