Полагање плочица у купатилу

Полагање плочица у купатилу - ово је један од најраспрострањенијих, али ипак рафинираних и издржљивих начина да се овој соби пружи пристојан изглед. Велики асортиман керамичких производа импресионира својим богатим избором и даје могућност реализације било каквих дизајнерских одлука. Али да би плочицу ставили на саму купатило и још увек квалитетно, требало би да знате за неке детаље овог процеса. А такви подаци, или барем део тога, такви радови се могу урадити лично, а не горе од професионалаца.

Пре него што пређемо директно на процес полагања плочица, потребно је разјаснити двије кључне тачке. Први - зид мора бити једнак. Квалитет резултата у великој мери зависи од овог индикатора. А друго - лепак за плочице је намењен за лепљење! И само за то. Не морају да изравнавају зидове.

Полагање плочице у купатилу почиње означавањем његове будуће локације на зиду. У овом случају, величина собе је мала и износи 165 к 170 центиметара. Димензије изабране у плочици продавнице - 20 до 30 цм. Почињемо да радимо са зида за 165 цм, али постоји једна скромна тачка, која заслужује пажњу - ако почнете да лепите из угла, морате да убаците око 5 цм плочице у супротном углу . Последично, зид ће изгледати асиметрично. За некога, ово стање ствари можда не изгледа значајно, али неко се неће одморити. Излаз из ове ситуације може бити следећи: одредити центар зида и нацртати вертикалну линију на којој треба закључитипрва плочица, комбинујући свој центар са истом функцијом. У том случају, у угловима ће бити положени комади плочица, једнаке величине.

Да би се плочица ставила у купатило, можете користити један уобичајени метод, који поред тога знатно поједностављује сам процес. Са чекићем и типлама, водоравни профил је фиксиран на зид хоризонтално. Његова локација је одређена тако да је цијели плафон досегао плафон.

Затим нанесите глутинозни раствор на зид са лопатицом, која се мора олабавити лопатицом за зупчанике. Лепак треба да покрије површину приближно на висини првог реда. Као што је раније одлучено, полагање првог реда почиње од центра до углова уметања грађевинских укрштања између плочица. Завршни угаони сегменти плочица постављају се у задњем смеру. Чим се први ред положи, можете подесити положај плочице. Након тога можете наставити до другог и наредних редова.

Ако квалитет плочица оставља много да се пожели (на пример, стране су различите величине), можете ићи једним триком. На плочици првог реда налази се једна плочица. Између њих, уз помоћ конструкцијског "правила" потребно је нацртати црту на горњем нивоу плочице. Ова функција ће послужити као водич за израду другог реда. Затим се између плочица наноси лепило и стави други ред. Примена ове технике кроз сваки ред ће вам омогућити да добијете добар квалитет рада.

Полагање плочица у кади треба да се врши на идеално равној подлози. АндУпотреба нивоа у овом случају није обавезна. Пошто је зид раван, већ ствара раван и ниво плочица. Овај метод вам омогућава да саставите и савијте плочицу. Такође повећава брзину рада неколико пута и чини процес много лакшим. То је све што можете рећи о томе како да сами поставите плочицу у купаоницу.