Погодне просторије за гардеробе малих величина: 11 правила аранжмана

Гардероба успјешно рјешава проблем постављања одјеће и прибора, штедећи вријеме за рад или студиј.Данас, уређење засебне гардеробе је врло популаран тренд. Уосталом, таква гардероба је веома згодна. Он може у потпуности замијенити ормаре у стану. Све ствари ће бити састављене на једном месту, што ће уштедети простор у другим просторијама.

Предности малих свлачионица

Ако одлучите да опремите сву гардеробу у свом стану, онда морате пажљиво размотрити све позитивне и негативне аспекте догађаја.

Одлучите како најбоље оптимизирати ваш слободни простор:

 1. Свлачионица може бити опремљена не само за складиштење, већ може да прими и даску за пеглање, мала огледала која су погодна за арматуре, и много тога што захтева вашу машту и интуицију.
 2. Одвојена гардероба штеди простор у стану. Стамбени простор изгледа више због чињенице да се све непотребно и непривлачно "скрива" за закључана врата и да се удаљи од очију. Стан ће имати могућност да слободније дише, јер сада можете уклонити сав незграпни намјештај из унутрашњости.

Одвојена гардероба је задивљујућа са различитим дизајнерским решењима и одмах привлачи пажњу

Правилно лоцирани у кућним огртачима и додацима ће вам уштедети много времена током рада, учења, ходања или само када пронађете праву ствар.

У одећи се ствари могу уредно поставити, што ће задржати њихов привлачан изглед што је дуже могуће. Опремите свој ормар посебним шиком. Користите много огледала, живих боја, профињеног декорја. Сваки пут, отварајући врата такве гардеробе, добићете естетски ужитак.

Пример како можете организовати малу гардеробу

Почињемо са избором потребног намештаја. Направите листу како не бисте пропустили ништа важно. Погледајте комплете намјештаја, они су специјализирани и промишљени стручњаци. Највјероватније, у овом комплету ћете наћи све што желите.

Кутије за ладице прилагођене су за складиштење одеће, оне су привлачније од полица, где су ствари прашњав

Шта је потребно да би се уредила соба:

 1. Вјешалице за одјећу.
 2. Корпа за доње рубље.
 3. Полице различитих величина.
 4. Кутије за ладице. Предњи зидови фиока могу бити уређени према стилу који одаберете.
 5. Огледала.
 6. Духови, столице, столице итд.

Приликом одабира гардеробе обратите пажњу на нијансе и предложене нацрте дизајна просторија потребне величине. Често, мала гардероба, уска, компактна соба без прозора, потамнела. Изаберите политику боја тако да ради на визуелној експанзији собе.

Не треба занемарити ни удобност ни у ормару. Не морате да га претварате у малену претрпану стају.

Пројекти мале просторије: пхотос анд популар идеас

Приликом дизајнирања цртежа гардеробе, потребно је узети у обзир све карактеристике просторије. Практично приступите дизајну купатила што је више могуће, иначе ће цијела соба изгледати као гадан трик. Вјешто распоредите простор како бисте пронашли ствари врло повољне. Ако уредите гардеробу властитим рукама, онда одаберите сухи зид за посао, јер је једноставан за кориштење чак и за љубавника и неће оставити пуно смећа након монтаже.

Помоћу сухозида можете не само опремити своју гардеробу властитим рукама, већ и уштедјети новац на чишћењу собе, т. К. Након инсталације нема много смећа

 1. Угаона гардероба. Таква гардероба ће поправити неке неједнакости у соби. Истовремено штеди максималан простор.
 2. Свлачионица, чија је шема слово "П". Ако имате простор издуженог облика, ау центру, на пример, систем водоснабдевања или одводњавања, могуће га је претворити у просторију у облику слова П. Онда користите ову гардеробу врло једноставно и лако. Такав пројекат омогућава прилично компактан простор и олакшава кретање ствари.
 3. Испружена дуж зида. На први поглед, може се чинити да је ова соба више као ормар. Полице ће се налазити у једној линији.

Како направити тоалет у малој соби: фотографије и примјери

Вриједно је организирати малу гардеробу на темељугенерални дизајн стана, али узимајући у обзир неке нијансе.

