Полагање плочица на бетон

Плоче за коловоз или природни камен по правилу се полажу на дробљени камен и песак директно на земљу. Али то није увек случај. Ако је неопходно да ниво трошења премаза буде што већи, онда подлога мора бити јача. У овом случају, традиционални песак и шљунак замењују се бетонском подлогом. У таквим случајевима, морате знати како да правилно поставите поклопац тако да он служи без цензуре дуги низ година.

Ако на улици већ постоји стари бетон, може се директно на њега уградити плочица или камен. Многи се питају да ли се бетон може ставити на бетон. Могуће је, али је потребно добро доказати стари слој и ставити га на арматуру. У овом случају, морате размислити о томе како ће доћи до одлива воде. Уз помоћ абразивних алата у бетонској подлози треба да се направе отвори за одводњавање.

Ако нема конкретног темеља, сви радови морају почети са подјелом локације. За почетак, морате закуцати дрвене клинове и ставити етикете. Навој се мора налазити на висини на којој ће се налазити камен или плочица. Одступање конца треба да буде најмање 5-6 степени у правцу водозахвата. Ова фаза не мора бити занемарена чак ни при постављању уских пјешачких стаза. Без црвених ознака тешко је добити беспрекорну хоризонталну, савршену ивицу и потребну косину. Између навоја и земаљске основе треба бити најмање 30 цм.Ако је удаљеност мања, потребно је уклонити вишак. Плодно земљиште се може одмах сипати у подручја наводних цвјетних гредица илиправо на кревете.

Постављање рубњака и лијевање бетона

Полагање плочице у раскрсници

Затим поставите границу. У принципу, граница се често ставља након улијевања бетонске смјесе, али онда без оплате не може. Дакле, први пут је лакши. Бордиер је ставио слој дробљеног камена, испуњен цементним малтером. При томе, горња ивица треба да буде испод очекиване висине плочице, тако да вода може слободно да се одводи преко нагиба.

Након 24 сата можете почети сипање бетона. За пјешачке стазе, вентили нису потребни, ако је иста област за вожњу аутомобила, бетон треба ојачати. Да би се спречило да вода стагнира између бетона и цријепа, потребно је направити рупе за одводњу из комада цијеви од азбеста. Један квадратни метар треба да одговара једној цеви, чија висина треба да се поклапа са дебљином бетона.

Бетонски темељ боље је сипати по пијеску, који ће дјеловати као додатна дренажа. Сада можете ометати бетон и сипати. Дебљина слоја са арматуром - не мање од 20 цм, без арматуре - 5 цм мање. Ако је површина велика, треба водити рачуна о температурним шавовима тако да током зиме бетон не пуца. Израђују се уз помоћ танке плоче, након чега се уклањају након стврдњавања, а прорез се пуни посебним пунилом. На врху се премазује бетоном.

Јастук од песка и цемента

Након сушења бетона можете кренути даље. Неопходно је створити мјешавину цемента и пијеска у омјеру 1: 6. Дебљина збијеног слоја не смије бити мања од 10 цм.то стамп У овој фази поново провјерите напетост нити, а затим положите свјетионике (цијеви, ако је стаза уска док свјетионици могу дјеловати и сужавати се). Помоћу правила, цементно-песковита површина мора бити пажљиво повучена. Затим се чисте свјетионици, а трагови од њих се пуне истом смјесом.

Полагање плочица

Ако су претходне фазе направљене квалитативно, онда уградња плочице или камена неће створити никакве потешкоће. Могуће је почети слагање и са ивичњака и из центра мјеста. Затвори плочице не могу се ставити, нужно треба оставити шав од 0,5 цм Сваки елемент је поравнат уз помоћ киевке и нивоа. Након завршетка радова на плочицама, потребно је ходати по водоинсталатеру или широкој дасци с кијевском. Шавови се пуне песком или оригиналном мешавином песка са цементом. Мешавина или песак се једноставно распршује и, помоћу метле, размазује у шавовима. Три дана касније, игралиште или стаза је спремна за употребу.