Полагање плочица на поду Домовник.ру

Ако изаберете плочицу за површину пода у кући, онда морате узети у обзир многе факторе да не бисте били разочарани својим избором. То могу бити:

· Материјал високог квалитета;

· трајност употребе;

· Отпорност на различите утицаје;

· Естетска привлачност.

Најпопуларније врсте плочастог премаза су керамика, клинкер и цотто. Сваки од ових типова се израђује уз помоћ руку, али уз помоћ потребних алата и знања о технологији монтаже, као и искуства у области грађевинарства.

Данас се плочица користи не само за покривањеподовау купатилу и ВЦ-у, већ и за друге просторије у стамбеним просторијама. Дизајнерска решења која користе материјале са плочицама су једноставно неограничена, тако да постоје многе нестандардне и оригиналне опције за декорацију.

Главне предности овог материјала, представљене као метода обраде, су:

· Висок ниво чврстоће (више од 2,5 пута у армиранобетонским конструкцијама), ако се исправно прати технологија монтаже и производње;

· Дизајнерска свестраност, захваљујући широком спектру палета боја на тржишту, као и разним отисцима, имитацијама за камен (дрво) и цртежима;

· Висока трајност, понекад достиже 50 година без губитка првобитног изгледа и квалитативних својстава;

· Отпорност на воду, заправо, зашто се плочица користи у купатилима и тоалетним потрепштинамапросторије;

Недостатак сталне или посебне бриге.

Недостаци употребе таквог материјала у грађевинским радовима укључују:

· Ниски параметри топлотне изолације, који су, у принципу, прилично добри у топлијој сезони, али током хладне сезоне, без домаћих папуча и вунених чарапа, не могу;

· Потреба за савршено глатком и глатком површином за директну монтажу, у супротном, плочица се може носити много раније од времена корисног рада;

интензиван и технолошки сложен процес инсталације.

Трошкови таквог материјала директно зависе од квалитета и укупних димензија. Просјечне цијене плочастих модула у Русији су у распону од 850-1050 рубаља по квадратном метру.

Величина која је потребна за покривање површине је такође значајан фактор приликом састављања процјене за грађевинске радове. Међутим, ако ставите плочицу сами, онда се буџет за нови секс може значајно смањити.

Да бисте избегли погрешно тумачење квалитета материјала који одаберете, обратите пажњу на ПЕИ-ИИИ или ПЕИ-И-В плочице. Ова категорија материјала омогућава постављање плочица на било коју површину.

Наравно, додељени буџет не игра последњу улогу у коначној одлуци о стицању одређене опције коју додељује додељени буџет. Али не заборавите да је то дугорочна аквизиција, чија ће се цијена исплатити удобношћу и удобношћу властитог дома.

Када се одлучите за опцију подне облоге, моратеизрачунајте потребну величину. Ако радите поправке сопственим рукама и немате много искуства у овом послу, онда је боље кренути од рационалног приступа без различитих оригиналних идеја. То јест, ако имамо собу величине 4к4 м, најбоље је покрити њене подове плочицама од 40к40 цм како би се минимизирао грађевински отпад.

Да се ​​не би чекић залијепио плочицу, прво је нанијети на под без љепила како би се осигурало да су прорачуни и величина случајности точни.

Свако ко је одлучиода положи плочицу својим рукамамора добити од свог сопственог арсенала или набавити са таквим алатима и материјалима:

1. плочасти материјал;

2. кит;

3. монтажни ниво;

4. резач плочица;

5. лепљиве супстанце;

6. Рулет, оловка (трајни маркер);

7. лопата;

8. стругач;

9. мешавина земљишта;

10. четка, тканина, посуда за воду и рукавице.

Плочу је потребно журно полагати, доследно, претходно уклонивши стари покривач и очистити зону наношења новог материјала.

Најчешће грешке у обради:

· Уклањање ваздушне празнине испод плочица ствара пукотине, чак и уз мало труда, прије полагања, попунити све празнине посебним рјешењем;

· Редови плочица морају бити једнаки по целом опсегу, дужини и ширини;

Неприкладне или лоше изрезане плоче око шипкеставке

Неједнакост површине за полагање доприноси брзом оштећењу плочице.

Ако озбиљно схватите случај, онда све ове грешке можда неће бити. Главна ствар - учинити све акције пажљиво и поступно.