Наиме:

 1. Да бисте уштедели простор, не користите коморе за чишћење као осветљење. Имат ћете довољно малих уграђених елемената у плафон. Нанесите сијалице.
 2. Одлука о боји је ствар укуса, али ипак, не треба занемарити препоруке за обраду боја малих простора.
 3. Ципеле треба држати испод кутије за чување ципела што је ниже могуће, то је рационалан савјет када се уређује простор за ствари. Горње полице се препоручују за складиштење сезонских ствари и оне које се не користе често. Право је стављати ствари на горње полице које вам је ретко потребно, али су вам потребне.
 4. На нивоу очију држите ствари које свакодневно користите. Нека вам ствари које су вам потребне буду на лако приступачном месту, тако да не траје много времена за претрагу.
 5. За мале предмете потребно је опремити посебне одјељке тако да та ситница није збуњена и да се не изгуби. Одвојено чувати рукавице, кишобране, каишеве, шешире.
 6. Ако је величина вашег купатила мала, али вам ипак дозвољава да у њу ставите тоалетни стол, свакако искористите ову идеју.
 7. Опремите полице са одећом коју користите. Одлучите да ли вам је потребно више простора за држање ствари у вис, или бисте требали додати још полица за ципеле. Можда ће у вашој гардероби бити постављена ваша колекција,као што су ципеле или шешири.
 8. Материјал за намештај може бити различит. Намјештај, са површине, на коју ће се приказивати свјетло, визуално повећава собу, чини свлачионицу свјетлијом.
 9. Клизни начин отварања врата полица и ормарића ће уштедети простор. Једноставан дизајн гардеробе ће бити најфункционалнији. Стационарне конструкције ће омогућити да и најмањи простор буде рационалнији. Прилагодите такве дизајне свом укусу и потребама и остварите најфункционалније брисање.
 10. Ако користите шипке, највјероватније просторија неће бити прилично пространа, али ће бити прикладно објесити ствари, што увелике олакшава приступ њима. Али из сезонских ствари, или ствари које се ријетко користе, у таквој свлачионици вриједи напустити.

Имајте на уму да кутије за складиштење обуће треба да се налазе на дну тоалета. Ово ће помоћи да се ослободи простор за друге ствари

Запамтите да гардероба захтијева сталну бригу. Опремите га тако да чишћење није компликовано. Коришћење једноставног пројекта и лаких дизајна, ако је потребно, омогућиће вам да поново опремите собу за још један дизајн. Лако растављање је плус, јер временом број ствари може да се промени, или личне преференције могу постати другачије.

Функционално користити сваки центиметар просторије, јер чак и врата тоалета могу причврстити куке и похранити их, на примјер, појасеве или шалове, мараме.

Главно правило - немојте претјерати. Не померајте танку линију између ормара и дневне собе. Не настојте да стављате у гардеробу све за редом, да бисте се ријешили неких ствари.

Мале собе гардеробе: величине и фотографије

Често је случај да није могуће поставити кабинетски мост за све што је потребно.

Изабрани стил ентеријера подразумева употребу одеће за уређење просторије, тако да ће овај брисач бити изведен у складу са трендовима модерне моде

.

Постоји неколико излаза из ове ситуације за готово све димензије собе:

 1. Завјесе умјесто врата. Ако ставите кабинет у собу, што је тежак задатак за вас, онда је лако пронаћи излаз. Нанесите сву своју машту, на пример, да подигнете зидну структуру са металним оквиром и полицама. Да бисте задржали приватност својих ствари, помоћи ће вам завесе или завесе. Трошкови за унутрашњост ће бити минимални, а такав дизајн лако ће ући у готово сваки декор. Ако сте креативна природа, сами креирајте своје завесе. Изаберите фантазијски отисак или више суздржан.
 2. Одјећа као елемент декорације. Актуелни тренд у свету дизајна - декорација просторије уз помоћ одеће. Таква гардероба ће бити веома покретна. Само купите специјалне вешалице и обуците их. Минус такве гардеробе је да ваша одећа није покривена из погледа треће стране и склона је спољашњем окружењу, односно, такав начин чувања ствари није поуздан.

Могућности гардеробе су малевеличина (видео)

Увек се можете извући из ситуације, чак и ако имате мали стан, и нема начина да свлачионица буде одвојена соба, немате посебну оставу у распореду стана, или не постоји могућност да се у стану направи реконструкција. Лако је размишљати о планирању и имплементацији дизајна који ће задовољити дуги низ година.

Примери малих свлачионица (фото)


)